2'si daha önce lojman olan 3 ayrı binadan oluşan merkezdeki dairelerin büyük çoğunluğunun imkanların zorlanması sonucu muayenehaneye çevrildiğini, yoğunluktan dolayı önceki makam odasının muayenehaneye, son kullandığı odasını ise doktorların üstlerini değiştirip dinlendikleri ortama dönüştürdüklerini belirten Amasya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Müdürü Ragıp Kurt, "Yeni gelen hekimler poliklinik sıkıntısı çekiyordu. Vatandaşlar ise koridorlarda bekliyorlardı. Kendi makam odamızı boşalttık. Hizmetin ifası, vatandaşın mağdur olmaması, halkın iyi bir hizmet alabilmesi için bir hastane müdürünün yapması gereken tek bir hareket vardı. Odasını terk etmesi gerekiyordu. Odamızı terk ettik, halkın hizmetine sunduk" dedi.
Merkezde 2.5 yıldır görev yaptığını belirten 28 yıllık idareci Kurt, "Şu an boş bulduğumuz her oda hastane müdürü odasıdır. Bazen başhekimimizin odasında, bazen sekretaryada, her yerde hizmete devam edeceğiz. Devlet memuru milletin hizmetkarıdır. Makam yeri önemli değil" diye konuştu.
5 yıl önce 6 hekimle hizmet vermeye başladıkları merkezde aralarına yeni tayin olanlarla birlikte hekim sayısının 30'a ulaştığını ve yılda yaklaşık 130 bin hastaya hizmet verdiklerini belirten Amasya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi M. Fatih Çekin ise, "Yeni yapılan binada gecikmeler oldu. Sağlık Müdürlüğümüz ne zaman taşının derse o zaman taşınacağız. İhtiyaç doğarsa bu bir mecburiyettir gerekirse ben de odamı boşaltır, polikliniğe çeviririm" şeklinde konuştu.