Medimagazin logo

Bu önlemle ABD'nin sağlık harcamaları 24 milyar dolar düşecek

New York Şehir Meclisi'nin başlattığı yiyeceklerdeki tuz miktarının azaltılmasına yönelik projeyle, tuz tüketimi %25 azalırsa ABD'nin sağlık harcamaları 10-24 milyar dolar düşecek.
Bu önlemle ABD'nin sağlık harcamaları 24 milyar dolar düşecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

New York Şehir Meclisi'nin başlattığı ve Ulusal Tuz Azaltma Girişimi tarafından yürütülen yiyeceklerdeki tuz miktarının azaltılmasına yönelik projeye, Subway, Kraft, Goya ve Starbucks'ın da aralarında bulunduğu 21 firmadan destek geldi.

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg'in büyük önem verdiği çalışmaya destek veren firmalardan Subway, sandviçlerinde kullanılan sodyum miktarını yüzde 32 oranında azaltabileceğini duyurdu. Kraft, ürünlerindeki peynir sodyumu oranını yüzde 18 düşürebileceğini açıklarken, Ragu ise makarna soslarındaki sodyumu yüzde 20 oranında azaltabileceğini ilan etti.

Kamu ve özel sektörün ortak olarak yürüttüğü çalışma 2015 yılına kadar ülke genelinde tüketilen sodyum miktarının yüzde 25 oranında azaltılmasını öngörüyor. Projenin başarıya ulaşması halinde ülke genelindeki sağlık harcamalarının 10-24 milyar dolar azalacağı tahmin ediliyor.

bu
önlemle
abd'nin
sağlık
harcamaları
24
milyar
dolar
düşecek
Yorum (1)
ky
HAYDİ DOSTLAR GÖREVE ! İçinde bol miktarda tuz bulunan katkı maddelerini hayatımızdan çıkaramıyoruz. Çünkü küresel sektör buna izin vermiyor. Çünkü raf ömrü kısalırsa, herkes yöresel takılır, sürekli tavaf edilen dev AVM-Süpermarket zincirleri çöker. Halbuki, yıllardır yazıyoruz, gıdaların raf ömrünü uzatan tuzlu katkı maddeleri bizim raf ömrümüzü kısaltıyor, cebimizi boşaltıyor. Kalp yetmezliği, hipertansiyon rekor kırıyor, avuç avuç ilaç yutuyoruz. Bu sağlığa zararlı katkı maddelerinin hayatımızdan çıkarılması, yasaklanması, zararsız olanlarla değiştirilmesi veya azaltılması gerekiyor. Ama neredeeeee ? Türkiye'de bir gelişme olacaksa mutlaka önce Amerika yapacak ve biz onu takip edeceğiz. Hem de Mehter marşıyla... Amerikan vatandaşı olmadığımız için kimse bizi takmıyor. Aşağıdaki yazıyı okuduktan sonra bakalım bizim gıda otoriteleri, gıda mühendisleri, Gıda Bakanlığı ne yapacak? Öyle tuzlu yemeyin demekle olmuyor, katkı maddelerine konulan avuç avuç tuzdan ne haber? Ey gıda mühendisleri, hadi bakalım gösterin cemalinizi. Yoksa yine küresel sektörün insafına mı kalacağız? Kaplumbağa yarışlarına hoşgeldiniz. www.aciamagercek.com
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir