Medimagazin logo

İlaçlı stent bedellerini SGK karşılayacak (1)

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği’nde değişiklik yapıldı.
Kaynak: AA
İlaçlı stent bedellerini SGK karşılayacak (1)
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Tebliğe göre, ilaçlı stent bedelleri belirlenen şartların oluşması durumunda SGK tarafından karşılanacak. 50 yaşın altındaki hastalarda kullanılan seramik protezlerin bedelini de SGK ödeyecek.

 

Tebliğe göre, hemodiyaliz raporları, hastanın bulunduğu ilde nefroloji uzmanı bulunmaması durumunda sertifikalı uzman tabip tarafından da düzenlenebilecek. Daha önce düzenlenen ve düzenlendiği tarih itibarıyla uygulamada olan SGK Sağlık Uygulama Tebliğine uygun sağlık raporları geçerli olacak. Sürekli görevle yurt dışına gönderilenlerle bunların yurt dışında birlikte yaşadıkları bakmakla yükümlü olduğu kişilere, Hasta Katılım Payından Muaf İlaçlar listesinde yer alan hastalıklarda kullanılacak ilaçların bedelleri, hasta adına düzenlenmiş reçete, sağlık raporu ve yurt dışı görevine dair resmi belge ibrazına dayanılarak, en fazla bir yıllık tedavi dozunda reçete edilmesi halinde ödenecek.

 


 

SGK tarafından İlaçlı stentlerin ödendiği gerçek dışıdır. SGK ilaçlı stentlere markası cinsi ne olursa olsun fiyatı 1000 TL bedel ödeyecek. İlk bakışta olumlu olarak görünse de aslında hasta için daha olumsuz bir durum ortaya çıkmıştır. 1000 TL’ye ilaçlı stent bulmanız mümkün değildir. Daha önce hasta bedelini ödeyerek bu stentleri taktırabiliyorken artık bu mümkün değil. Zira hastadan fark talep edemeyeceğiniz için, 1000 TL üzerinde olan ilaçlı stentin farkını hastadan almanız mümkün olmadığı için, ilaçlı stent takılması gereken hastanın girişim işlem ücretini SGK’ya fatura etmeniz mümkün olmayacaktır. Böylece tüm işlem ücretini + ilaçlı stent ücretini hasta ödemek zorunda kalacaktır.

 

Prof.Dr. Ata KIRILMAZ

ilaçlı stent
sağlık uygulama tebliği
Yorum (3)
Mahmut Abbas
12.01.2011 – Milliyet – Melih Aşık SGK Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) by pass ameliyatı geçiren vatandaşın hastane masrafının tamamını öderken garip şekilde ilaçlı stent takılan hastanın 2 ila 3 bin lira arasındaki hastane masrafını ödemiyor. Konuyu dün yazmıştık. Avukat Necip Başar Alşan arayarak bu konuda ilginç bilgiler verdi... Kendisinin SGK’dan bu parayı almak için iki müvekkili için dava açtığını ve kazandığını bildirdi. Mülkiye Başmüfettişi Mahmut Esen’den aynı yönde bilgi aldık. Durum aydınlandı. Hem idare mahkemeleri hem iş mahkemeleri dava açıldığı takdirde hasta lehinde karar veriyor. Hukuken hastayı haklı görüyor. SGK’nın aynı durumdaki bütün hastaların masrafını karşılaması gerekir. Fakat açıkgözlük ediyor, dava açmayanlara para ödemiyor. Dava açmayanların ödemediği parayı kendi kâr hanesine yazıyor. SGK’ya soruyoruz... Vatandaşın bilgisizliğinden yararlanarak onu zarara sokmak ciddiyetle bağdaşıyor mu?
117
Cevapla
Kamiran ozalp
Sgk nın bu tutumu büyük bi insanlık ayıbıdır bir yandan sgk diyer yandan ilaç firmaları hastaların bu durumunu kullanarak insan sağlığını ticaret eylemi olarak görüyor kılıçtaroğlu bukadar kötü bi yönetim sergileyemedi sgk yı alkışlıyorum
10
Cevapla
necmettin eraslan
baypass ameliyatlıyım.2010 yılında eskişehir tıp fakültesinde damarıma stend takılma zorunluluğu doğdu.stend için bana sordular nasıl stend takalım diye.bende en iyisini takın dedim.4,500 tl.olan ilaçlı stend takıldı.parasını ilgili firmaya ödedim.sonra dava açtım.3750 tl sgk dan geri aldım.2019 kasım ayında yine eskişehir tıp fakültesinde stend takıldı bu defa sordum nasıl stend takacaksınız diye.artık standart stend takıyoruz.ve herhangi bir ücret ödenmiyor dediler.ve taktılar.ne taktıklarını bilmiyorum.
16
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir