Medimagazin logo

Hasta, yardıma gelen 112 ekibine saldırdı

Sağlık görevlilerinin hasta ve hasta yakınlarından gördüğü şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi.
Hasta, yardıma gelen 112 ekibine saldırdı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sakarya'nın Erenler ilçesinde bıçakla kendisine zarar veren gence müdahale için gelen 112 Acil yardım ekibindeki acil tıp teknisyeni ve ambulans şoförü, yaralı ile annesinin saldırısına uğradı. Olayda acil tıp teknisyeni yaralanırken il sağlık müdürü saldırıyı kınadı.

Dün Küpçüler Mahallesi 3003'üncü Sokak'ta 17 yaşındaki M.D. bıçakla kendisine zarar verdi. Olay yerine çağrılan 112 ekibi, M.D.'ye tıbbî müdahalede bulunmak istedi. Ancak genç tedaviyi reddetti. Bir süre sonra olay yerine gelen gencin annesi M.B. oğlunu ikna etti. Yaralı genç, hastaneye götürülmek üzere bir polis nezaretinde annesi ile ambulansa alındı. Bu sırada M.B.'nin küçük oğlu da ambulansa binmek istedi. Sağlık ekibinin, küçük çocuğun ambulansa alınamayacağı uyarısında bulunması üzerine anne M.B. acil tıp teknisyeni M.K.'ye saldırdı. Yaralı genç de araya girmeye çalışan ambulans şoförü H.S.'ye tekme attı. Polisin müdahale ettiği olayın ardından M.D. ambulansla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Saldırıya uğrayan acil tıp teknisyeni M.K.'nin hastanede yapılan kontrolünde serçe parmağının çatladığı belirlendi. Sağlık ekiplerinin şikayetçi olması üzerine polis, anne M.B. ile oğlu M.D.'nin ifadesini aldı. Şikâyetçi olan sağlık ekibi de karakola gelerek ifade verdi. Sakarya Sağlık Müdürü Hasan Bektaş, tek amacı yaralıya ilk müdahalesini yapıp hastaneye götürmek olan 112 ekibine yapılan saldırıyı şiddetle ve nefretle kınadıklarını söyledi.
 

hasta
yardıma
gelen
112
ekibine
saldırdı
Yorum (1)
dr y.s
bu işin tadı kaçtı. çoğunlukla sana düşmanca duygular beslediğini,seni suçlamak,senden şikayetçi olmak hatta sana vurmak,tekmelemek,bıçaklamak için fırsat kolladığını düşündüğün,hissettiğin,bildiğin insanları tedavi etmeye,ameliyat etmeye çalışırken nasıl sağlıklı karar verirsin? doktor olmak zaman zaman teşhis ve tedavide,cerrahide hastanın iyiliği için risk almak demek değil mi? RİSK ALMADAN DOKTORLUK OLUR MU? BU OLAYLAR ARTTIKÇA ARTIK RİSK ALINIR MI? PEKİ BU OLAYLARIN BU KADAR ARTMASININ VE BİR DOKTORUN-SAĞLIKÇININ DÖVÜLMESİNİN HABER DEĞERİ OLMAYAN SIRADAN VAKA HALİNE GELMESİNİN NEDENİ VE SORUMLUSU KİM,KİMLER? bence TTB bakanlığın eylemlerimize tepkisizliğiyle ilgili yorumunda haklı.. bizi çileden çıkarıp birkaçımızı yanlış yapmaya zorluyorlar.. sonra da halk düşmanları ilan edilecek..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir