Medimagazin logo

Diyaliz hastaları ilaçlarını bulamıyor

Akdeniz Böbrek Hastaları Diyaliz ve Transplantasyon Yardımlaşma-Dayanışma Derneği Başkanı Ümit Okşaşoğlu, Adana Eczacı Odası tarafından başlatılan 'Sıralı üst limit ve kotalı reçete' dağıtım sistemi ile diyaliz hastalarının ilaç bulmakta zorluk çektiğini savundu.
Diyaliz hastaları ilaçlarını bulamıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ADANA-Akdeniz Böbrek Hastaları Diyaliz ve Transplantasyon Yardımlaşma- Dayanışma Derneği, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde toplantı düzenledi.


Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Ümit Okşaşoğlu, Adana Eczacı Odası tarafından başlatılan başlatılan 'Sıralı üst limit ve kotalı reçete' dağıtım sistemi ile diyaliz hastalarının ilaç bulmakta zorluk çektiğine vurgu yaptı. Okşaşoğlu, “Diyaliz hastaları reçeteye yazılan ilaçları almak için eczaneye gittiklerinde çoğu zaman kota ve limit sistemi dolayısıyla kotaları dolduğu için reçetede bulunan ilaçları alamıyorlar. Hastalar ilaç almak için kotası dolmamış eczane arayışına giriyorlar. Böylelikle hastalar ilacı en yakın eczaneden almak yerine, kotası dolmamış, oda tarafından belirlenen eczaneden temin ediyor" dedi.


Uygulamanın hastalar için hayati tehlike yarattığını söyleyen Okşaşoğlu, uygulamanın eski haline getirilmesi gerektiğini savundu.


Okşaşoğlu, sistem kapsamında nöbetçi eczanelerinde acil haller dışında kotası dahilinde ilaç verebileceğini belirterek, "Bir diyaliz hastası acil durumda doktora gidp muayene olsa dahi nöbetçi eczanenin limiti yoksa ilaçları alamayıp hayati tehlikeye giriyor. Diyaliz hastalığı ve hastalarını tanımadıkları için kendi çıkarlarına uygun düzenleme ve uygulamaları hayata geçiren oda, hasta yakınlarını güç durumda bırakmaktadır" diye konuştu.

diyaliz
hastaları
ilaçlarını
bulamıyor
Yorum (2)
Frankie Bellevan
organ yetmezliği sorunu nedeniyle tedavi gören hastalar,ne devletin ne de bundan çıkar sağlayan çevrelerin umurunda değiller.hadi çıkar sağlayan çevreleri anladım da;devletlularımızın da bunlara göz yumuyor,karışmıyor,ses çıkarmıyor olduklarına bakılırsa;demek ki bu çıkar çevreleri bunu devlet içinde bu konularda yetkili,etkili birileriyle beraber yapıp karşılıklı çıkar,menfaat sağlıyorlar..dolayısıyla hem devleti soyuyor hem de "büyük umutlarla" organ bekleyen hasta insanların umutlarını çalarak "zaman içerisinde" hayatlarını da ellerinden alıyorlar. diyaliz hastası=altın yumurtlayan tavuk. ne olsunlar,ne de ölsünler. organ yetmezliği olan bütün hastaları süründürmeye devam. yapılması gereken:ne şamın şekeri,ne de somalili korsanların yüzü. bu ülkede(?)"zorunlu organ bağışı yasası" meclisten(?)mutlaka çıkarılmalıdır.
0
Cevapla
Ahmet Yılmaz
Organ transplantasyonu,diyaliz,beslenme ürünleri gibi ilaçlarda çok fazla usulsüzlük ve yolsuzluk olduğu için eczacı odaları tarafından eşit ve adil bir şekilde bu reçeteler dağıtılmaktadır.Burda geçen yazının tamamı çarpıtmadır.Çünkü hiçbir diyaliz hastası elinde reçete ile eczane eczane gezdirilmez.Diyaliz merkezleri ecza odalarına reçeteyi fax çeker, ilaçlar hemen hastanın bulunduğu diyaliz merkezine gönderilir.Eski sistemde bazı eczanelerle anlaşan diyaliz merkezleri çok ciddi gelirler elde ediyordu, bu da usulsüzlüklere kapı aralamaktaydı.Ama şu anki mevcut sistemde hem usulsüzlüğe geçit verilmiyor hem de hastalar çok daha rahat ilaçlarına kavuşuyorlar.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir