Medimagazin logo

İngiltere’de 7 hastalık için eczanede muayene dönemi başlıyor

İngiltere’de sağlık sisteminde yeni bir dönem başlıyor. İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri'nden yapılan açıklamaya göre bundan sonra eczanelerde hasta muayene edilebilecek
Kaynak: MEDİMAGAZİN
İngiltere’de 7 hastalık için eczanede muayene dönemi başlıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hastalar artık sağlık ocağı ya da hastaneden randevu almak yerine eczaneye giderek  insanların kulak ağrısı, boğaz ağrısı, sinüzit, zona, impetigo, idrar yolu enfeksiyonları ve enfekte böcek ısırıkları ve sokmaları gibi yedi rahatsızlığın tedavisi için tedavisinden yararlanabilecek.

İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS), İngiltere’deki 10 eczaneden 9’unun söz konusu sağlık hizmetini sunacağını açıklarken, hükümet, bu adımla hem insanların ihtiyaç duydukları sağlık hizmetini almasını kolaylaştırmayı hem de sağlık sistemi üzerindeki yükün hafifletilmesini sağlamayı amaçlıyor. 

Her muayene başına 15 Sterlin ödeme

Yeni dönemde doktor randevularında yaklaşık on milyon azalma beklendiği aktarılırken eczanelere yapılacak ödeme hakkında da bilgi paylaşıldı. Yeni sistemde eczanelerin her muayene için 15 Sterlin (580 TL) ödeme alacağı duyuruldu.

Bağımsız Çoklu Eczaneler Birliği'nin genel müdürü Dr. Leyla Hannbeck, bu hareketi memnuniyetle karşıladı ancak eczanelerin "şu anda 1,2 milyar £ tutarında ciddi şekilde yetersiz finansmana sahip olduğu ve bunun doğrudan bir sonucu olarak da çalışma saatlerini azalttığı ve hatta tamamen kapattığı" konusunda uyardı.

hastane
eczane
ingiltere
nhs
saglik hizmeti
Yorum (3)
Deli Dumrul
fikir johnny ye göre: uyar mı hiç ali ye veli ye 49 50 ye...........
1
Cevapla
nevzat kulukçu
bizde de uygulanması lazım. çünkü hem hastanelerin hem doktorların yükü azalır. hastaların yol masrafı azalır. eczanelerde bu iş rahatlıkla halledilir. eczacılarımız çok kaliteli klinik eczacılık eğitimi alıp bugünler için yetiştirildiler. muayene başı 1000 tl uygun. düz olsun.
11
Cevapla
Süleyman Erdoğan
@nevzat kulukçu acillerde de muayene ücreti 2000 olsun hasta başı fuzuli yere gitmesin kimse
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir