Medimagazin logo

Dişhekimliğinde üç boyutlu tomografi cihazıyla teşhiste hata payı sıfıra inecek

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'ne alınan üç boyutlu görüntü elde edebilen "Dental Volumetrik Tomografi Cihazı"nın teşhis süresini kısaltıp, hata payını sıfıra indirdiği gibi üniversite için önemli oranda tasarruf sağlayacağı bildirildi
Dişhekimliğinde üç boyutlu tomografi cihazıyla teşhiste hata payı sıfıra inecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
ADANA (İHA) - Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'ne alınan üç boyutlu görüntü elde edebilen "Dental Volumetrik Tomografi Cihazı"nın teşhis süresini kısaltıp, hata payını sıfıra indirdiği gibi üniversite için önemli oranda tasarruf sağlayacağı bildirildi.

ÇÜ Rektörlüğü tarafından Diş Hekimliği Fakültesi'ne alınan milimetrenin 1/3'ü ölçüsünde kesitler halinde üç boyutlu görüntü elde edebilen ve üzerindeki donanım ve yazılımı ile Türkiye'de bir ilk olan "Dental Volumetrik Tomografi Cihazı", düzenlenen törenle tanıtıldı. Cihazı tanıtan Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haluk Öztunç, yazıcısıyla birlikte 300 bin TL'ye mal olan bu cihazın, fakülteyi büyük bir masraftan kurtaracağını belirtti. Daha kaliteli görüntü elde edilmesine imkan sağlayacak cihazın, hastalığın tanımlanması ve tedavisinde çok önemli bir silah olacağının altını çizen Öztunç, plastik cerrahi, ortopedi ve kulak-burun-boğaz bölümleri tarafından da kullanılacak cihazın fakülteye prestij kazandıracağını vurguladı.

"Dental Volumetrik Tomografi Cihazı"nın teşhis süresini kısaltacağını belirten Öztunç, şunları söyledi:
"Acaba kırık mı var, kist mi var, tümör nedeniyle kemikte yıkım mı olmuş kararsızlığını yok eden bir makine. Teşhisi kesin ve net koyabiliyorsunuz, hata payı yok. O nedenle önemli bir makine."

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu da, teknolojinin gelişmesiyle artık filmsiz hastane dönemine geçildiğini belirterek, "Bu makinelerle çekilen film bilgisini dünyanın her yerindeki hastaneye gönderebiliyorsunuz. Balcalı Hastanesi'nde en geç 1 yıl içerisinde bu sisteme geçmeyi hedefliyoruz. Biz filme yılda 400-500 bin TL ödüyoruz. Bu sistem bize önemli oranda tasarruf sağlayacak. Tasarrufla ülke ekonomisine de katkı sağlamış olacağız" diye konuştu.

ÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlter Uzel'in yanı sıra diğer fakültelerin dekanları katıldı.
dişhekimliğinde
üç
boyutlu
tomografi
cihazıyla
teşhiste
hata
payı
sıfıra
inecek
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir