Medimagazin logo

Sağlık çalışanlarının maaşlarının 3'te 1'i emekliliğe yansımıyor

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, döner sermayeler nedeniyle sağlık çalışanlarının maaşlarının yaklaşık 3’te 1’inin emekliliğe yansımadığını belirtti.
Sağlık çalışanlarının maaşlarının 3'te 1'i emekliliğe yansımıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hastanelerde döner sermayelerin geç ve eksik yatırılmasının yanı sıra ek ödemelerin, sağlık çalışanlarının emekli maaşlarına da yansımadığına dikkat çeken Erözgün, "Örneğin, 4/1 derecedeki ebe ve hemşirenin net maaşı 1467 TL iken, ek ödemeyle bu rakam yaklaşık 2270 TL oluyor. Ancak emekliliğe, maaşın 3’te 1’ine denk gelen ek ödemeler yansımıyor. Diğer memurlarda olduğu gibi, sağlık çalışanların da döner sermayeleri emekliliğe yansıtılmalı, çalışanlar emeklilikte mağdur edilmemelidir" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in “Sağlık çalışanlarının döner sermayeleri tamamen emekliliğine yansıtırsak, bu aktüeryal dengede çok ciddi problemler yaratır. Daha önce bu yönde bir adım attık, bir düzenleme yaptık ama tamamını yansıtmamızın imkânı olmadığı kanısındayım” sözlerini hatırlatan Erözgün, şöyle konuştu:

"Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e sesleniyoruz; hakkımızı istiyoruz. Yurdun her köşesinde fedakârca görevlerini yerine getiren, hayat kurtaran sağlık çalışanlarının diğer memurlardan farklı muamele görmeleri adaletsiz bir yaklaşımdır. Sağlık çalışanları artık emekliliğe endişeyle değil, umutla bakmalıdır. Yoksulluk sınırının altında, açlık sınırına yakın bir ücretle hayatını devam ettirme mücadelesi veren kamu kesimi olan sağlık çalışanları, emekli olduklarında da gelirlerinin yüzde 50'den fazlasını kaybetmektedirler. Zaman kaybetmeden gerekli adımlar atılarak, çalışanlarının mağduriyetine bir an önce son verilmelidir."

 

sağlık
çalışanlarının
maaşlarının
3'te
1'i
emekliliğe
yansımıyor
Yorum (7)
MESUT ÖZSOY
SAYIN BAŞBAKANIMIZDAN , SAĞLIK BAKANIMIZDAN VE BAKANLAR KURULUNDAN ; BU HAK GASPIMIZIN SONA ERDİRİLMESİ İÇİN GEREKLİ ÇALIŞMALARIN YAPILMASI BEKLİYORUZ.
0
Cevapla
Sezen
DAha kötüsü: Tek bir kuruş Döner ödenmeyen binlerce hekim, binlerce sağlık çalışanı var SB dışındaki kurumlarda çalışmakta olan. Her yere anlattılar bu haksız durumu herkez körleri sağırları oynamaya devam etmekteler hala..
0
Cevapla
atilla
en son gazetecilere de verilen yıpranma payı ve erken emeklilik haklarını en kısa zamanda bize de verilmesini istiyorum.
0
Cevapla
Servet Sert
Kamuda çalışan sağlık çalışanlarının özel hizmet tazminatı oranları kesinlikle ve kesinlikle yeniden yapılandırılmalıdır. 3600 ek göstergeye sahip bir biyolog Mühendis ve kariyer uzmanları ile aynı işi yapmasına rağmen, ek göstergesi olmayan lise mezunu bir şef kadar maaş (1.650TL) alabilmektedir. Sağlık Hizmetleri sınıfı denince doktor ve döner sermaye akla gelmemeli.....biyolog, eczacı, veteriner, diş hekimi, ebe, hemşire, sağlık teknikeri....gibi kadrolarda çalışanlar ile aynı işi yapan teknik hizmetler ve GİH sınıfındaki memur maaşlarına bir bakılmasını tavsiye ediyorum. Diğer sınıfların özel hizmet tazminatları bir şekilde yükseltildi, doktorların döner sermaye gelirleri artırıldı....diğer sağlık çalışanlarına da afedersiniz ... yemek kaldı..
0
Cevapla
DR DURMUŞ DEMİR
hak istemekle alınmıyor maalesef ağlayan çocuğa bile mama vermiyorlar ki ağlamayana versinler
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir