Medimagazin logo

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 'sağlık çalışanı pompalı tüfekle rehin alındı' iddiasını yalanladı

Bültende, "İzmir Şehir Hastanesinde bir kişi, sağlık çalışanını pompalı tüfekle rehin aldı" iddiasının doğru olmadığı belirtildi.
Kaynak: AA
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 'sağlık çalışanı pompalı tüfekle rehin alındı' iddiasını yalanladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 124 sayılı Dezenformasyon Bülteni'ni yayımladı.

Bültende, bazı basın yayın organlarında yer alan, "İzmir Şehir Hastanesinde bir kişi, sağlık çalışanını pompalı tüfekle rehin aldı" iddiasının doğru olmadığı belirtildi.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğünden sağlık çalışanlarının tehdit edilmesine yönelik açıklama

Söz konusu olayda, daha önce hastaneden sağlık hizmeti alan bir kişinin, hastaneye geldiği ve "taşkınlık yapacağı" ihbarı üzerine bahçede emniyet güçleri tarafından kontrol altına alındığı aktarılan bültende, şahsın aracında bir adet silah bulunduğu kaydedildi.

Şahsın muayenesinin, gözetim altında gerçekleştirildiği ifade edilen bültende, emniyetteki sürecin ardından şahsın herhangi bir şikayet bulunmaması nedeniyle savcılıkça serbest bırakıldığı bildirildi.

Aynı gün içerisinde saat 17.30'da şahsın ameliyat yerinde olan kanaması nedeniyle hastaneye tekrar gelmesinin tedirginliğe yol açtığı, hastane güvenlik görevlilerinin duruma müdahale ederek, şahsı kontrollü bir şekilde hastane dışına çıkardığı bilgisine yer verilen bültende, "Bu süre içerisinde doktor ve sağlık çalışanlarına bilgilendirme yapılmıştır. Şüpheli şahıs, güvenlik personeli eşliğinde polise teslim edilmiş ve Emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklanmıştır." ifadeleri kullanıldı.

"Yönetmelikte değişiklik yok"

Bültende, bazı basın yayın organlarında yer alan "Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli bir değişiklik yapıldı. Uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek" iddiasının manipülasyon içerdiği bildirildi.

Sürücü adayları ve sürücülerde aranacak sağlık şartları ile muayenelerine dair usul ve esasların "Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları İle Muayenelerine Dair Yönetmelik" kapsamında belirlendiği hatırlatılan bültende, yönetmeliğin 7. maddesi kapsamında, ağır veya orta derecede uyku apnesi olanlar ile gündüz uyuklama hali tespit edilen kişilerin tedavi görmeden sürücü belgesi alamayacaklarının belirtildiği kaydedildi.

Yönetmelikte, uyku apnesinin kontrol altına alındığı veya tedavi edildiği doktor heyeti tarafından tespit edilen kişilere sürücü belgesi verilebileceğinin açıkça yer verildiğine dikkat çekilen bültende, "Yönetmelikte güncel bir değişiklik söz konusu değildir. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik yapılan paylaşımlara itibar etmeyiniz." ifadeleri kullanıldı.

dezenformasyonla mucadele merkezi
izmir sehir hastasi
saglik calisani
Yorum (1)
uzman doktor
sağlık bakanlığı henüz aday memur olan göreve yeni başlamış 1 aylık bir pratisyen hekimi hekimlik pratiği olmadan geçici görevle hizmet puanı en düşük diye çatışma bölgesine askeri birliklere görevlendirme yapıyor. böyle bir şey olabilir ?
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir