Medimagazin logo

Tüm yurttan "Eczacılık Günü" kutlamaları....

Tüm yurttan "Eczacılık Günü" kutlamaları....
Adanalı eczacılar, 14 Mayıs Eczacılar Günü nedeniyle düzenlenen baloda gönüllerince eğlenerek bir yılın yorgunluğunu attı.
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

“ECZANEDE PARA DEĞİL İLAÇ VE SAĞLIK KONUŞULMALIDIR”

 

GAZİANTEP (İHA) - 14 Mayıs Eczacılık Günü kutlamaları, Gaziantep’te çelenk sunumuyla başladı. Çelenk sunumunun ardından da basın açıklaması yapıldı.
8. Bölge Gaziantep Eczacı Odası, 14 Mayıs Eczacılık Günü münasebetiyle Atatürk Anıtına bıraktığı çelenk takdiminin ardından şube sekreteri Filiz Pulgu, 1968 yılından bu yana Eczacılık Günü'nün kutlandığını ifade etti.
Eczacılığın sağlıkta dönüşüm programından en çok etkilenen meslek grupları arasında yer aldığını söyleyen Pulgu, ”Eczacılık mesleği; içinde, tedavinin devamı olan ilacı barındırmaktadır. Ülkemizde hastalara ilacın sunulduğu yer olan eczaneler, sağlık hizmet sunucusu olarak nitelendirilmektedir. Eczacılar ve eczaneler, ülkemizde yaşanan ekonomik gelişmeler ile sağlıkta dönüşümden en çok etkilenen meslek gruplarının başında gelmektedir. Hükümetlerin ve geri ödeme kurumlarının yaşadığı finans ve kaynak sorunları, eczacının da sorunu haline getirilmiştir. Bu bakımdan sağlık alanında alınan her tasarruf önlemi ve uygulamaları, eczacının eczanesine, rafına ve kasasına uzanan kamulaştırmaya dönüşmüştür” dedi.
Eczanelerde paranın konuşulmasına karşı olduklarını da belirten Pulgu, ”Eczacıya eczanede; eczacı-ilaç-hasta ilişkisi yaşatılacağına, güncelde para diyalogu ile karşı karşıya kalınmaktadır. Eczanede para değil ilaç ve sağlık konuşulmalıdır. Eczacılık mesleği, ekonomik ve sağlık politikalarından etkilenip her geçen gün ekonomik erozyona uğrarken, bir yandan da yeni yeni eczacılık fakülteleri açılmaktadır. Gelecek ve ihtiyaçlar programlanmadan açılan yeni eczacılık fakülteleriyle birlikte, toplam sayı 26 olmuştur. Ülkemizin eczacı ihtiyacının çok üstüne çıkılmaktadır. Bu konuda işsiz eczacıların olmasına önlem almak, yani fakülte açılışlarına dur demek gerekliliği vardır" diye konuştu.
İlacın stratejik bir ürün olduğunu belirten Pulgu, şunları söyledi: "Dolayısıyla ülkenin ekonomisi ile doğrudan ilgilidir. Bu gün ülkede hastaya sunulan ilacın yüzde 55’i ithal hale getirilirken, ilaç sanayisinin yüzde 75’den fazlası yabancıların eline geçmiştir. Böylesi bir ürünün var olan sanayisinin giderek yabancılaşması önemli ve dikkat çekicidir.”
Filiz Pulgu, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: ”İlaç dağıtım alanlarında kesintisiz 24 saat sağlık hizmeti veren biz eczacılar, sağlık sorunlarına yardım için, yurttaşlarımızın eczacı beyleri, eczacı hanımları olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın güvendikleri kurumların her zaman başında gelen tüm eczacılarımızın 14 Mayıs Eczacılık Günü'nü kutlarım.”

 

 

 

MESLEKTE 25 YILINI DOLDURMUŞ ECZACILARA ÖDÜL
 

GAZİANTEP (İHA) - 8. Bölge Gaziantep Eczacı Odası, meslekte 25 yılını doldurmuş eczacılara plaket takdim etti.
14 Mayıs Eczacılık Günü kutlamaları kapsamında Gaziantep Eczacılar Odası’nda yapılan plaket takdim törenine Sağlık İl Müdür Vekili Uzm.Dr. Bekir Akan, Eczacı Odası Şube Başkanı İrfan Değirmenci, SGK Sağlık İşleri Müdürü Ahmet Akşahin, Müdür Yardımcısı Faruk Erdaloğlu, Sağlık Müdürlüğü Eczacılık Şube Müdürü Işıl Küçükoğlu, Sani Konukoğlu Hastane Genel Müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, Oda Saymanı Haluk Bulgur ve oda üyeleri katıldı.
Törende meslekte 25 yılını doldurmuş eczacılara plaket takdim edildi. Ayrıca, Başkan İrfan Değirmenci’ye Nizip Teşkilatı’nı kurduğu için teşekkür plaketi takdim edildi. Eczacılık mesleğinin toplum içinde saygınlığı bulunan bir meslek olduğunu ifade eden Değirmenci, eczacıların bir takım sorunlar yaşadığını belirtirken, gelecek yılki kutlamada sorunların asgari seviyeye inmesini diledi.

 

 

 

“HER BİTKİYE GÜVENEMEZSİNİZ, AMA ECZACINIZA GÜVENEBİLİRSİNİZ”

 

GİRESUN (İHA) - 42. Bölge Giresun Eczacı Odası 173. Bilimsel Eczacılık Günü’nü Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak kutladı.
Giresun Valiliği önünde yapılan törene Giresun İl Sağlık Müdürü Cengiz Cindemir, 42. Bölge Giresun Eczacılar Odası Başkanı Mine Erdoğan ve eczacılar katıldı. Atatürk anıtına konulan çelengin ardından basın açıklaması yapan Mine Erdoğan,"Bugün 14 Mayıs, eczacılık eğitimi veren kurumların çekirdeğini oluşturan ilk eczacılık sınıfının açılarak Türkiye’de bilimsel eczacılığın başlatılmasının yıldönümü. İlaç ve eczacılık alanında hem niteliksel hem de niceliksel anlamda yaşanan tüm değişimlere rağmen ‘halk sağlığının korunması’ meslektaşlarımızın temel şiarı olmuştur. Bizler tarihsel mirası, toplumsal misyonu ve gelecek vizyonu ile insan yaşamını temeline koyan böylesine kutsal bir mesleğin mensubu olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz.
Halk sağlığı açısından yarın daha büyük sorunlarla karşılaşılmak istenilmiyorsa gıda takviyesi adı altında sağlık beyanları kullanılarak piyasaya sürülen, yazılı ve görsel medyada tanıtımı ve pazarlaması yapılan ürünlerin satışı acilen durdurulmalıdır. Sağlığa ilişkin her türlü ürün Sağlık Bakanlığı’nın onayından geçtikten sonra bir sağlık profesyoneli olan eczacı danışmanlığında hastalara ulaştırılmalı, bu ürünlerin satışı yalnızca eczanelerimizden gerçekleştirilmelidir. Altını bir kez daha özenle çizmek isteriz ki bitkisel ilaçların halka en güvenli biçimde ulaştırılması Türkiye’nin dört bir yanına dağılmış, sağlığın kılcal damarları olan eczanelerle mümkündür. Unutmayın her bitkiye güvenemezsiniz, ama eczacınıza güvenebilirsiniz” dedi.

 

 

SAMSUN ECZACI ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI ECZ. ONUR FERHAT KARACAN:
- “ ‘GIDA TAKVİYESİ’ ADI ALTINDA SAĞLIK BEYANLARI KULLANILARAK PİYASAYA SÜRÜLEN, YAZILI VE GÖRSEL MEDYADA TANITIMI VE PAZARLAMASI YAPILAN ÜRÜNLERİN SATIŞI ACİLEN DURDURULMALIDIR”

 

SAMSUN (İHA) - Bilimsel eczacılığın 173. yıl dönümü ve Samsun Eczacılar Odası’nın 56. yılı nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.
Samsun’da 14 - 20 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Eczacılık Haftası nedeniyle Samsun Eczacılar Odası, İl Sağlık Müdürlüğü, Samsun Tabip Odası, Samsun Diş Hekimleri Odası ve Samsun Veteriner Hekimleri Odası’nca Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.
14 Mayıs eczacılık eğitimi veren kurumların çekirdeğini oluşturan ilk eczacılık sınıfının açılarak Türkiye’de bilimsel eczacılığın başlatılmasının yıl dönümünü kutladıklarını belirten Samsun Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Onur Ferhat Karacan, “2009 yılından itibaren belirli temalar etrafında Eczacılık Haftası olarak kutlamaya başladığımız 14 Mayıs’ın odağına bu yıl ‘bitkisel ürünler’i yerleştirdik. 14 - 20 Mayıs tarihleri arasında kutlayacağımız Eczacılık Haftası’nda ülkemizde ciddi bir halk sağlığı sorunu haline gelmiş bulunan ‘bitkisel ürünlerin ve gıda takviyelerinin kullanımı’ konusunda gerek eczanelerimiz gerekse tüm iletişim kanalları aracılığı ile halkımızı bilgilendirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Bitkisel ilaçların kullanımında danışılmaması sonucunda halk sağlığında yaşanan olumsuzluklar sağlık ekonomisine de etkilediğini ifade eden Karacan, “Bitkisel ürünlerin kullanım şekli, miktarı ve süresi hakkında açık, net ve doğru bilginin eczacıdan öğrenilip doğru tedavinin eczane aracılığıyla sürdürülmesi toplumun sağlığı ve ülke ekonomisi açısından temel bir önem arz etmektedir. Halk sağlığı açısından yarın daha büyük sorunlarla karşılaşılmak istenilmiyorsa, ‘gıda takviyesi’ adı altında sağlık beyanları kullanılarak piyasaya sürülen, yazılı ve görsel medyada tanıtımı ve pazarlaması yapılan ürünlerin satışı acilen durdurulmalıdır. Bitkisel ilaçların halka en güvenli biçimde ulaştırılması Türkiye’nin dört bir yanına dağılmış, sağlığın kılcal damarları olan eczanelerle mümkündür. Unutmayın her bitkiye güvenemezsiniz, ama eczacınıza güvenebilirsiniz” diye konuştu.

 

 

HARMANCIK'TA ECZACILAR GÜNÜ KUTLANDI

 

BURSA (İHA) - Bursa'nın Harmancık ilçesinde 14 Mayıs Dünya Eczacılar Günü kutlandı.
AK Parti Harmancık İlçe Başkanlığı'nca düzenlenen program çerçevesinde ilçede faaliyet gösteren eczacılara karanfil verildi. AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Güneş, ''Türk sağlık sisteminin en önemli halkalarından biri olan eczacılar, yaşadıkları tüm zorluklara ve sıkıntılara rağmen ülkenin her köşesinde, gece gündüz demeden insanların sağlığı için verdikleri hizmet ile her türlü övgüyü hak ediyor'' dedi.
Güneş, son yıllarda hızla yenilenen ve ilerleyen sağlık sektörünün temel taşlarından olan eczacıların rolü, vazgeçilmezliği ve toplumun içindeki yerinin giderek güçlendiğini vurguladı.

 

 

Yol arkadaşlarımızı kutluyoruz!

Eczacılık sağlık hizmeti içerisinde tarihi ve birikimi en köklü alanlardan biridir. Eczacılar, yüzyıllar içerisinde gelenekleri, değerleri ve gelişen bilimsel bilgiye uygun donanımlarıyla toplumun ve bireyin sağlığı için çok önemli bir rol yerine getirmektedirler.

Ne yazık ki yıllardır uygulanan sağlık politikalarıyla hekimler için geçerli olan değersizleştirme süreci eczacılar için de geçerlidir. Mesleği layıkıyla ve bilgileri ışığında yapmanın yerini piyasanın çarkları arasında asıl işleri dışında biçilen rollere nasıl zorladığını, yaşadıkları güçlükleri izliyor, biliyoruz. O nedenle kendimiz için dilediğimizi onlar için de yüksek sesle söylüyoruz:

Piyasaya düşürülmüş bir sağlık hizmetinin “oyuncusu” değil topluma adanmış bir mesleğin onurlu üyeleri olarak bugün ve gelecek kaygısı olmadan yaşamak istiyoruz. Bu yolda birlikte yürüyeceğimiz yol arkadaşlarımız Eczacılar’ın Eczacılar Günü’nü kutluyoruz.

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ
MERKEZ KONSEYİ 

 


TÜRK ECZACILIĞININ 173. YIL DÖNÜMÜ SAKARYA'DA KUTLANDI

SAKARYA (İHA) - Türkiye’de bilimsel eczacılığının başlamasının 173. yıldönümü Sakarya’da Kent Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunularak kutlandı. 20. Bölge Sakarya Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Yontar ve Yönetim Kurulu üyeleri Atatürk Anıtına Çelenk sunarak Türk Eczacılığının 173. yılını kutladı.


Çelenk Sunumunun ardından Oda binasında bir açıklama yapan 20. Bölge Sakarya Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Yontar, “Bizler sağlık hizmetlerinin en önemli halkalarından biri olan onurlu bir mesleği icra ediyoruz. Kökeni hastalıkların tedavisinin ilaçların kullanılmaya başladığı 3 bin yıllık bir tarihe uzanan eczacılık mesleği ülkemizde bilimsel eğitim ile kurumsallık kazandığı 173 yıllık süre zarfında halk sağlığını korumak ve iyileştirmek adına etkin, nitelikli ve kesintisiz bir biçimde hizmet sunuyoruz. Türkiye’de neredeyse 2 asırlık geçmişe sahip modern eczacılık önemli değişimler yaşıyor ancak bu değişimlere rağmen her durumda ‘herkes için daha fazla sağlık’ ilesi mesleğimizin temel ilkesi olmaya devam ediyor” dedi.


GELECEĞE UMUTLA BAKIYORUZ
Eczacıların ilacın üretiminden hastaya en doğru şekilde ulaştırılmasına kadar birçok aşamada yer alan sağlık hizmetlerinin sunumunun kılcal damarları olduğunu kaydeden Yontar, “İnsan hayatını odağına koyan böylesine kutsal bir mesleğin mensubu olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. 6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun’un değiştirilmesine ilişkin kanun teklifinin geçtiğimiz haftalarda komisyondan geçmesi bizleri ayrıca sevindirmiştir. Önümüzdeki günlerde yasalaşmasını beklediğimiz bu düzenlemenin eczacılar açısından büyük önem taşıyan böylesine önemli bir haftaya denk gelmesi mesleğimizin geleceğine daha büyük umutlarla bakmamıza vesile olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü’nü kutluyoruz” dedi.

 

ECZACILAR ODASI BALOSUNDA SAHNE ALAN IŞIN KARACA, SEVİLEN ŞARKILARINI SESLENDİRDİ



ADANA (İHA) - Adanalı eczacılar, 14 Mayıs Eczacılar Günü nedeniyle düzenlenen baloda gönüllerince eğlenerek bir yılın yorgunluğunu attı.


Eczacılar Odası Başkanı Ersun Özkan, eczacıların son yıllarda büyük sıkıntı çektiğini, her yıl geleneksel olarak 14 Mayıs Eczacılar gününde balo düzenlediklerini, tüm meslektaşların bu gecede yorgunluk ve stres attığını, amaçlarının meslektaşlarına hizme olduğunu söyledi.


Hilton Oteli’nde yapılan dayanışma balosuna Işın Karaca da katıldı. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Işın Karaca, Orhan Gencebay, Sezen Aksu, Ajda Pekkan ve Nilüfer’in birbirinden güzel bestelerini seslendirdi.


Sesi güzel eczacıların da sahne aldığı gecede, Işın Karaca bir ara sahneye 2 davul birden çağırdı.
Eczacı Odası Başkanı Ersun Özkan, yönetim kurulu üyeleri eczacı meslektaşları ile birlikte Işın Karaca’nın söylediği şarkı ve türküler eşliğinde halay çekti, çiftetelli oynadı.
Eczacıların Balosuna, Vali Yardımcısı Durmuş Gencer, Türk Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, Diş Hekimleri Odası Başkanı Hasan Yaman, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, davetliler ve eczacılar katıldı.

 

KAYSERİ ECZACI ODASI BAŞKANI OĞUZHAN ULUTAŞ:
 

KAYSERİ (İHA) - Eczacılığın 173. yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk koyan Kayseri Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş, “Bitkisel ürünler konusunda ülkemizdeki uygulamalarda ciddi sıkıntılar var. Bitkisel ürünlerin satıyı eczaneler tarafından yapılmalı” dedi.


Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anatı’na eczacılar adına çelenk koyan Kayseri Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş, “2009 yılından itibaren belirli temalar etrafında Eczacılık Haftası olarak kutlamaya başladığımız 14 Mayıs’ın odağına bu yıl bitkisel ürünleri yerleştirdik” dedi.
Ulutaş, bitkisel ürünlerin ülkede ciddi bir halk sağlığı sorunu haline geldiğini, bitkisel ürünler ve gıda takviyeleri konusunda eczaneler olarak vatandaşları bilgilendirmeye çalıştıklarını söyledi. Ulutaş, bitkisel ürünler konusunda Türkiye’de mevcut uygulamalara bakıldığında, gerek alanın tanımlanması, gerekse yasal düzenlemeler ve denetim aşamasında ciddi sıkıntıların olduğunu ifade ederek şu şekilde konuştu:


“Hiçbir standarnizasyonu olmayan bitkisel ürünlerin ve gıda takviyelerinin bireye özgü değerlendirmeler yapılmaksızın, bilimsel yetkinliğe sahip olmayan kişilerce, herhangi bir denetime tabi olmayan mekanlarda yada radyo, televizyon ve internet gibi iletişim kanalları ile tanıtılmakta, reklamı yapılmakta ve satışa sunulmaktadır.


2010 yılında yürürlüğe konulan Geleneksel Bitkisel Tıbbi Ürünler Yönetmeliği Türkiye’de de bitkisel ilaçların sunumunda eczanelerin sorumlu ve yetkili olduğu yasal bir çerçeveye konulmuştur. Ancak bitkisel ilaç tanımı ve sınıflandırılması açısından mevzuatta boşluklar bulunmakta, dolayısıyla söz konusu ürünlerin eczaneler dışında halka sunulması olgusu varlığını sürdürmektedir. Söz konusu ürünler yürürlükte bulunan gıda mevzuatına aykırı bir biçimde, rahatsızlıkları önlediği, tedavi ettiği veya tedavi yardımcı olduğu şeklindeki halkı yanlış yönlendirecek iddialarla ve ilaç olarak algılanabilecek biçimde ambalajlanarak piyasaya sunulmaktadır.


Sağlığa ilişkin tüm ürünlerde olduğu gibi bu ürünlerin kullanımı noktasında akıldan çıkarılmaması gereken husus gereğinden fazla dozda kullanılması ya da faydalanıcıların doğru belirlenmemesi durumunda bitkisel ürünlerin yarardan çok zarar getireceğidir. Bu anlamda bitkisel ürünlerin ancak gıda takviyesi tanımlamasından uzaklaştırılarak ilaç döngüsü içine girdikleri takdirde takip edilebileceği, yanlış kullanımların önüne geçilerek herhangi bir yan etki görüldüğünde mümkün olan en kısa sürede gerekli önlemlerin alınabileceği, daha da önemlisi ölümlere varan sonuçların engellenebileceği açıktır. Diğer yandan bitkisel ürünler ve gıda takviyeleri diğer ilaçlarla birlikte kullanılırken son derece dikkatli olunması gerekmektedir.


Eczacı, temel uzmanlık alanı ilaç olan, bu bağlamda sağlık alanındaki görev ve yetkileri devredilmeyecek ve vazgeçilmeyecek bir sağlık elemanıdır. Eczacı, ilaç olarak değerlendirmesi gereken bitkisel ürünler hakkında da uzman olan kişidir. Zira Türkiye’de bitkisel ürün, drog ya da ilaçlarla ilgili olarak eğitim alan asli meslek grubu eczacıdır. Doğru üretim standartlarında göre üretilmiş bitkisel ilaçların doğru danışmanlık hizmeti ile halka sunulması ancak eczacılar eliyle yürütülebilir.


Bu bağlamda bitkisel ürünlerin kullanım şekli, miktarı ve süresi hakkında açık, net ve doğru bilginin eczacıdan öğrenilip doğru tedavinin eczane aracılığıyla sürdürülmesi toplum sağlığı ve ülke ekonomisi açısından temel bir önem arz etmektedir.


Halk sağlığı açısından yarın daha büyük sorunlarla karşılaşılmak istenilmiyorsa gıda takviyesi adı altında sağlık beyanları kullanılarak piyasaya sürülen, yazılı ve görsel medyada tanıtımı ve pazarlaması yapılan tüm ürünlerin satışı acilen durdurulmalı. Sağlığa ilişkin her türlü ürün Sağlık Bakanlığı’nın onayından geçtikten sonra bir sağlık profesyoneli olan eczacı danışmanlığında hastalara ulaştırılmalıdır”

 

 

AK PARTİ MALATYA MİLLETVEKİLİ ÖZNUR ÇALIK: “ECZACILIKTA YENİ DÖNEM BAŞLATACAĞIZ”

MALATYA (İHA) - AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun ile Uyuşturucu Maddelerin Murakabesi Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifimizle yeni bir dönemi başlatmış olacağız” dedi.


AK Parti Malatya Milletvekili ve partinin MKYK Üyesi Eczacı Öznur Çalık, 14 Mayıs Dünya Eczacılık Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Halkımızın eczacılık hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanabilmesini temin etmek ve bu hizmetlerin kesintisiz olarak verilebilmesini sağlamak adına, eczacılarımız üstün bir gayret içerisindedirler. Bu gayret neticesinde Türkiye’de eczacılık hizmetleri gelişmiş ülkeler seviyesine taşınmıştır. Eczacılarımız, vatandaşlarımıza ilaç temini ile ilgili verdikleri hizmetin yanı sıra, çağımız hastalıklarıyla mücadelede kullanılacak ilaçların araştırma-geliştirmesiyle ilgili olarak da akademik çalışmalarını sürdürmekte, kendilerini sürekli geliştirmekte ve yenilemektedirler“ ifadelerini kullandı.


Öznur Çalık, “Hükümetlerimiz döneminde eczacılık hizmetlerinin kesintisiz verilmesi sağlanmıştır. Sosyal Güvence Sisteminde yapılan reformla, tek çatı altında birleşmenin sağlanması neticesinde, halkımız arzu ettiği eczaneden ihtiyaç duyduğu ilaca kolaylıkla ulaşabilmektedir" diyerek, "Eczacı arkadaşlarımızla birlikte hazırladığımız ve inşallah TBMM Genel Kurulunda yakın zamanda yasalaşacak olan 'Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun ile Uyuşturucu Maddelerin Murakabesi Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'mizle yeni bir dönemi başlatmış olacağız" ifadelerinde bulundu.


Çalık, açıklamasını özetle şöyle tamamladı: “Teklifle, eczacılığı yalnızca ticarethane açma ve mesul müdürlük olarak değil, ilacın üretiminden dağıtımına kadar tüm aşamalardan sorumlu olan 'sağlık hizmet sunucusu' olarak yeniden tanımlıyoruz. Eczane açabilmek için nüfus kriteri getiriyor, yardımcı eczacılığı zorunlu kılıyor, geleneksel tıbbi ürünlerin de eczanelerde satışına imkan tanıyoruz. Ayrıca, serbest eczanesi bulunan eczacılara bir defaya mahsus olmak üzere herhangi bir kısıtlamaya tabi olmaksızın, eczanesini bulunduğu ilçe dışına nakledebilme ve devredebilme hakkı getiriyoruz“.

tüm
yurttan
"eczacılık
günü"
kutlamaları....
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir