Medimagazin logo

İngiltere'de çocuklarda esrarengiz hepatit vakaları artıyor

İskoçya ve İngiltere'deki sağlık yetkilileri, çoğunlukla 6 yaşın altındaki küçük çocuklarda hepatit vakalarında görülen ani artışı araştırıyorlar.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
İngiltere'de çocuklarda esrarengiz hepatit vakaları artıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Ebeveynlerden sarılık, koyu renkli idrar, kaşıntılı cilt, kas ağrısı ve iştahsızlık gibi karaciğer rahatsızlığı semptomlarına dikkat etmeleri isteniyor.

BBC'de yer alan habere göre; Küçük çocuklarda vakalarda küçük ama olağandışı bir artışa işaret eden bir "sinyal" ilk olarak İskoçya'dan alındı. Hastanelere, çoğunlukla Mart ayının başından beri, bir ile beş yaşları arasında hepatitli 11 çocuk kabul edildi.

Normalde İskoçya'da her yıl altta yatan bir teşhisi olmayan yaklaşık yedi veya sekiz çocukluk vakası vardı.

Bu, İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) tarafından Ocak ayından bu yana İngiltere'deki hastane başvurularını inceleyen bir soruşturmayı tetikledi. Şu anda, çoğunluğunun yeni yürümeye başlayan çocuklar ve daha küçük çocuklarda olduğu düşünülen, 10 yaşın altındaki çocuklarda yaklaşık 60 vakayı inceliyor.

Katılan hastaların durumu hakkında ayrıntılı bilgi yok, ancak hepsi hastanede tedavi gerektirecek kadar hasta.

Buna ne sebep olabilir?

A'dan E'ye olarak bilinen hepatitin en yaygın biçimlerine spesifik viral enfeksiyonlar neden olur.

Ancak, incelenen tüm yeni çocukluk vakalarında bu virüsler tespit edilmedi.

Vakaların geniş coğrafi yayılımı - İskoçya'nın merkez kuşağı boyunca ve İngiltere'ye dağılmış - ilgili çocuklar arasında bariz bir bağlantı olmaksızın olağandışıdır.

Bu, örneğin bir okulda veya kreş kantininde yenen kontamine yiyeceklerin neden olduğu herhangi bir enfeksiyonu ekarte ediyor gibi görünüyor.

Halk Sağlığı İskoçya, şu anda net bir neden olmadığını, ancak bir tür enfeksiyonun en olası kaynak olmaya devam ettiğini söyledi.

UKHSA'da klinik ve yeni ortaya çıkan enfeksiyonlar direktörü Dr Meera Chand şunları söyledi: "Bulaşıcı hastalıklarla olası bağlantılar dahil olmak üzere çok çeşitli potansiyel nedenlere yönelik araştırmalar devam ediyor."

Covid enfeksiyonu olabilir mi?

Covid, geçmişte karaciğer hasarıyla ilişkilendirildi, ancak hastalığın şiddetli formuna sahip hastalarda tespit edilmesi daha olası.

Araştırmalar, ABD , Brezilya ve Hindistan gibi diğer ülkelerde Covid bulaşmış az sayıda bebek ve çocuğun hepatit tedavisine ihtiyaç duyduğunu gösteriyor . Bu vakaların çoğunda hastalar hızla iyileşti ve birkaç gün içinde taburcu edildi.

Şimdiye kadar İskoçya ve İngiltere'deki bu son artıştan Covid'in sorumlu olduğuna dair bir kanıt yok, ancak UKHSA, soruşturmasının bir parçası olarak virüse bağlantıların yanı sıra çok çeşitli başka enfeksiyon ve nedenlere baktığını söylüyor.

hepatit
ingiltere
çocuk
covid
iskoçya
vaka artı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir