Medimagazin logo

Atriyal fibrilasyon: Uluslararası uzmanlar son gelişmeleri ve iyileştirilmiş hasta bakımını tartışmak üzere bir araya geldi

Alman Atriyal Fibrilasyon Ağı (AFNET) ve Avrupa Kalp Ritmi Derneği'nin (EHRA) iki yılda bir düzenlenen 9. Konsensüs Konferansı, en son bulguları atriyal fibrilasyon hastaları için iyileştirilmiş klinik bakıma entegre etmeyi amaçlayarak Almanya'nın Münster kentinde gerçekleştirildi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Atriyal fibrilasyon: Uluslararası uzmanlar son gelişmeleri ve iyileştirilmiş hasta bakımını tartışmak üzere bir araya geldi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Yaygın bir kalp ritim bozukluğu olan atriyal fibrilasyonun hızlı dünyası, 11 Eylül'de başlayan üç günlük bir konferans için bir araya gelen yaklaşık 75 üst düzey uluslararası uzmanın odak noktasıydı.

Tanı ve tedavide yeni gelişmeler

Atriyal fibrilasyon yetişkinlerin %2 ila %4'ünü etkilemektedir ve tedavideki son gelişmelere rağmen felç, kalp yetmezliği ve erken ölümler gibi ciddi sonuçlara yol açmaya devam etmektedir. Alman Atriyal Fibrilasyon Ağı (AFNET) ve Avrupa Kalp Ritmi Derneği (EHRA) tarafından düzenlenen konferans, bu son gelişmeleri tartışmayı ve en iyi hasta bakımını sağlamak için stratejiler geliştirmeyi amaçlamıştır.

AFNET'ten Prof. Paulus Kirchhof bu tür platformların önemine değinerek şunları söyledi: "AFNET/EHRA Konsensüs Konferansları aracılığıyla son gelişmeleri ve bunların hızla büyüyen bu hasta popülasyonu için nasıl daha iyi klinik bakıma dönüştürülebileceğini tartışıyoruz."

Erken teşhisin önemli vurgulandı

Toplantıda erken teşhisin hayati önemi vurgulandı. Birçok hasta, felç veya kalp yetmezliği gibi büyük bir sağlık sorunu yaşayana kadar durumlarının farkında değil. Konferansın en önemli konularından biri, atriyal fibrilasyon taramasının gerekliliğini vurgulayan yeni çalışmaların etkisi üzerine derinlemesine bir tartışmaydı.

 

'Büyük antikoagülan' tartışması

Atriyal fibrilasyon tanısı konulduktan sonra antikoagülanlar çok önemli bir rol oynamaktadır. Tartışmalar yeni geliştirilen antikoagülanlar ve NOAH-AFNET 6 çalışmasının sonuçları etrafında dönmüştür. Çalışma, atriyal yüksek oranlı epizodları (AHRE) olan hastalara antikoagülan reçete etmenin artılarını ve eksilerini araştırmıştır. Bir araya gelen uzmanlar bu bulgular üzerinde tartışarak çok değerli bir klinik bağlam sağladılar.

Ritim yönetimine vurgu yapıldı

Bir diğer önemli konu da hasta sonuçlarını iyileştirmek için ritim yönetimine yapılan vurguydu. Ritim kontrol ilaçlarından atriyal fibrilasyon ablasyonu gibi prosedürlere geçiş için en uygun zamana karar verilmesi tartışıldı. Dr. Kirchhof, ritim kontrol tedavisi lehine artan kanıtların altını çizerek, bu kanıtların "ayrıntılı olarak tartışıldığını" belirtti.

İleri teknolojilerin entegrasyonu

Sürekli gelişen tıbbi teknoloji alanında konferans, atriyal fibrilasyonun yönetiminde yeni yöntemlere de ışık tuttu. Geleneksel ablasyon teknolojileri, darbeli alan ablasyonu gibi daha modern tekniklerle karşılaştırıldı.

Konferans sona ererken, toplanan bilgileri özetleyen bir pozisyon belgesi açıklandı. AFNET'ten Prof. Andreas Goette, "Bulgularımızın önümüzdeki yıl yayınlanacak ESC kılavuzuna entegre edilmesini umuyoruz" dedi.

EHRA adına Profesör Isabelle Van Gelder sözlerini şöyle tamamladı: "Klinik uygulamaların araştırma alanındaki ilerlemelere ayak uydurmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Nihai hedefimiz hastalarımızın daha iyi ve daha uzun yaşamalarına yardımcı olmaktır."

atriyal fibrilasyon
munster
avrupa kalp ritmi dernegi
konferans
alman atriyal fibrilasyon agi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir