Medimagazin logo

İsrail'in hedefi bu kez Endonezya Hastanesi oldu: 2 doktor yaralı

İsrail ordusunun, Gazze'nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi'ne gerçek mermilerle ateş açtığı ve hastanenin çevresini top atışlarıyla vurduğu bildirildi. Saldırı sonucu en az 8 Filistinlinin yaşamını yitirdiği bildirildi
Kaynak: AA
İsrail'in hedefi bu kez Endonezya Hastanesi oldu: 2 doktor yaralı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İsrail ordusunun Gazze'deki Endonezya Hastanesine saldırısı sonucu en az 8 Filistinlinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail ordusunun roketlerle vurduğu Endonezya Hastanesinde en az 8 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

Hastanenin ikinci katı bombardıman sebebiyle büyük hasar gördü.

Saldırıda 2 doktor yaralandı.

Saldırı, hastanede elektriklerin kesilmesine neden olurken, 140 yataklı olduğu belirtilen sağlık kurumunda 650 hastanın tedavi gördüğü, yaklaşık 150 yaralı olduğu kaydedildi.

Hastaneyi abluka altına alan İsrail güçlerinden çevredeki yüksek binaların çatılarına yerleştirilen keskin nişancıların, hastane kapısı önünde her türlü harekete kurşunla karşılık verdiği aktarılıyor.

Öte yandan, Şihab haber ajansı, Telegram sayfasından, gazeteci Enes Şerif'in Endonezya Hastanesi içinden "İşgal güçleri hastaneyi direkt hedef almakta. Hasta ve yaralıların üzerine ateş açmaktadır. Bu belki son görüşme olacak. Lütfen, burada durumlar oldukça zor. Bu mesajı iletiniz." anonsunu paylaştı.

Hastaneden bir diğer görüntüde ise bir doktorun yerde yatan yaralıyı tedavi etmeye çalıştığı anlar yer aldı.

Gazeteci Şerif'in çektiği, hastanenin doğrudan hedef alındığını gösteren fotoğraflarda ise bombardımanla parçalanmış odalar ve yatakta tedavi olmayı beklerken ölen çocukların cesetleri, yaşanan dramı açıkça ortaya koyuyor.

"Endonezya Hastanesinin bombalanması, uluslararası müdahale gerektiren bir suçtur"

Gazze'deki İçişleri Bakanlığından saldırıya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun, Endonezya Hastanesi'ne sığınanları hastaneden çıktıkları sırada hedef aldığı belirtildi. İsrail saldırısı sonucu ölen ve yaralananlar olduğu aktarıldı.

Öte yandan Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Endonezya Hastanesinin ablukaya alınması ve bombalanması, uluslararası müdahale gerektiren bir suçtur." ifadesi kullanıldı.

Gazze'nin kuzeyinde faaliyet gösteren son sağlık kuruluşu olması nedeniyle hastanenin korunması gerektiği vurgulanan açıklamada, İsrail'in Filistinlileri sürgün etme çabaları kapsamında sağlık sektörünü yıkma politikası sürdürdüğü kaydedildi. 

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail, Endonezya Hastanesi'ni toplu mezara dönüştürmeye çalışıyor

Gazze Şeridi'ndeki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin, Endonezya Hastanesi'ni ölüm çemberine aldığını ve sabahın ilk saatlerinden itibaren hastanenin bölgede bulunan keskin nişancılar tarafından hedef alındığını ifade etti.

Hastanenin tamamen kuşatıldığını belirten Kudra, İsrail'in roketlerle vurduğu Endonezya Hastanesi'nde en az 12 kişinin öldüğünü, onlarca kişinin yaralandığını hatırlattı.

İsrail, Şifa Hastanesi'nde yaşananları Endonezya Hastanesi'nde tekrarlamak istiyor

Hastane içinde sağlık hizmeti verilemediği için gelecek saatlerde ölü sayısının artabileceğini söyleyen Kudra, İsrail'in Şifa Hastanesi'nde yaşananları Endonezya Hastanesi'nde tekrar etmek istediğini ifade etti.

Hastanenin düşmesi durumunda kuzeyde sağlık hizmeti veren son kurumun da gideceğini vurgulayan Kudra, "İsrail, Şifa Hastanesi'nde olduğu gibi Endonezya Hastanesi'ni de toplu bir mezara dönüştürmeye çalışıyor." dedi.

Gazze'nin kuzeyindeki son sağlık kurumu için BM'ye "acil yardım" çağrısı

Kudra, 200'den fazla sağlık personelinin, 500'ün üzerinde yaralının ve 2 binden fazla yerinden edilmiş kişinin korunması ve hastanenin hizmete devam edebilmesi için Birleşmiş Milletler (BM) kurumlarına "acil müdahale" çağrısında bulundu.

İsrail askerlerinin, Endonezya Hastanesi'ne giriş ve çıkışları engellediğini, hastanenin servis dışı kalması için uğraştığını kaydeden Kudra, hastaneye sığınanların ve yaralıların korunması için BM, Uluslararası Kızılhaç Komitesi ve UNRWA ile iletişime geçtiklerini, bu kurumlara sorumluluklarını hatırlattıklarını aktardı.

Kudra, dünya ülkelerine, kuzeydeki hastanelerin tümünün hizmet dışı kalması durumunda bölgede sahra hastaneleri kurma çağrısı yaptı.

DSÖ: Gazze'deki Endonezya Hastanesine yapılan saldırı karşısında dehşete kapıldık

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail'in Gazze'deki Endonezya Hastanesine düzenlediği saldırı karşısında "dehşete kapıldıklarını" belirtti.

Ghebreyesus, İsrail güçlerinin, Endonezya Hastanesine gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin X sosyal medya platformundan paylaşımda bulundu.

Gazze'deki Endonezya Hastanesine düzenlenen, aralarında kritik durumda olan hastaların da bulunduğu 12 kişinin ölümü ve onlarca kişinin yaralandığı saldırı karşısında "dehşete kapıldıklarını" vurgulayan Ghebreyesus, "Sağlık çalışanı ve siviller özellikle de hastanede bulunurken bu tür dehşete asla maruz kalmamalı." ifadelerini kullandı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: Endonezya Hastanesi'nin ameliyathane katı vuruldu, cesetler yığılıyor

Gazze'deki hükümete ait Medya Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Gazze Sağlık Müdürü Munir el-Berş, Gazze'nin kuzeyinde kısmi şekilde faaliyet gösteren tek sağlık kurumu Endonezya Hastanesi'nin durumuna ilişkin bilgi verdi.

Berş, "İşgal güçleri, poliklinikler ile ameliyathane katını bombaladı, ekipmanları yok etti. Cesetler üst üste yığılmış durumda." ifadelerini kullandı.

Filistinli yetkili, İsrail güçlerinin Endonezya Hastanesi'nin bazı binalarını yıktığını, diğer binaların ise çevreyi kuşatma altına alan keskin nişancıların hedefinde olduğunu, hareket eden her şeyi vurduklarını aktardı.

Berş, sözlerine şöyle devam etti:

"İsrail bombardımanında hayatını kaybedenleri çıkaramıyoruz ya da kaç kişinin öldüğünü sayamıyoruz. Hastanedeki 100'den fazla hastanın acilen cerrahi müdahaleye ihtiyacı var.

Ancak sağlık ekiplerinin sayısı sınırlı. 140 yatak kapasiteli hastanede 650 yaralı bulunuyor. İsrail'e ait insansız hava araçları hastaneden çıkmaya çalışanları hedef alıyor."

"İşgal güçlerinin, Endonezya Hastanesi'ni hedef alması, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki tüm sağlık hizmetlerinin durdurulması anlamına geliyor." diyen Berş, jeneratörleri çalıştırmak için yakıt yerine soya yağı kullandıklarını sözlerine ekledi. 

İsrail ordusu kara saldırısını kuzeye doğru genişleterek Endonezya Hastanesi'ni kuşattı

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Gazze'nin kuzeyindeki Tevam bölgesinden bir kilometre doğuya doğru ilerleyerek Ebu Şarh kavşağına ulaşan İsrail güçleri, buradan 2 kilometre kuzeye doğru ilerleyerek Endonezya Hastanesi'nin yakınlarına ulaştı.

Gazze Sağlık Müdürü Munir el-Berş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin sabahtan itibaren Endonezya Hastanesi'ni kuşatma altında tuttuğunu söyledi.

Berş, İsrail güçlerinin hastanenin kliniklerini ve ameliyathane katlarını bombalayıp ekipmanları imha ederken, hastanede ve avlusunda cesetlerin yığıldığına dikkati çekti.

Yerel kaynaklara göre İsrail güçleri, Es-Sabra Mahallesi'nden ve Ez-Zeytun Mahallesi'nin batı tarafından 3 kilometre batıya çekilerek Şifa Hastanesi'ne ulaştı.

Ayrıca İsrail güçleri, Tel el-Heva ve Er-Rimal mahallelerinin güneybatı bölgelerinden çekilerek Gazze sahil şeridindeki Er-Reşid Caddesi'ne ilerledi.

İsrail güçleri Gazze'deki El-Vahde, Ömer el-Muhtar ve Es-Selasin caddelerinin büyük bir bölümü ve Şifa Hastanesi çevresindeki evleri yıkarken, Tel el-Heva Mahallesi ve Rimal Mahallesi başta olmak üzere şehrin batı bölgelerinin çoğunda büyük yıkıma neden oldu.

Görgü tanıklarına göre, onlarca ölünün yanmış cesedi Gazze şehrinin batı bölgelerinde özellikle de Şifa Tıp Kompleksi civarında sokaklara atılmış durumda.

İsrail güçleri ile Filistinli gruplar arasında Gazze kenti ile Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun ve Beyt Lahiya beldelerinde geniş çaplı çatışmalar devam ediyor.

endonezya hastanesi
israil
filistinli
saldiri
Yorum (1)
Ali
her fırsatta dünyaya salya sümük ağlayarak kendilerinin ne kadar mazlum olduklarını anlatanlar gücü ele geçirince ne kadar zalim olduklarını dünyaya defalarca gösteriyorlar..
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir