Medimagazin logo

Hayvan pazarlarına ultrason cihazı kurulsun

Türkiye'de gebe kurbanlık satışının engellenmesi için satış merkezlerine 'ultrason cihazı' konulması gerektiği bildirildi.
Hayvan pazarlarına ultrason cihazı kurulsun
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ERZURUM  - Para kazanmak uğruna gebe hayvanların pazarlandığını belirten yetkililer, “Tek kurbanla iki cana birden kıyılıyor. Sevap kazanılmak istenirken cinayet işlenilmektedir. Bunun önlenmesi için hayvan pazarlarına ultrason cihazı konulabilir” dedi.


Hayvan pazarları ile kurban satış yerlerinde büyük ve küçükbaş gebe hayvanların satılabildiğini kaydeden yetkililer, kurban alanların hayvanı bir veteriner hekime muayene ettirmeleri gerektiğini söylediler.


Gebe hayvanın kurban olarak kesilmesi nedeniyle sektörün önemli darbe yediğine dile getiren yetkililer, “Hayvan pazarlarında satılan hayvanların büyük bir bölümü gebe. Gözgöre göre hayvan varlığını tehdit eden bu tehlike nedeniyle pazarlara ultrason cihazı konulması ve veteriner hekim bulundurulması gereklidir. Çünkü gebe bir hayvanın kurban edilmesiyle iki cana birden kıyılıyor. Sevap kazanılmak istenirken, iki cana kıyılması cinayettir" diye konuştu.

hayvan
pazarlarına
ultrason
cihazı
kurulsun
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir