Medimagazin logo

Atina Tabipler Odası Başkanı'ndan şok sözler

Atina Tabibler Odası (İSA) Başkanı Yorgo Patulis, Türkiye konu oldu mu, ettiği Hipokrat yeminini unutup aşırı milliyetçilik çığırtkanlığı yaptı. Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras da Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) ilanı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Kaynak: hurriyet.com.tr
Atina Tabipler Odası Başkanı'ndan şok sözler
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ortopedist Patulis, İSA’nın resmi internet sayfasında da yer alan bir yazısında, Atina hükümetinin Ege’de bazı adalara yeterli sağlık hizmetleri vermemesinden yakınırken, bu adaların karşısındaki Türk sahillerinde Yunanlılara sunulan sağlık hizmetlerinin art niyetli olduğunu iddia etti.

Patulis, “Atina, çoğu kez bu adalarda yaşayan insanlara Türkiye’nin sağlık hizmetleri sunmasına olanak tanıyor. Türkiye'nin aklının bir köşesinde belki de Ege adaları, Ege petrolleri ve Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) var. Bu yüzden de güya Yunanlılara sağlık hizmetleri veriyormuş gibi yapıyorlar” dedi.

Türkiye’nin Ege’de kendisine ait adalara değil de Yunan adalarının sakinlerine sağlık hizmetleri sunmak için bir yüzer hastane inşasına başladığı haberleri okuduğunu da ileri süren Patulis şöyle yazdı:

“Komşularımız insanlığı mı düşünüyor? Dayanışmayı mı düşünüyor? İnsanlarımızı Yunan devletinden daha fazla mı seviyorlar? Hayır. Biz bir kez daha Yunan devletinin Helenizme konusundaki ataletinden Türkiye’nin yararlanmasına fırsat veriyoruz”.

Patulis ayrıca, Yunanistan sağlık bakanlığı’nı Ege adalarıyla ilgilenmeye çağırdı.

Hürriyet iki gün süreyle Patulis ile temasa geçti. İSA Başkanı telefonlarımıza cevap vermesine rağmen, sürekli işi olduğunu söyledi.

atina
tabipler
odası
başkanı'ndan
şok
sözler
Yorum (1)
Ertem Küçükgıdılı
Bu tabipler odaları dünyanın her yerinde aynı, babadan oğula nesil herhalde.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir