Medimagazin logo

Kadın ambulans şoförleri yaralıya da yardım ediyor

Denizli 112 Acil Sağlık servisinde çalışan 6 kadın acil tıp teknisyeni (ATT), hem ambulans şoförlüğü yapıyor hem de acil durumlarda yaralılara yardım ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından 2007 yılında başlatılan ve ATT'lerin öne çıkmaya başladığı şoförlük hizmetlerinde kadınlar da boy göstermeye başladı. İleri sürüş teknikleri eğitimi alan kadın ambulans şoförleri, mesleklerinde erkekleri aratmıyor.
Kadın ambulans şoförleri yaralıya da yardım ediyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Denizli 112 Başhekimi Zeliha Yıldırım, kadın ATT'leri, eğitimden sonra şoförlüğe geçirdiklerini belirterek, “Trafik kurallarına daha çok dikkat ediyorlar, emniyet konusunda daha dikkatli ve daha hassaslar. Denizli'de şu anda 6 bayan ambulans şoförümüz görev yapıyor. Bayan şoförler, vakalarda da avantaj sağlıyor. ATT'lerin, hem ambulans kullanıp hem de vakaya müdahalede ekip içinde görev yapmasıyla bir bütünlük sağlandığını düşünüyoruz.” dedi.


Kadın cankurtaran şoförlerinden Gülhan Kes, trafikte yaşadıkları en büyük sıkıntının yol vermeme olduğunu vurguladı: “Sireni açmamıza rağmen özellikle bayan olduğumuzu gördükleri zaman bilerek yol vermeyenler oluyor. Bazen klima açık ve camlar kapalı olduğu için siren sesini duymuyorlar. Kontrollu olmak lazım, sonuçta sirenime güvenerek kırmızı ışıkta da geçemiyorum. Mümkün olduğunca trafik kurallarına uyarak vakayı hastaneye teslim ediyoruz. Ayrıca ambulanslara bayan eli değdiği belli; daha temiz ve daha düzenli oluyor.”


ATT ve şoför olarak görev yapan Çiğdem Akdoğan ise, “Hizmet içi eğitimlerle ileri sürüş teknikleri dersi aldım. Ambulansta refakatçi şoför olarak görevlendirildim, daha sonra kendim kullanmaya başladım. Zorlukları olduğu kadar güzellikleri de var bu işin. Çok tebrik alıyoruz. Onun haricinde, vakalara gittiğimiz zaman üç bayan çalıştığımız da oluyor. ‘Sizi yalnız mı gönderdiler?’ diye hayretler içinde kalıyorlar ve yardımcı olmaya çalışıyorlar.” şeklinde konuştu.

kadın
ambulans
şoförleri
yaralıya
da
yardım
ediyor
Yorum (4)
yurda
deneyimsiz arkdaşları bu şekilde sürücülüğe geçirtiyorlar ve sonuçlarını görüyoruz ambulans kazaları artıyor gün geçtikçe..3 bayan oldupunda olaylar daha karmaşık bir hal alıyor hasta ağır ve etrafta yardım edebilecek kimse olmadığında napıyorlar merak ediyorum.çünkü vücut yapmış iri yarı bayanlar değiliz. bunun dışında 3 bayan oluşunun bir dezavantajıda hertürlü yere gidiyoruz başımıza ne gelicek hiç bilinmiyor etraf psikopat dolu 3 bayanı gördükten görünce sarkmalar, yavşamalar, tacizler başlıyor.bunları ancak yaşayan bilir o yüzden ülkemizde kadının yapabileceği bir meslek grubu olamaz hele ki bu işte..bunu yazan arkdaşta iyi abartıp afilli hale getirmiş hiç sıkıntılardan bahsetmemiş.
0
Cevapla
cengiz
ileri şürüş eğitimi almakla iyi şöför olunmuyor.iyi şöförlük refleks ve tecrübe işidir.
0
Cevapla
hasta yakını
Herşey çok güzel de geçen gece 03,00 gibi 112 den acil ambulans istedik, gele gele 3 tane kızcağız geldi hepsi birbirinden cılız.Hastam 90 kilo civarıydı ve hiçbiri doğru düzgün tutamadı hastayı.Böyle durumlarda en azından bir tane erkek görevli yollamak şart sayın yetkililer!
1
Cevapla
neco
kadın-erkek eşit ülkemizde... 110 kiloluk hastayada, psikopatlarada kadın-erkek farkatmeden tüm sağlık çalışanları müdahale edebilmeli..erkek olmak hamal olmak anlamına gelmemmeli.. ama maalesef öyle değil.. mahkum koğuşunda yatan hastaya gece tedavisini acil servis erkek sağlık memurları yapıyor. ilgili servis hemşiresi bayan olduğundan can günenlikleri yokmuş ki 6 tane jandarma var bir hastanın başında .. eee.. mahkumkar sadece bayanlarada saldırmadığına göre... yani bir bayanın (meclisin yeni aldığı kararla artık kadının) ambulanstır otobüstür kullanması gayet normal tabii zorluklarına katlanmak şartıyla...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir