Medimagazin logo

Belediyeden ADSM'ye para cezası!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye ekipleri, tıbbi atıklarını evsel atıklara karıştırdığı belirlenen Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne ikinci kez para cezası işlemi uyguladı.
Belediyeden ADSM'ye para cezası!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 Belediyeden yapılan açıklamaya göre, evsel atıklara karıştığında başta insan ve diğer canlılar olmak üzere tüm doğa üzerinde ağır tahribat yaratabilen tıbbi atıkların, yasa ve yönetmeliklere göre depolanmasını sağlamak için Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Tıbbi Atık Birimi ekipleri ile çevre zabıtası ekiplerince rutin kontroller yapıldı.

11 Nisan 2012'de yapılan denetimde tıbbi atıklarını evsel atıklara karıştırdığı, tıbbi atık geçici deposunun kapısının kilitli olmadığı ve klimasının çalışmadığı belirlenen Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne 170 lira para cezası uygulayan belediye ekipleri, 3 Mayıs'taki denetimlerde de durumun değişmediğini belirleyince hastane yönetimiyle görüşerek sorunun giderilmesini talep etti.

Ancak 16 Mayıs'ta yapılan denetimde ekiplerin aynı gerekçelerle yine Kabahatler Kanunu'na göre işlem yaptığı ve durumu kamerayla görüntüleyerek 170 lira ceza kestiği kaydedilen açıklamada, şunlara yer verildi:

''Tıbbi Atık Birimi ekipleri ile zabıtanın dün yaptığı denetimde de aynı sorunun devam ettiği görülünce bu kez tıbbi atıkları evsel atıklara karıştırıldığını belgelemek için kamera ve fotoğraf çekimi yapıldı. Ekipler yine Kabahatler Kanunu çerçevesinde ceza uygularken, geçici tıbbi atık deposunun kapısının kilitli olmadığını, klimasının da çalışmadığını görüntüledi.''

Durum tespit tutanağı, fotoğraf ve kamera kayıtlarının İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile Sağlık Müdürlüğü'ne gönderileceği belirtilen açıklamada, gerekli işlemlerin yapılmasının talep edileceği bildirildi.

Açıklamada, Büyükşehir Belediyesi'nin de tıbbi atıklarını Malatya'daki Sterilizasyon Merkezi'nde sterilize ederek evsel atıklara dönüştürdüğü belirtildi.

belediyeden
adsm'ye
para
cezası!
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir