Medimagazin logo

Eczacılar Online iİlaç satışlarına tepkili!

İnternet üzerinden ilaç satışının giderek yaygınlaşması ve sağlık sorunları ile online satılan ilaçlara gelen şikayetlerin artması eczacıları harekete geçirdi. Uzmanlar “İnternette satılan ilaçların birçoğu ruhsatsız ve sahte. Yanlış ilaç kullanımı ölümleri getirebilir” diyerek uyarıda bulundular.
Eczacılar Online iİlaç satışlarına tepkili!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Son dönemde internet üzerinden ilaç satışı gitgide yaygınlaşınca buna paralel olarak şikayetler de arttı. Fakat bu sefer ilaç satın alıp kullanan vatandaşlar değil internetten ilaç satışını eczacılar şikayet etti. sikayetvar.com’a gönderdikleri şikayetle olabilecek sağlık problemlerine karşı vatandaşları uyardılar.

Yanlış İlaç Kullanımı Ölümleri Getirebilir
“İnternet ortamında ilaç satışı yapılıyor ve büyük bir yasal boşluk var” diyen eczacılar yaşanabilecek sağlık problemlerine karşı şu uyarılarda bulundular:

“İnternet üzerinde ilaç satışı yapanlar hiçbir ruhsat ve denetime tabii değildir.  Eczaneler ilaç satabilmek için ruhsat alırlar. Bazı ilaçların saklanma koşulları çok önemlidir. İnternet üzerinden satılan ilaçların bu koşullar sağlanmadan  saklanması durumunda ölüm dahil geri dönülemez neticelere yol açması kuvvetle  muhtemeldir. En iyi ihtimalle hasta ilaçtan beklenen yararı görmeyecektir. İnternet üzerinde satılan ilaçların son kullanım tarihinin dolup dolmadığı kontrol edilmemektedir. Ayrıca eczacılar ilacın nasıl kullanılacağı konusunda bilgi vermektedir fakat internette bu tür bir anlatım maalesef bulunmuyor. Bir şeker hastasına şeker oranı fazla olan ya da hastalığını arttıracak bir ilacın satılması kişinin şeker komasına girmesine neden olabilir. Kontrolsüzlük ilaç kaçakçılarını arttırabilir. İnternette satılan ilaçların birçoğu ruhsatsız ve sahte. Yanlış ilaç kullanımı ölümleri getirebilir”
 

eczacılar
online
ii̇laç
satışlarına
tepkili!
Yorum (1)
coşkun
21.yy gerçeği maalesef. internetten alış veriş özellikle gelişmemiş yerlerde daha yaygın olacak insanlar bir süre adaptasyon sorunu çekebilirler fakat bir süre sonra içtiğimiz su bile internetten alınacak.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir