Medimagazin logo

''Eczacılar ekonomik anlamda ciddi sorunlar yaşıyor''

Türk Eczacıları Birliği Başkanı (TEB) Erdoğan Çolak, eczacıların ekonomik anlamda ciddi sorunlar yaşadığını söyledi.
''Eczacılar ekonomik anlamda ciddi sorunlar yaşıyor''
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ÇANKIRI-26. Bölge Eczacı Odası Çankırı İl Temsilciliği'nin açılış töreninde konuşan Çolak, eczacıların konjonktürel sorunlarının Türkiye'nin değişiminden, yapısal sorunların ise çok sayıda Eczacılık Fakültesi açılmasından kaynaklandığını belirterek, her yıl bin civarında eczacının fakültelerden mezun olduğunu söyledi.
    

Avrupa'ya bakıldığında Türkiye'nin eczane sayısının en fazla olduğu ülkelerden biri olduğuna dikkati çeken Çolak, ''Türkiye çapında 24 bin 500 eczanemiz var. 30'a yakın fakültemiz ve her yıl açılan bin eczanemiz var. TBMM'den 17 Mayıs'ta Eczane Yasası geçti. İlçe bazında nüfusa göre 3 bin 500 nüfusa bir eczane kurulması kriteri getirildi. Dolayısıyla yapısal soruna neşter atılmış oldu'' dedi.
    
     -''Eczacılar ekonomik anlamda ciddi sorunlar yaşıyor''-
    
Eczanelerin ilaçların yüzde 91'ini kamuya sattığını, kamunun ilaçları en ucuza almak istediğini anlatan Çolak, 2004 yılından bu yana ilaç fiyatlarının sürekli düştüğünü bildirdi.
    

Çolak, düşüş nedeniyle karlılığın azaldığını vurgulayarak, ''Bir tarafta çok sayıda hasta, öbür tarafta çok sayıda eczane ve sürekli düşen ilaç fiyatları... İlaca ve sağlığa yeterince ayrılmayan bütçe ve tüm insanları kapsayan sosyal güvenlik şemsiyesi... İlaç sanayisi de fiyat düşüşlerini karşılamıyor. Bu nedenle eczacılar ekonomik anlamda ciddi sorunlar yaşıyor. Türkiye'de şöyle bir durum var. İlaç fiyatları düşüyor, kamu kurum iskontoları sürekli yükseliyor'' diye konuştu.
    

Çolak, sistem değişikliklerinin hükümet eliyle yapılması ve paydaşların mağdur edilmemesi gerektiğini kaydetti.
    

TEB Başkanı Çolak ve 26. Bölge Eczacı Odası Başkanı Ümmühan Pelenkoğlu, konuşmaların ardından Çankırı İl Temsilciliğinin açılış kurdelesini kesti.

türk eczacıları birliği
erdoğan çolak
Yorum (4)
dr
yalanınızı sevsınler.. 1 ilaç alıyorsunuz yanında 5-10 tanesını el altından faturasız alıyorsunuz, %500 kar, zaten butun hastaneler doktorlar sektör sizin para kazanmanız için çalışıyor...
0
Cevapla
mali
çok ciddi sorunlar yaşıyor eczacılar 65000 kazanıyordu 55000e düşmüş, bizim mahallede ezcane mafyası var arkadaşıma eczane açtırmıyorlar tehdit ediyorlar,pay bölünecek diye buna ne diyeceksiniz, adam 30 yıldır tekel trilyon kazanmış hala gözü doymamış, bir de bu yasayla yeni mezunları iyice mağdur ettiniz adam 100 yaşına kadar kapatmasın eczanesini hem de yeni geleni tehdit etsin. bu yasa insan haklarına aykırı yeni eczacılar aihm ye kadar gitmeli itiraz için.herkesin bu hakkı vardır ister 100 kişiye bir eczane düşsün ne olacak para kazanamadığını düşünüyorsan başka iş yap.
0
Cevapla
şaşkın
Yeni eczacılık yasası eczaneleri mahvetti. Eskiden iş yapmayan eczacı dükkanı kapatırdı, şimdi Sağlık Bakanlığı eczanesini kapatana bir daha eczane açtırmıyor. Zarar bile etse eczacı bir daha açamam korkusuyla işyerini kapatamıyor.
0
Cevapla
Ahmet Yılmaz
Konu ile alakasız arkadaşlar yine yapmışlar yorumlarını..Eczacılar 65000 kazanıyomuş gülerim ben buna:)Eczanenin yaptığı ciroyu direk kâr zanneden bir cahilliktir bu.İlacı tarladan topluyoruz ya yaptığımız ciro direk kâr...1 e 10 ilaç alıyomuşuz vs. size ne elalemin ticaretinden..İlaçta karlılık %25'lerden %10'nun altına düştü arkadaşlar..Ayrıca biz devlet memurları gibi salla başı al maaşı çalışmıyoruz.Her eczanenin en az aylık 6-7000 gideri var..Bir eczaneden kaç aile ekmek yiyor biliyor musnuz?Çalışanlar ne kadar maaş alıyor, sigorta pirimleri, kira gideri, vergiler,vs..toplasan bu gün bir çok eczane zarar etmekte ama bunu salla başı al maaşı zihniyetindekiler anlayamazz
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir