Medimagazin logo

Mahkeme, sendika üyesinin haksız cezasını iptal etti

Ankara'da görev yapan sendika üyesi, promosyon ödemelerinde yaşadığı haksızlık nedeniyle Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvurdu. Üye, başvurusu sonucunda disiplin cezası aldı. Türk Sağlık Sen tarafından açılan davada mahkeme, üyenin yalan ve yanlış bilgi vermekle suçlanmasının haksız olduğuna karar verdi ve alınan cezayı iptal etti
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Mahkeme, sendika üyesinin haksız cezasını iptal etti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Sağlık Sen'den yapılan açıklamada Ankara’da görev yapan bir üyelerinin promosyon ödemelerinde yaşadığı haksızlık nedeniyle Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvurduğu ifade edildi.

Açıklamada ayrıca şunlar kaydedildi:

"Üyemizin başvurusunun ardından Kurumun Sağlık Bakanlığı’na mağduriyetin giderilmesine yönelik kararını iletmesi üzerine  çalıştığı kurum tarafından üyemize  başvurusu ile ilgili olarak “Görevle ilgili konularda yükümlü olduğu kişilere yalan ve yanlış beyanda bulunmak" fiili kapsamında disiplin cezası verilmişti. 

Sendikamız tarafından söz konusu cezanın iptali için dava açılmıştı. 

Davayı görüşen Ankara 9. İdare Mahkemesi verdiği kararda üyemizin yalan ve yanlış bilgi vermek maksadıyla hareket etmediğine dikkat çekti. Mahkeme ayrıca üyemizin başvurusunun “ Görevle ilgili konularda yükümlü olduğu kişilere yalan ve yanlış beyanda bulunmak" tanımında yer alan disiplin suçu kapsamında da olmadığına hükmetti. Mahkeme dava konusu işlemin iptaline karar vererek üyemize verilen aylıktan kesme cezasını kaldırdı."

 

"Hakkını arayan her çalışanımızın destekçisiyiz"

Karar ile ilgili değerlendirme yapan Genel Başkan Önder Kahveci “ İdareler hakkını arayan çalışana ceza vermek yerine mağduriyetini ortadan kaldırmayı denemeliler.  Sendika olarak hakkımızı kimsede bırakmadığımız gibi hakkını arayan her çalışanımızın yanında ve sonuna kadarda her anlamda destekçisiyiz.” dedi.


 

turk saglik sen
promosyon odemesi
kamu denetciligi kurumu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir