Medimagazin logo

İngiltere'de saatli bomba: Pratisyen hekimlerin 3'te birinin emekliliği geldi

İngiltere'deki pratisyen hekimlerin yaklaşık üçte birinin emekliliğe yaklaştığını gösterdiğinden, NHS demografik bir saatli bomba ile karşı karşıya olabilir
Kaynak: MEDİMAGAZİN
İngiltere'de saatli bomba: Pratisyen hekimlerin 3'te birinin emekliliği geldi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - İngiltere NHS Digital tarafından Perşembe günü yayınlanan bir personel sayısı, 27 bin 743 pratisyen hekimin %37'sinin 50 yaş ve üzerinde olduğunu ve neredeyse %10'unun 60 yaş üstü olduğunu gösterdi.

British Medical Association (BMA) tarafından yakın zamanda yapılan bir analize göre, neredeyse her iki pratisyen hekimden biri 45 yaşın üzerinde.

NHS için, resmi rakamlara göre 2019'daki personelin %42,3'ü 46-65 yaşları arasındaydı. - bu oran NHS Digital'in 2016'daki önceki anketinden bu yana biraz arttı- Aynı zamanda, daha az genç personel vardı, 26- 35 yaş arasındaki hekimlerin oranı aynı dönemde azaldı.

Erken emekli oluyorlar

BMJ tarafından yapılan araştırmaya göre, pratisyen hekimler  2007-2008'de ortalama 61 yaşında emekli olurken,  2020-2021'de ortalama emeklilik yaşı 59'a düştü . Bu da İngiltere'de sağlık hizmetlerinde tecrübeli doktorların sayısında önemli bir azalma ile karşı karşıya olduğunu gösteriyor.

Diğer taraftan genç hekimlerin sayısı da azalıyor. Dört yıl önceki 35 yaş altı pratisyen hekim sayısı 3 bin 347 iken 2022 Nisan ayında bu sayı 2 bin 858'e düştü.

İngiltere'de COVID-19 pandemisi hekimlerde  stres ve tükenmişliği artırırken işten ayrılmalar sağlık iş gücüne büyük zarar verdi. BMA, tıbbın popüler bir kariyer tercihi olmaya devam ettiğini ancak "özellikle yaşlandıkça iş-yaşam dengesi hekimleri çok zorladığı için birçok hekim erken emeklilik istiyor" diyor.

nhs
doktor
emeklilik
pratisyen hekim
ingiltere
Yorum (1)
Bülent
kadrolar boşalsın biz bekliyoruz
8
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir