Medimagazin logo

Şiddet gören doktorun resmi hastane koridoruna asılacak

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet vakalarındaki artışa çözüm bulunamıyor.
Kaynak: ZAMAN - ÇAĞLAR AVCI
Şiddet gören doktorun resmi hastane koridoruna asılacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 Sağlık çalışanları, şiddet anında yapılması gerekenler ve hukukî süreç konusunda bilgilendirilirken vatandaşın hekimlerin mağduriyetini anlaması için de darp edilen doktorların fotoğrafları hastane koridorlarına asılıyor. Sağlık Bakanlığı ise mağdur doktorlara hukukî destek verecek.Son üç yılda 100'ün üzerinde sağlık çalışanının saldırıya uğradığı Esenyurt Devlet Hastanesi, artan şiddeti önlemek için mağdur olan hekimlerin resimlerini kullanacak. Hastane duvarlarına yaralanmış hekimlerin afişleri asılarak vatandaşa "doktorunuza sahip çıkın" mesajı verilecek. Hekime yönelik şiddetten dolayı Esenyurt Devlet Hastanesi'nde son üç yılda 9 doktor istifa etmiş, 13 doktor da tayini çıkmasına rağmen göreve başlamamıştı.

Hastanede resimleri kullanılacak olan Başhekim Yardımcısı Dr. Abdullah Gökçekesgin, şiddete maruz kalan son hekim. Durumu daha acil olarak görülen iki hastaya önce bakılması sırasında çıkan tartışmada Gökçekesgin'in başı hasta yakınları tarafından yarıldı. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen olayda, başına 3 dikiş atılan Gökçekesgin, beyin cerrahisinden 10 gün rapor aldı. Duvarlarda kullanılacak resimlerde Gökçekesgin'in başı sarılı fotoğrafları kullanılacak. Gökçekesgin, yaralı halinde bile kalp krizi şüphesi ve alerjisi olan diyaliz hastalarını takibe devam etti. Başhekim yardımcısı daha önce de 2 kez saldırıya uğramış. O yılmayıp vazifesini sürdürürken son olay nedeniyle hastanede görevli iki doktor istifasını sundu.

Benzer uygulamanın yapıldığı İngiltere'de duvarlara asılan resimlerle doktora şiddet uygulamaya sıfır tolerans gösterileceği belirtiliyor. Resimlerde 'şiddet uygularsanız polis nezaretine, uygulamazsanız hastaneye gidersiniz. Tercihinizi yapın.' şeklinde yorumlar yapılıyor.

İstanbul'da hekime yönelik şiddet sadece Esenyurt Devlet Hastanesi'yle sınırlı değil. Acil servisine günde bin 300 hastanın müracaat ettiği Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde şiddetten dolayı 2011 yılı içinde 5 hekim istifa etti. İki acil tıp uzmanı asistanı ise eğitimlerini yarıda bıraktı.

Acil düzenleme yapılacak

İstanbul İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu, sağlık çalışanına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu söylüyor. Esenyurt Devlet Hastanesi'nin küçük bir ilçe hastanesinden büyük bir şehir hastanesine dönüşmenin sıkıntılarını yaşadığını belirten Dokucu, şiddet olaylarıyla ilgili gerekli önlemlerin alınacağını kaydetti. Dokucu, hastanenin fizikî şartlarını düzelteceklerini, eksik insan kaynağı ve güvenlikle ilgili de bazı düzenlemeler yapacaklarını belirtti. Şiddete başvuran kişileri hukukî olarak takip etmeye devam edeceklerini dile getiren Dokucu, davaların arkasında duracaklarını söyledi.

şiddet
gören
doktorun
resmi
hastane
koridoruna
asılacak
Yorum (41)
112ci
önce dovdurt sonra hukuki destek ver.. 10 sene önce varmıydı bu kadar darp vakası
0
Cevapla
my
peki ya psikolojik travmaya uğrayanların resmi nereye asılacak... eskiden acile acil doktoru veya pratisyen bakardı. pediatrist acilde erişkin akut MI, psikiyatrist trafik kazası geçiren multitravmalı hasta bakmazdı. uzman olduğum alan dışı hasta bakmaktan bıktım. boşuna mı 5 yıl asistan eğitimi aldık. güncel bir dille ifade edersek bu doktorların suçu ne!
0
Cevapla
remzi doğru
daha gecen gün acil srviste ex haberi verdiği hasta yakınının, polisin belinden aldığı silahla doktoru kovalamasından sonra,'doktorlar vatandaşlarımıza kötü haber verirken nasıl konuşmaları konusunda da eğitilmelidir...' gibilerinden bişeyler söyleyen bu müdür(!) mü şiddeti önleyecek!!! ulusal medyaya yansıyan bu haberden sonra bu kişi hala görevinin! başındaysa inanın hiç birşey değişmez!!!
0
Cevapla
y.ateş
çok saçma olur .doktoru bi defa daha rezil edersiniz.şahsen ben resmimi kendi ellerimle duvardan indiririm.yoksa bakın ben dayak yedim diye hastanede veya etrafta gururlu gururlu gezeceğimimi düşünürsünüz. düşünün yemekte uzaktan biri sizi işaret ediyor şu doktormuş falan diyorlar .ben bu işe karşıyım topluca karşı çıkmalıyız.bakın bu işi hasta ve yakınları sonunuz böyle olur diye çok güzel kullanırlar.halkımız cahil,önce halkı doktora karşı kışkırtmaktan vazgeçin.yok istediğiniz doktora gideceksiniz, yok sıra beklemeyeceksiniz falan.adam bankaya gidiyor 2 saat bekliyor.banka nedir sağlık mı satar.doktor bu ülkenin en çok okuyan, en iyi yetişmiş ama tahsiline göre en az kazanan kesimidir.önce maddi açıdan güçlendirir, sonra sadece hastanede kolluk kuvvetlerini kullanma yetkisi verirsiniz.bir nevi savcı gibi yani.ve futbolda şiddet yasası gibi hastanede şiddet yasası çıkarırsınız artık bu saçmalığa bir dur demenin vakti geldi de geçiyor bile....
0
Cevapla
Hasan Fatih Cay
Bu önlemler göstermeliktir. Şiddeti engellemek için saldırıda bulunan ya da bulunması potansiyeli olan grubun "merhamet" duygusuna hitap etmek bu anlamda başarı sağlamaz. Aksine etki bile yapabilir. Saldırı fiilinin, kamu görevlisine yönlendiği durumlardaki cezai ve caydırıcı önlemlerin tavizsiz uygulanmaması durumunda bu tür olayların önü alınamaz.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir