Medimagazin logo

Irak'ta Sağlık ve Sağlık Turizmi çalıştayı

Irak'ın Erbil kentinde, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile Irak ve Türkiye'den özel hastanelerin katıldığı 'Sağlık ve Sağlık Turizmi Çalıştayı' gerçekleştirildi.
 Irak'ta Sağlık ve Sağlık Turizmi çalıştayı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Merkezi Ankara'da bulunan Sağlık Derneği'nin organize ettiği çalıştaya, Sağlık Bakanlığı Sağlık Turizmi Daire Başkanı Dursun Aydın, Erbil Vali Yardımcısı Tahir Abdullah, Erbil Başkonsolosluğu Ticaret Ateşesi Sayer Erbil, Erbil Başkonsolosluğu Müavini İbrahim Yükseltan, Türkiye ile Irak'taki özel hastane temsilcileri katıldı.

Sağlık Turizmi Daire Başkanı Dursun Aydın, Türkiye ile Kuzey Irak'ın sosyal, ticari ve sağlık gibi birçok alanda birbiriyle işbirliği yaptığını ve yapmaya da devam edeceğini söyledi.

Bu alanlardaki işbirliklerinin her geçen gün artarak devam ettiğini, sağlık alanındaki işbirliğinin daha çok önemli olduğunu belirten Aydın, "Tabi şu anda ön planda sadece hastaların tedavisi ve takibi gibi bir işbirliği gözükse de ilerleyen dönemlerde sağlık alanında eğitim, yatırım ve işbirlikleri olarak devam edecektir" dedi.

Erbil'e 5 yıl önce bir ziyarette bulunduğunu, geldiği gün ile bugün arasında çok büyük farklar olduğunu kaydeden Aydın, çok ciddi mesafelerin katedildiğini, bu ilerlemede ulaşımın payının çok büyük olduğunu, yatırımcıların ulaşımın kolaylıkla yapıldığı ülkelere gitmeyi tercih ettiklerini ifade etti.

-"Türkiye sağlık sektöründe yaptığı atılımlarla adından söz ettiriyor"-

Aydın, Sağlık Bakanlığı'nın kayıtlarına göre yaklaşık 20 bin yabancı hastanın Türkiye'deki hastanelerde tedavi edildiğini belirterek şunları kaydetti:

"Tahminimce bu hastaların yarısı kadarı da estetik ameliyatı gibi özel bakım gerektiren sağlık hizmetlerinden yararlanmış. Türkiye'ye tedavi için gelen yabancıların sıralamasını yaptığımız zaman Irak ilk dörtte yer almaktadır."

Türkiye'deki hastanelerde hemen her hastalığın tedavi edildiğini dile getiren Aydın, "Türkiye'de her türlü kanser tedavisi ve organ nakli yapılabilmektedir. Gelen herkese en üst seviyede sağlık hizmeti vermekteyiz" diye konuştu.

Erbil Başkonsolosluğu Muavini İbrahim Yükseltan ise yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Irak arasında çok ciddi bir işbirliğinin olduğunu ve bunun her geçen gün artarak devam ettiğini söyledi.

Türkiye'den gelerek burada yatırım yapan inşaat şirketlerinin özellikle çok önemli projelere imza attığını ifade eden Yükseltan, bunun yanında enerji konusunda da çok önemli çalışmalar yapıldığını vurguladı.

Başkonsolosluk olarak her gün 400 vize başvurusu kabul ettiklerine dikkati çeken Yükseltan, şöyle konuştu "Kafile şeklinde vize veremiyoruz. Kişisel başvurularda verebileceğimiz son rakamlara kadar vize vermeye çalışıyoruz" dedi.

Türkiye ve Irak'tan çok sayıda özel hastanenin katıldığı çalıştay 6 Şubat Çarşamba günü sona erecek.

irak'ta
sağlık
ve
sağlık
turizmi
çalıştayı
Yorum (1)
Frankie Bellevan
çalıştay denilince,aklıma ülkemizdeki anlamsız,hiçbir sonuca ulaşmayan çalıştaylar geliyor. sanırım bu ortak çalıştay fikri bizim sivri akıllılardan çıkmıştır.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir