Medimagazin logo

4 ay önce yatış işlemi yapıldı hâlâ hastaneye çağrılmadı

Geçirdiği kaza sonrası sakat kalan 18 yaşındaki Zafer Özarslan, fizik tedavi için 4 ay önce İstanbul 70. Yıl Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne sevk edildi. Hastanede yatış işlemleri yapılan genç, yatak bulunmadığı için 'biz sizi çağıracağız' denilerek evine gönderildi. Daha sonra da arayan soran olmadı. Özarslan, yardımsız ayağa bile kalkamıyor.
Kaynak: CİHAN
4 ay önce yatış işlemi yapıldı hâlâ hastaneye çağrılmadı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sakarya'da trafik kazası sonrasında yatağa bağımlı hale gelen genç, fizik tedavi için 4 ay önce yatış işlemi yaptırmasına rağmen henüz hastaneye çağrılmadı. Durumu kötüye giden genç, Sağlık Bakanlığı'ndan yardım istedi.

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde oturan 18 yaşındaki Zafer Özarslan, bir yıl önce ağabeyi ile birlikte trafik kazası geçirdi. Ağabeyinin kullandığı otomobilin sisli hava sebebiyle beton direğe çarpması sonucu ağır yaralanan Özarslan, 7 ay boyunca Sakarya'daki çeşitli hastanelerde tedavi gördü. 21 gün yoğun bakımda kalan Özarslan, uzun bir tedavinin ardından yeniden hayata tutundu. Ancak kas, doku, sinir kaybı ve zedelenmesi sebebiyle el ve kollarını kullanamayan Özarslan için acil fizik tedavi önerildi. Bu sebeple İstanbul 70. Yıl Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne sevk edildi. Şubat ayında yatışı yapılan Özarslan, aradan geçen süre içerisinde tedavi için çağrılmadı.

Bir süre önce eşini kalp krizinden kaybeden ve bir oğlu da askerde olan anne Sevgi Özarslan, oğlunun durumuna ve yaşadığı çaresizliğe çok üzüldüğünü söylüyor. Oğlunun tuvalet dahil, yeme ve içme gibi bütün ihtiyaçlarını kendisinin karşıladığını ifade eden Özarslan, "Desteğimiz olmadan ayağa kalkamıyor. Ellerinde titreme olduğu için karnını ben doyuruyorum. Fizik tedavi yapılmadığı için durumu giderek kötüye gidiyor." diye konuşuyor. Özarslan, sevkle birlikte hemen hastaneye gittiklerini ve oğlunun yatışını yaptırdığını, ancak tadilat gerekçesi ve yer sıkıntısı sebebiyle hastaneye alınmadıklarını ifade ediyor.

Hastaneden '20 gün içinde çağrılacaksınız' denilerek gönderildiklerini aktaran Özarslan, yaşadığı sıkıntıyı şöyle anlatıyor: "4 ay oldu, biz hâlâ haber bekliyoruz. Şu anda çocuğum hastanede yatıyor görünüyor. Ama evdeyiz, tedavimiz olmuyor. Yazık, günah değil mi? Zaten doktorlar çok geç kaldığımızı söylüyor. Fizik tedavisi kaldığı için kol ve ayaklarında kireçlenmeler başladı. Eğer bu zaman içinde tedavisi yapılsaydı belki de bugün kendi başına yürüyor olacaktı." Anne Özarslan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den, oğlunun tedavisi için yardım çağrısında bulunuyor.

Güçlükle konuşan Zafer Özarslan, iyileşmek, artık gezmek istediğini belirterek, "Yardım etsinler bana, fizik tedaviye başlamak istiyorum." diyor. Hastane yetkilileri ise hasta sayısının çok olması sebebiyle bekletmek zorunda kaldıklarını belirtiyor. 2011 yılında randevu alanlardan bile halen tedavi için bekleyenlerin olduğu bilgisini veriyor.

4
ay
önce
yatış
işlemi
yapıldı
hâlâ
hastaneye
çağrılmadı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir