Medimagazin logo

Sağlık Uygulama Tebliğinde değişiklik: Özelde diş tedavisinin yolu açıldı

Sağlık Uygulama Tebliğinde değişiklik: Özelde diş tedavisinin yolu açıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol



9 Kasım 2012 CUMAResmî GazeteSayı : 28462

TEBLİĞ

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından:

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

MADDE 1 – 25/3/2010 tarihli ve 27532 sayılı mükerrer Resmî Gazete’de yayımlanan Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinin “Diş Tedavileri” başlıklı 4.5.1. maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(5) Özel sağlık hizmeti sunucuları ile Kurumla sözleşmesi olmayan resmi sağlık hizmeti sunucuları diş ünitelerindeki ağız ve diş sağlığı hizmetlerine ilişkin tedavi giderlerinin finansmanının Kurumca karşılanmasında SUT eki Ek-7/B’de yer alan usul ve esaslar dikkate alınır.”

MADDE 2 – Aynı Tebliğin 7.1 numaralı maddesinin yirmidokuzuncu fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(29) Yirmisekizinci fıkrada yer alan göz, kardiyoloji, kalp damar cerrahisi, kulak burun boğaz, kadın doğum ve üroloji branşlarında kullanılan ve bu branşlara ait SUT eki listelerde yer almayan tıbbi malzeme bedelleri, 1/1/2013 tarihinden itibaren Kurumca karşılanmaz.”

MADDE 3 – Aynı Tebliğ ekinde yer alan “Yurt Dışı İlaç Fiyat Listesi” (EK-2/G)’nde fiyatları değişen ve yeni eklenen ilaçların listesi, ekteki “YENİ EKLENEN VE FİYATLARI DEĞİŞEN YURT DIŞI İLAÇ FİYAT LİSTESİ”nde yer almaktadır.

MADDE 4 – Aynı Tebliğe, ekteki Ek-7/B, Ek-7/B-1 ve Ek-7/B-2 eklenmiştir.

MADDE 5 – Bu Tebliğin;

a) 2 nci maddesi 29/9/2012 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yayımı tarihinde,

b) 3 üncü maddesi “YENİ EKLENEN VE FİYATLARI DEĞİŞEN YURT DIŞI İLAÇ FİYAT LİSTESİ”nde belirtilen yürürlük tarihlerinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde,

c) Diğer maddeleri yayımı tarihinde,

yürürlüğe girer.

MADDE 6 – Bu Tebliğ hükümlerini Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı yürütür.

sağlık
uygulama
tebliğinde
değişiklik:
özelde
diş
tedavisinin
yolu
açıldı
Yorum (8)
cerrah tolga
lütfen yazının içeriliği iyi okuyalım.değişen birşey yok eski yöentmeliğin aynısı.dışarıya sevk olursa ödenecek fiyatın sut fıyatını belirten bır değişiklik.ama özele sevk olursa
0
Cevapla
ali alemis
Tolga bey konuya gayet güzel açıklık getirmiş de bu başlığı atan arkadaşın bu konuyla pek alakası yok galiba. hastaneden dışarıya sevk olmadan nasıl özelden hizmet alımının önü açılacak onu merak ediyorum :))
0
Cevapla
dişhekimi dişhekiimi
herşey hileli ve salak yerine koymaya dayanıyo..karşısındaki insanlara aptal gibi davranıyorlar!bunu yapan beyine sahip kişilere anestezisiz vital dişine kanal tedavisi yapmak istiyorum!bu bile az !
0
Cevapla
dr.cingi
25.03.2010 tarihinde yayımlanan SUT de şimdi eklenen 5. madde yok!Bence başlık doğru atılmış arkası gelirgibi görünüyor.Yani SGK özeldeki diş hekimlerinden direkt hizmet alabilir,şeklinde anladım ben.
0
Cevapla
dişhekimi
aptal yerine koyuyolar bizi.. sözlerle kıvırmayı en iyi onlar yapıyo. peki medimagazin neden bu başlığı atıyo!!bu kadarda bilinçsiz haber yapmayın!!!!yok yapamıyorsanız medi kısmını atın sadece magazin yapın!!demet akalın yazın!!çok tıklanırsınız..sağlık bakanına hergün giden bedduadan elbette biri tutar.sağlıkta hekimler üzerinden alınan iyi herşey bakanın kötü şeyler hekimin sorumluluğunda.nefret ediyorum bu ülkede üç maymunu oynayan kesimden!karşısındakini aptal erine koymaya çalışan kişiliksiz,sığ insanlardan...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir