Vakıf Başkanı Prof. Dr. Günther Kirste, bu tür olayların önüne sadece yasalarla geçilemeyeceğini söyledi ve Amerika Birleşik Devletleri'nde olduğu gibi organ nakli işlemlerinde daha fazla kontrolcünün görev yapması gerektiğini savundu. Tabipler Odası Başkanı Frank Ulrich Montgomery ise Bavyera hükümetine ve Adalet Bakanlığı'na yüklendi.
Montgomery, Regensburg Üniversitesi Kliniği'nde görevli doktorun 2005 yılında Ürdünlü bir hastaya illegal organ nakli yaptığını, durumu yetkili bakanlıklara bildirmelerine rağmen kimsenin olayı araştırmadığını iddia etti. Almanya'da şu ana kadar organ nakil işlemlerinin çok nadir kontrol edildiği belirtildi.
Öte yandan Regensburg Üniversitesi'ndeki organ nakli skandalının bilindiğinden daha büyük olduğu ve bir doktorun dışında rüşvete karışan başka personelin de olabileceği ileri sürüldü.
Federal Sağlık Bakanlığı'nın bu ayın sonunda sağlık sektöründe faaliyet gösteren tüm kurumlarla bir araya gelip bu tür illegal işlemlere karşı nasıl daha iyi mücadele verileceğini görüşeceği belirtildi.