Medimagazin logo

Yaramazlık yaparsan kanser olursun

Macmillian Kanser Derneği'nin yaptığı bir anket çocukların kanserin nedenlerini bilmediğini, hatta bazılarının yaramazlık yaparlarsa kanser olacaklarını düşündüğünü ortaya koyuyor.
Kaynak: BBC TÜRKÇE
Yaramazlık yaparsan kanser olursun
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

9-16 yaş arasındaki 500 çocuğa kanserin nedenleri soruldu. Çocukların yüzde 97'si güneşin kansere neden olabileceğinden habersizdi ancak yüzde 91'i sigara içmenin kansere neden olduğunu biliyordu.

Dernek, anketin çocukların kanser konusunda yeterince bilgili olmadığını gösteriyor.

Dernek sözcülerine göre, öğretmenler sınıflarda kanserden ve kansere neden olan şeylerden daha çok bahsetmeli.

Ayrıca ankete katılan çocukların kanser hastası olmanın ne demek olduğunu da tam olarak bilmediği görüldü.

5 çocuktan biri kansere yakalanan herkesin öldüğünü düşünüyordu. Çocukların yarıdan fazlası ise hastalığın ne olduğunu tam olarak bilmediğini dile getirdi.

Hepsinden kötüsü, çocukların yüzde 4'ü kanserin bulaşıcı olduğunu düşünüyordu.

Kanser tabu olmamalı

Bu bilgisizliğe rağmen ankete katılanların üçte ikisi kanser hastası birini tanıdıklarını söylediler. Çocukların yarısı "kanser" kelimesinin korkutucu olduğunu belirtti.

Macmillan Kanser Derneği'nden Katherine Donnelly, birçok kişinin küçük çocukların önünde kanserden bahsedilmemesi gerektiğini düşündüğünü söyledi.

Donnelly bunun yanlış bir yaklaşım olduğunu şöyle ifade ediyor: ''Birçok açıdan bu konu hâlâ bir tabu. Öğretmenler bu konudan bahsederken kendilerini rahat hissetmiyor. Ancak kanser bu kadar çok kişiyi etkilerken ve çocukların kanser olan birini tanıma olasılığı bu kadar fazlayken onları bilgilendirmek önemli.''

yaramazlık
yaparsan
kanser
olursun
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir