Medimagazin logo

Kurumsal yerlerde mesleki tatmin daha fazla

Doktorların büyük bölümünün, çalıştıkları kurumların yüksek kaliteli sağlık hizmeti verdiğini düşündükleri belirlendi
Kaynak: Doç. Dr. Çağatay BARUT/MEDİMAGAZİN
Kurumsal yerlerde mesleki tatmin daha fazla
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hastanelerde ve büyük sağlık kuruluşlarında çalışmakta olan doktorların, işveren memnuniyetinin daha fazla olduğu saptandı.

Birden 5’e kadar puanlanan bir sistemle 2011 yılında gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, doktorların işverenleri ve iş arkadaşlarıyla ilgili memnuniyet düzeyleri  yüzde 4,12 olarak saptandı. Bir puanın en düşük, 5 puanın en yüksek olduğu araştırmanın, “Morehead Associates” adlı araştırma kurumu tarafından gerçekleştirildiği bildirildi.

2010 yılında memnuniyet düzeyi yüzde 4,17 iken, 2011 yılında hafif bir düşüş meydana geldiği, ancak bu düzeyin hâlâ yüksek bir skor olduğu ifade edildi.

Söz konusu araştırmada, binlerce doktordan gelen milyonlarca yanıt değerlendirildi. Söz konusu kuruluş kaç doktorun sorgulandığını değerlendirmezken, bazı doktorlara işleriyle ilgili 10 soru, bazılarına ise 100’den fazla soru sorulduğu bildirildi.

Hastanelere ve büyük çaplı sağlı kuruluşlarına doktor ilişkileriyle ilgili danışmanlık hizmeti verenlerin tam zamanlı doktor çalıştırmanın verimliliği arttırdığını ifade ettikleri biliniyor. Amerikan Hastaneler Birliğini rakamlarına göre, 1998 yılında tam zamanlı çalışmakta olan doktor sayısı 62 bin 152 düzeyinde iken, bu rakamın 2010 yılında 91 bin 281’e yükseldiği açıklandı.

“Morehead Associates”in Başkan Yardımcısı Dr. Barbara Reilly, doktorların nerede olmak istedikleriyle ilgili olarak giderek daha akıllı ve bilgili davrandıklarını söyledi. Reilly, hastanelerin doktorları ellerinde tutabilmek için biraz daha çaba göstermeleri gerektiğini ve doktorların ihtiyaçlarına daha hızlı karşılık vermeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Araştırmaya katılan doktorların büyük bölümü, çalıştıkları kurumların yüksek kaliteli sağlık hizmeti verdiğini düşündüklerini ifade ettiler. Ayrıca, doktorların büyük bölümü çalıştıkları kurumu arkadaşlarına ya da aile bireylerine önerebileceklerini de söylediler.

Kaynak: www.ama-assn.org/amednews

kurumsal
yerlerde
mesleki
tatmin
daha
fazla
Yorum (3)
Cengiz
Bizim kurumlardaki hekimler ise dışlanıp yok sayılıyor. Peformans ve döner ödemesi verilmediği gibi hiç bir ek denge tazminatına bile layık görülmüyorlar.
0
Cevapla
metin
ankara da uzman dr. un taşradan şehre gelmesi imkansız. 10- 20 yıldır gelemeyenler var. yeni mezun eş ise durumundan aynı gün merkeze geliyor. il içi taine eğitim hastaneleri hariç hizmet puanı , yılı baz alınarak adaletli bir çözüm getirillmesi gerekir ki azcık da biz mesleğimizin tadına varalım
0
Cevapla
realmardin
ne mesleki tatmini arkadas genc yasta meslekten soğudum..emekli olacağım ya da piyango vuracak günü hayal ediyorum...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir