Medimagazin logo

Toplu sözleşme masasına Sağlık Sen oturacak

Memur-Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, bu yıl Hükümetle toplu sözleşme masasına oturulacak olmasının, kamu çalışanları arasında örgütlenme eğilimini artırdığını söyledi
Toplu sözleşme masasına Sağlık Sen oturacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 

Ankara- Sağlık-Sen’in son bir yılda 32 bin 500 üye artışı gerçekleştirerek 135 bin 630 üyeye ulaştığını belirten Memiş, “Toplu sözleşme hakkı ile sendikal mücadelede yeni bir kulvara giriyoruz. İyi bir başlangıcı önemsiyoruz ve hazırlıklarımızı buna göre yapıyoruz” dedi.

2001 yılında yürürlüğe giren 4688 Sayılı Sendika Yasası nedeniyle kamu çalışanlarının hükümet ile eşit koşullarda pazarlık masasına oturamadığını hatırlatan Memiş, “Kamu çalışanının geleceği hükümetin iki dudağı arasından çıkacak söze bağlıydı. Şimdi yasal olarak şartları eşitleme fırsatımız var. Geçmişte sendikaların yaptığı hatayı yapmayacağız ve bu fırsatı iyi değerlendireceğiz” diye konuştu.

 

Sağlıkta her iki sendikalıdan birisi Sağlık-Sen üyesi

Kamuda eğitimden sonra en büyük hizmet kolu olan sağlıkta sendikalı çalışan oranı yüzde 73’e yükseldi. Geçen yıl 240 bin olan sendikalı çalışan sayısı 2011 yılında 273 bine ulaştı. Sağlık-Sen 32 bin 500 üye artışıyla diğer sendikaların toplam üye sayısını aşarak yeniden yetkili sendika oldu.

toplu
sözleşme
masasına
sağlık
sen
oturacak
Yorum (2)
hüseyin şehirli
yetkili sendika seçilmek için .hastanelerde. hediye karşılığı üye kaydettiğiniz doğru mu. ben on yıllık üyeyim şu anda yılda .456 tl benden para kesiliyor .hediyeler bunlarla mı alınıyor. açıklama bekliyorum sayın ankara il başkanı.
0
Cevapla
Süleyman Dağarcık
daha önce bu sendikanın usulsüz üye yaptığı mahkeme tarafuından tescillendi..ayrıca dünya sendikalar konfederasyonu tarafından da 'bağımsız bir sendika değilsiniz' denildi ve üyeliği kabul edilmedi..bu sendikanın yetkili sendika olması ne kadar acı..ayrıca asistan hekimlere baskı ile zorla üyelik yaptırdığı söylentisi var..bu sendikanın bukadar çok olumsuz haberleri varken temsilci olması ne kadar doğru..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir