Medimagazin logo

Asistan kadrolarına yerleştirme yapıldı

Tıp fakültesi mezunu Sara Taub, yerleştirmelerin açıklandığı günü beklemenin en zoru olduğunu söyledi. Başvuru formları doldurulup, mülakatlara girildikten sonra sonuçlar açıklanıncaya kadar beklemek gerekli idi. Taub, işin en zor yönünün “kişi hakkında bir karar verildiğinin bilinmesi, ancak sonucun öğrenilmesi için bir süre daha beklenmesi gerektiği” olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: Doç. Dr. Çağatay BARUT-MEDİMAGAZİN
Asistan kadrolarına yerleştirme yapıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sara Taub ve ülke çapındaki diğer tıp fakültesi mezunları, 16 Mart 2012 tarihinde meslek hayatlarına nerede devam edeceklerini ve asistanlığa nerede başlayacaklarını bildiren birer zarf aldılar. Sara Taub ve 127 arkadaşı bu günü, Chicago Loyola Üniversitesindeki etkinliklerde karşıladı.

Sara Taub, birçok arkadaşı için bu günün mezuniyet gününden bile önemli olduğunu  söyledi. Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nde  22 bin 934 tıp mensubu asistanlık kadrolarına yerleştirildi. Başvurular, Ulusal Asistan Yerleştirme Programı (NRMP) olarak bilinen sistem çerçevesinde değerlendirilirken,  boş kadrolara yerleştirmeler  yapılıyor. NRMP Yöneticisi Mona Signer, şimdiye kadarki en büyük yerleştirmenin gerçekleştirildiğini söyledi. ABD’deki 26 bin 772 boş kadro için dünya çapında 38 bin 377 adayın başvuru yaptığı, 2011 yılında başvuru yapan 642 aday ile son beş yıl içinde başvuru yapmış olanlardan 2 bin 400 adayın da bu rakamın içinde olduğu belirtildi. 

“Association of American Medical Colleges”ın Başkanı Dr. Darrel G. Kirch, sayılardaki artışın olumlu olduğunu, ancak çok daha fazla asistan kadrosuna ihtiyaç olduğunu söyledi. Birliğin, Federal Hükümeti, mezuniyet sonrası tıp eğitimine ayrılan bütçenin arttırılması için uyardığı biliniyor.

Dr. Kirch, ülkedeki doktor ihtiyacının karşılanabilmesi için tıp okullarının 2006 yılından bu yana kabul ettikleri öğrenci sayısını arttırdıklarını ve 2017 yılında mezun olacak olan doktor sayısının yüzde 30 oranında artacağını ifade etti. Eğitim hastanelerinin çoğunluğunun kendi finansmanını kendilerinin sağladığını dile getiren Kirch,  2000 yılından bu yana binlerce doktorun fazladan eğitim gördüğünü ifade etti. Kirch, bu artışın 2020 yılında ortaya çıkması beklenen 90 bin ek doktor ihtiyacını karşılayamayacağına da dikkat çekti.

Kaynak: www.ama-assn.org/amednews

asistan
kadrolarına
yerleştirme
yapıldı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir