Medimagazin logo

DEÜ'den Harvard Üniversitesi'yle ortak proje

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), diş kaybı sonrasında sıklıkla görülen estetik ve işlevsel sorunlara neden olan eksik dişetlerinin doğalına uygun olarak yapılmasına imkan verecek bir tedavi modeli geliştirmek amacıyla Harvard Üniversitesi'yle ortak yürütülecek çalışma başlattı
Kaynak: DHA
DEÜ'den Harvard Üniversitesi'yle ortak proje
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dokuz Eylül Üniversitesi, ABD'den Harvard Üniversitesi'yle diş tedavisi alanındaki bir çalışmanın ilk adımını attı. 

Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'ne bağlı Multidisipliner Dental Biyomalzemeler Yüksek Lisans Programı'ndan Uzm. Dr. Birtan Tolga Yılmaz, 'Üç Boyutlu Yumuşak Doku Rejenerasyon Modeli Geliştirilmesi' konusunda Harvard School of Dental Medicine Araştırma Laboratuvarı'na araştırmacı olarak kabul edildi. 

Uzm. Dr. Yılmaz, "Yeni modelle ülkemize faydalı ürünler geliştirilerek diş tedavisi konusunda bilim dünyasında önemli katkılar sağlanacaktır" dedi.

DEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Aliye Akcalı da "Uzman Dr. Birtan Tolga Yılmaz, periodontoloji alanında iyi bir klinisyendir. Yaptığı başarılı çalışmalar neticesinde başvurduğu Harvard School of Dental Medicine Araştırma Laboratuvarı'ndan araştırmacı olarak kabul aldı. Üniversitemizde kazanmış olduğu birikimlerle büyük projelere imza atacağına inanıyorum. Bu proje diş tedavisinde önemli yenilikler sağlayacak. Dokuz Eylül Üniversitesi ve Harvard Üniversitesi arasındaki birçok projenin ilk adımı olacak" dedi.

İki üniversitenin orta çalışmasıyla diş kaybı sonrasında sıklıkla görülen estetik ve işlevsel sorunlara neden olan eksik dişetlerinin doğalına uygun olarak yapılmasına imkan verecek bir tedavi modeli geliştirileceği belirtildi.

dokuz eylul universitesi
harvard universitesi
dis tedavisi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir