Medimagazin logo

İngiltere'de pratisyen hekimlerin yarısı istifa etmeyi düşünüyor

İngiltere'deki yapılan bir ankette %42'sinin pratisyen hekimlerin önümüzdeki 5 yıl içinde mesleği bırakması bekleniyor
Kaynak: MEDİMAGAZİN
İngiltere'de pratisyen hekimlerin yarısı istifa etmeyi düşünüyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Kraliyet Aile Hekimleri Koleji, aile hekimlerinin neredeyse yarısının 2027 yılına kadar mesleği bırakacağını ve bunun dağlık sistemi için büyük bir tehdit oluşturduğunu kaydetti.

Uyarı, 1.250'den fazla pratisyen hekimin katıldığı bir ankette, yüzde 42'sinin önümüzdeki beş yıl içinde mesleği bırakmayı beklediğini ortaya koymasının ardından geldi.

Ankete göre;

-Yüzde 10'u bir yıl içinde, yüzde 19'u ise önümüzdeki iki yıl içinde istifa etmeyi planlıyor.

-İngiltere'de çalışan yaklaşık 45.000 pratisyen hekim  var, bu da yaklaşık 19.000 hekimin mesleği terk etmenin eşiğinde olduğu anlamına geliyor.

-Emekli olmayı planlamayanların yüzde 60'ı işten ayrılma nedenleri olarak stres, uzun çalışma saatleri ve iş tatminsizliğini gösteriyor.

-Neredeyse on doktordan yedisi hastaları uygun şekilde değerlendirmek için yeterli zamanları olmadığını söylüyor ve yüzde 65'i randevu sürelerinin kısa olduğu için hasta güvenliğinin tehlikeye atıldığına inanıyor.

-Pratisyen hekimlerin görev yaptığı sağlık tesislerinin  yüzde 38'inin amaca uygun olmadığı ve yüzde 34'ü BT rezervasyon sistemlerinin yeterince iyi olmadığını ifade ediyor.

İngiltere'de doktorlara ortalama 100.000 £ civarında bir maaş ödeniyor.

Bu arada, Dail Mail'de yer alan habere göre İşçi Partisi tarafından dün yapılan yeni bir analiz, İngiltere'nin son on yılda yaklaşık 4.500 pratisyen hekimi kaybettiğini ve 2019 genel seçimlerinden bu yana 300 sağlık tesisinin kapandığını ortaya koydu.

Sağlık Bakanı Sajid Javid geçen hafta aile hekimliği mevcut modelinin 'işe yaramadığını' ve hizmetleri gözden geçirmeyi planladığını söylemişti.

ingiltere
hekim
istifa
aile hekimleri
pratisyen hekim
Yorum (3)
Ali Cin
mükemmel bir algı yönetimi. bravo. ayakta alkışlıyorum. tıp zor, sürekli fedakarlık istyor kaldırmak kolay değil ama. tek sorum şu. anketi türkiye de yapabilecek cesaretli bir hoca varsa yapsın da görelim sonuçları…
33
Cevapla
Dr Erhan
i̇ngiltere hükümeti onları 1 haftalığına türkiye'ye göndersin, bir daha istifa etmeyi akıllarından gecirmezler
47
Cevapla
UZMAN DR
adamlar ayda 200 bin tl kazaniyormus pratisyen olarak
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir