Medimagazin logo

İngiltere'de eczacılar, aile hekimlerinin iş yükünü azaltmak için reçete yazabilecek

Birleşik Krallık'taki sağlık yetkilileri, Galler'deki serbest eczanelerin yaklaşık üçte birinin bu yılın sonuna kadar antibiyotikler de dahil olmak üzere kamu hastaları için ilaç yazabileceğini söyledi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
İngiltere'de eczacılar, aile hekimlerinin iş yükünü azaltmak için reçete yazabilecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - İngiltere'de eczacılar, aile hekimlerindeki iş yükünü azaltmak için reçete yazabilecek.

Uygulama İngiltere'de türünün ilk örneği. Amaç, NHS üzerindeki baskının arttığı bir zamanda pratisyen hekimlerin üzerindeki baskıyı kaldırmak.

BBC'deki habere göre; Galler'deki serbest eczanelerin, üriner sistem ve solunum yolu enfeksiyonları, gut ve kronik ağrı gibi akut hastalıklar için ilaç reçetelerinin eğer reçete yazma konusunda fazladan eğitim almış bir eczacıları varsa, yazabileceği bildirildi. 

Çoğu hasta için bunun daha uygun olacağı ve pratisyen hekim randevularını beklemektense eczanelere reçete yazdıracağı öngörülüyor.

 Newport'taki Mayberry Eczanesi'ni yöneten Jonathan Smith "Kendimi tedavi edebileceğimi bildiğim koşullar için insanları pratisyen hekime sevk etmek için yıllarca harcadım. Artık bunu yapabilirim " diyor.

Jonathan Smith'in, hastalara ağrı kesici reçete etmenin yanı sıra birçok rutin sağlık sorunu için konsültasyon ve reçeteler sunma konusunda eğitimi mevcut.

Genel uygulamada yerel doktorlar da yeni politikayı memnuniyetle karşıladılar.

Dr Penny Coyle, her hafta hafif rahatsızlıkları olan yaklaşık 25 hastanın eczacıya sevk edildiğini, ayda 100 pratisyen hekim randevusundan tasarruf edildiğini ve doktorlara ağır hastaları evlerinde ziyaret etmeleri için daha fazla zaman kazandırdığını söyledi.

birleşik krallık
galler
eczacı
aile hekimleri doktor
ingiltere
ilaç yazma yetkisi
Yorum (15)
HASAN
Bizde bu sistem doktorlar taş koymazsa 2100 yılında olabilir.
13
Cevapla
Mercan
Bizdeki sağlık sen ciler duymasın.
13
Cevapla
ömer hayyam
İngiltere de de doktorculuk oynamak isteyenler varmış...
11
Cevapla
Poet
Beş sene öncesine kadar biz de zaten öyleydi.
1
Cevapla
Dr.erhan
Hasan adlı yorumcuya cevaben, sorumluluk sizde olsun, hastanın durumu kötüleşince doktorun başına bela etmeyin biz de taş koymayiz, siz muayene yapın biz de reçete karsilayalim, herkes sorumluluğu kendi alsın
12
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir