Medimagazin logo

Türkiye'de on binlerce hayvan psikolojik sorun yaşıyor

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, Türkiye'de on binlerce hayvanın psikolojik sorun yaşadığını söyledi.
Türkiye'de on binlerce hayvan psikolojik sorun yaşıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

SAKARYA-Yıldız, yaptığı açıklamada, Türkiye'de çok geç kalınan "Veteriner Psikiyatri" bilim dalının Sakarya'daki kliniğinde uyguladığını belirtti.

Veteriner Psikiyatri'yle ilgili yeterli bilgi birikimin Türkiye'de çok sınırlı olduğunu kaydeden Yıldız, şunları kaydetti:

"Veteriner psikiyatri ilaç kullanımı, ya da yeterli bilgi birikimi ülkemizde çok sınırlı kalmaktadır. Ülkemizde on binlerce evcil hayvan psikolojik sorun yaşamaktadır. Bunların çok azı tarafımızdan tedavi edilecek. Çünkü asıl sorun tasmanın diğer tarafında bulunan hayvanın sahibinin kendisidir. Psikolojik nedenler arasında evcil hayvan sahiplerinin hayvanlarına nasıl davranmaları hakkında bilgi sahibi olmamaları gelmektedir."

Doğasına uygun olmayan talep ve davranışlar sonucu hayvanlarda davranış problemleri olduğuna dikkati çeken Yıldız, "Evcil hayvanlarda anksiyete, kompulsif bozukluklar, self agresyon, yalama dermatit, böğür emme, kedilerde, hiperstezi, idiopathic, cystitis, orofasiyal ağrı sendromu, lethal Acrodermatitis gibi bir çok davranış ve nöropsikoloji sorunları mevcut" ifadelerini kullandı.

türkiye'de
on
binlerce
hayvan
psikolojik
sorun
yaşıyor
Yorum (10)
Murat R.
Evet, bir tıp doktoru gözüyle de;'Türkiye'de on binlerce hayvan psikolojik sorun yaşıyor'..
0
Cevapla
düşünen süpürge
kurban bayramındandır.... TSSB mesela
0
Cevapla
Hemşire
Bencede. Hayvan(!) olabilmek için psikolojik sorun yaşamak gerekir zaten.
0
Cevapla
dr
son dakika haberi : flaş...flaş...flaş... veterinere gidip kendine antidepresan yazmasını isteyen, aksi halde tüm sürüsünün kaydını başka veterinere götüreceği tehditine rağnmen ilacı yazdıramayan karakız adlı ineğin 184 e yaptığı şikayet üzerine bakanlık veteriner hakkında soruşturma başlattı.
0
Cevapla
aslı erdoğan
Yaşadıkları sorunların yüzde doksanının insan! kaynaklığı olduğu kesin.. Tecavüzden tutun, şiddet, dışlanma, terk edilme gibi bir yığın şey yaşıyorlar. Sakarya Veteriner Hekimler Odası gerçekten önemli bir konuya el atmışlar ve dedikleri çok doğru ne yazık ki insan olarak övünüp dışladığı hayvanın onda biri kadar olamayan insan müsvetteleri var önce onları tedavi şart..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir