Medimagazin logo

Uzman diş hekimleri 2 yılı aşkın bir süredir kadro atamalarını bekliyor

Kaynak: MEDİMAGAZİN
Uzman diş hekimleri 2 yılı aşkın bir süredir kadro atamalarını bekliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

6 Nisan 2011 tarihinde kabul edilen 6225 Sayılı Kanunla diş hekimliğinde uzmanlık branşları belirlendi. Yasanın kabulünden sonra uzmanlık belgelerinin tescili bir kaç ay içerisinde Bakanlık tarafından yapılarak, hak edenlere uzman diş hekimi diplomaları verildi.

    Sağlık Bakanlığı bünyesinde hali hazırda 2 bin uzman diş hekimi kadrosu bulunuyor. Buna rağmen 2 yılı aşkın bir süredir kadro atamaları yapılmadığından Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışmakta olan 500 den fazla uzman diş hekimi özlük haklarından yararlanamıyor.  

  Uzman diş hekimi açığı bulunduğu ve Sağlık Bakanlığında sayıca azınlıkta olmalarına rağmen,  bünyesinde bulunan kadro atamaları yapılmadığı için de 2 yılı aşkın bir süredir yeni uzman diş hekimlerinin alımı da gerçekleştirilemiyor.  

Sağlık Bakanlığı dışındaki resmi kurumlarda çalışan diğer uzman diş hekimleri kadrolarını alıp özlük haklarını elde ederken  Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan ve atama bekleyen uzman diş hekimleri de Medimagazin’e yaptıkları açıklamada aynı hassasiyetin kendileri için de gösterilmesini beklediklerini ifade etti.

uzman
diş
hekimleri
2
yılı
aşkın
bir
süredir
kadro
atamalarını
bekliyor
Yorum (34)
Dr.Dt
Uzmanlık tescilimizin ardından iki yıl geçti ve hala aynı kadroda çalışıyoruz.Bu konuyu geçte olsa gündeme getirdiğiniz için Medimagazin ekibine teşekkür ederiz.Sayın bakanın bu durumdan haberi olmadığını düşünüyorum. Resmi kurumların hepsi çok yakın zamanda kadrolarınız gelecek diyor ve bekleye bekleye iki yıl geçti. Ne yapacağımızı ve nereye başvuracağımızı bilmiyoruz. Sağlık bakanlığında çalışan ve sayıları çok az olan mevcut uzman diş hekimlerin kadrolarının hemen verilerek adaletsizliğin giderilmesi acildir. Ayrıca kamu hastanelerinde yeterince uzman diş hekimi olmadığı için hastalar üniversite hastanelerine gönderiliyor ve buralarda 2-3 yıl ileriye randevular veriliyor. Mevcutların kadrolarının verilmesi yanısıra yeni uzman diş hekimi kadroları açılarak sağlık bakanlığı hastanelerindeki uzman diş hekimi sayısı artırılmalıdır.Vatandaş birçok branşta uzman diş hekimine ulaşamadığı için perişan olmaktadır.
0
Cevapla
Yetkin Eriz
Tam 2 yıl oldu. Uzmanlık diplomalarımızı aldık ancak kadromuza henüz alamadığımız için özlük haklarımızdan mahrumuz. Kadro yeterli olduğu halde neden kadrolarımız verilmiyor anlayamıyoruz. Biz de sağlık bakanlığı personeliyiz ve bu sıkıntımızın giderileceği günü heyecanla bekliyoruz.
0
Cevapla
Dr.Dt.
Diş Hekimliğinde uzmanlık yasası hükümleri için Anayasa Mahkesine dava da açılmıştı. Mahkeme bir aykırılığa rastlamayıp onamıştı. Yani herşey tamam olmuş. Artık sıra Bakanlıkta.
0
Cevapla
magdur uzman diş hekimi
Medimagazin ailesine öncelikle çok teşekkür ederim. Sayın Bakanımızın bu konuda muhakkak bu haberden sonra gerekeni yapacağını düşünüyorum. 1 ay 2 ay degil tam 2 yıldır insanların hakkı yenmektedir. acaba bu kadar kişinin kul hakkı nasıl ödenecek.
0
Cevapla
Dr.Dt
Haksızlığın giderilmesi adına isteklerimizi değerli Bakana arz ederiz. Bu konuda ki şu söz galiba bizim durumumuzu özetliyor. Hz.Ömer(r.a); DİCLENİN KIYISINDA BİR KURT BİR KUZUYU KAPSA VEBALİ BENDEN SORULUR.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir