Türk Sağlık-Sen'den yapılan açıklamada Sağlık Bakanlığı'nın bile bile hata yaptığı belirtildi. Sağlık Bakanlığı'nın bakanlık bünyesinde istihdam edilmek üzere toplam 17 bin 575 sağlık personelinin alınacağının bildirildiğine dikkat çekilen açıklamada, 4 Haziran tarihli mükerrer Resmi Gazete'de yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile 4/B'li sözleşmeli personel ataması yapılacağının açıklandığını ve yeni alımlarda yine eski usule dönelmesinin kadro adayları arasında hayal kırıklığına sebep olduğu belirtildi. Farklı istihdam modellerinin uygulanması, çalışanlar arasında mali, sosyal ve özlük hakları açısından uçurum oluşmasına neden olduğunun dile getirildiği açıklamada, "Çalışma koşullarını ve iş barışını direk olarak etkilemiştir. Aile bütünlüğünün bozulmasından, sözleşmeli bayan çalışanların bir anne olarak yaşadığı negatif ayrımcılığa kadar pek çok konuda problem teşkil eden bu uygulamanın tamamıyla ortadan kaldırılması gerekmektedir" denildi.
'Sözleşmeli personel alımını tamamen ortadan kaldırın'
Sözleşmeli çalışanlardan yükselen feryadın bakanlık yetkililerince bilinmesine karşın, sözleşmeli personel alımında ısrar edilmesine anlam verilemediğini ifade eden Türk Sağlık Sen, sözleşmeli personel alımının göz göre göre yeni mağduriyetlere ve yeni sorunlara yol açacağını vurguladı. Türk Sağlık Sendikası'nın her alanda sözleşmeliler adına vermiş olduğu mücadele kadroya geçiş ile sonuçlanmasına rağmen yeni sözleşmeli alımının ufukta yeri sorunların doğacağının açık işareti olduğuna değinilen açıklamada, siyasi irade ve yetkililere sözleşmeli personel alımını tamamen ortadan kaldırılması çağrısında bulundu.
'Hükümet kadrolu personel alımını tesis etmeli'
Yeni alımlar konusunda açıklamada bulunan Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "4/B'li sağlık personelinin 4/A maddesine geçiş imkanı tanıyan 32 sayılı KHK'nin aslında hükümetin yanlıştan dönmesinin başlangıcı olması temennimizi belirtmiş olmamıza karşın yeni personel alımlarında yine 4/B maddesine göre personel alımı yapılması hükümetin gerçek iradesini ortaya koymuştur. Bir kez daha görülmüştür ki; hükümet yanlışta ısrar etmektedir. 632 sayılı KHK bir seçim yatırımı olarak tescillenmiştir. Hükümet çalışanların problemlerini çözmek yerine problem kaynağı sözleşmeli personel alımına devam etmekten derhal vazgeçerek kadrolu personel alımını tesis etmelidir" dedi.