Medimagazin logo

Kurbanlıklara gebelik testi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, gebe kurbanlık satışını engellemek için belediye veterineri tarafından hayvanlara gebelik testi yapılmaya başlandı.
Kurbanlıklara gebelik testi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

BURSA -Bayramın yaklaşmasıyla kurbanlık hayvan hareketi yoğunlaştı. Bir kısım vatandaşlar şimdiden kurbanlıklarını almaya başladı. Satın alınan hayvanların kurban edilebilme şartlarını taşıyıp taşımadığının tespit edilmesi için İnegöl Belediyesi denetime başladı. Veteriner Hekim Mesut Karıman vasıtasıyla hayvan pazarında gebelik muayeneleri yapılıyor. Satışa sunulan kurbanlık hayvanların kulak küpelerinin bulunup bulunmadığını, sakat olup olmadıkları ile gebelik durumlarını kontrol eden Veteriner Karıman, özellikle büyük baş hayvanlarda yaş ve gebelik durumlarına daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.


Hayvan alacak vatandaşların mutlaka kulak küpelerine bakmalarını isteyen Karıman, "Küpe ile birlikte pasaportlarına da bakılmalıdır. Çünkü, pasaportlarda hayvanların doğum tarihi yazılmaktadır. Halk arasında yapıldığı gibi hayvanların diş durumuna bakılarak yaş tespit etmek zordur. Sahibinden pasaportunu isteyip, hayvanın 2 yaşını doldurup doldurmadığına bakılmalıdır. Ayrıca hayvan pazarı girişinde, hayvanların gebe olup olmadığı bilgisi de vardır. İsteyen vatandaşlarımız burada asılı kağıtlardan da bakabilir" dedi.


Hayvan pazarı haricinde, şehir içindeki ahırlardan, köylerden ya da farklı pazarlardan kurbanlık alan veya alacak olan vatandaşların dişi hayvanlara mutlaka gebelik muayenesi yaptırmalarını isteyen Karıman, İnegöl'e getirilen kurbanlık hayvanların ise nakil belgelerinin olması gerektiğini ve bunların olmadığına dair şüphe duyan vatandaşların zabıta, polis veya jandarmaya bilgi vermesi halinde, bu kişilerin engelleneceğini ifade etti.

kurbanlıklara
gebelik
testi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir