Medimagazin logo

Sağlık-Sen Başkanı Durmuş: Temennimiz, düzenlemelerin bir an önce hayata geçmesi

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık çalışanlarına yönelik açıkladığı 5 müjdeye ilişkin "Sağlık çalışanlarının sorunlarına neşter vuruldu. Temennimiz, bir an önce düzenlemelerin hayata geçmesidir" dedi.
Kaynak: DHA - Gizem KARADAĞ
Sağlık-Sen Başkanı Durmuş: Temennimiz, düzenlemelerin bir an önce hayata geçmesi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık-Sen Genel Başkanı Durmuş, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık çalışanlarına yönelik açıkladığı 5 müjdenin, bayram hediyesi olduğunu belirtti.

Durmuş, "Yapılan açıklamalarda Sayın Cumhurbaşkanı'mız, özetle şu müjdeleri verdi; sabit ek ödemeler merkezi bütçeye aktarılarak (maaş ve ek ödeme) tek kalemde ödenecek. Merkezi yönetim bütçesinden performans ödemeleri için ilave kaynak aktarılarak, ek ödemelerde artış yapılacak. Ücretlerde yapılacak iyileştirme, emekliliklere de yansıyacak. Lisans mezunu hemşire ve diğer sağlık çalışanları 3600 ek göstergeden yararlanacak. Aile hekimlerinin temel ücretlerinde artış yapılacak. Şiddet katalog suç kapsamına alınacak. Malpraktis soruşturmalarına oluşturulacak mesleki kurul karar verecek. Tüm bu düzenlemelerden üniversite çalışanları da yararlanacak. Yapılacak olan düzenlemelerle, sağlık çalışanlarının yükü önemli ölçüde azalmış olacaktır" dedi.

İyileştirmelerden üniversite hastanelerinde çalışanlarının da yararlanacak olmasının ayrıca önemli olduğunu belirten Durmuş, şunları kaydetti:

"Öbür türlü önemli bir kesim ihmal edilmiş olacaktı. Yapılacak düzenlemelerle sağlık çalışanlarına kurum ve kuruluş fark etmeksizin bütüncül yaklaşılması son derece değerlidir. Sağlık-Sen olarak, bu sorunların yıllardan beri mücadelesini veriyoruz. Gelinen noktada, ücret düzenlemesinden 3600 ek göstergenin kapsamının genişletilmesine, şiddetten malpraktise birçok sağlık çalışanlarının sorunlarına neşter vuruldu. Yapılacak iyileştirmeler fedakar sağlık çalışanları kadar, sağlık sistemi açısından da büyük önem taşımaktadır. Temennimiz bir an önce düzenlemelerin hayata geçmesidir. Bu vesileyle başta Cumhurbaşkanı'mız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." 

sağlık-sen
semih durmuş
sağlık çalışanları
cumhurbaşkanı
Yorum (18)
dr
Meslek ? sarı sendika başkanlığı ? hiçbir sendikaya uye degilim ama olacaksamda buraya asla olmamam gerektiğini anladım.
62
Cevapla
Dr ugur
Dedi sayın sari sendika başkanı. Sen değil miydin doktorların donerlerini kestirerek ysp ye zam diye tutturan.sen değil miydin düzenlemeyi geri çektirenler arasındaki sendika...ve sen bugün hekimler sendikalasiyor diye acele eylem kararı almış gibi yapıp hekimlerin peşine takılıyorsun.herkesi kandırarak oyalayıp alışmışsınız da hekimler zeki gördüğünüz uzre yemediler oyununuzu
0
Cevapla
Sağlıkçı
Artık şu adamı sanki birşey yapmıs gibi haber yapmayın. Bu ve bu sendika hiç bir şey yapmıyor. Hekimler eylem yapmasa bu açıklananlar bile olmicaktı.
55
Cevapla
Semiha Durdu
Bence eylem kararı almalısınız. Tabip dışı personel dıslandi. Her zamanki gibi geri plana atıldı. Siz eylem ve hak savunmak yerine tek derdiniz kendi kişisel siyasi gelecek ve ikbal umutlarınız doğrultusunda sağlıkçıları ve sendikayı kullanmak. Bir yakamizdan düşün artık.
28
Cevapla
uzman
Bu greve Sağlık-Sen destek vermedi. Bu 3 günlük grev bir hekim grevidir ve hekimler tarafınca kurulan sendikalar başlatmıştır. Sağlık-Sen başkanı artık biz hekimleri temsil etmemektedir. Açıklamaları benim için hiçbir anlam ifade etmiyor. Çok gereksiz bir haber.
30
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir