Medimagazin logo

Diyarbakır'da hasta yakınları tarafından darbedilen 2 sağlık çalışanı şikayetçi oldu

Diyarbakır'da 2 sağlık çalışanı, ihbar üzerine gittikleri adreste, damar yolu açamadıkları gerekçesiyle hasta S.T.'nin (53) yakınları tarafından darbedildi. Sağlık çalışanları, darp raporu alıp, S.T. ve yakınlarından şikayetçi oldu
Kaynak: DHA
Diyarbakır'da hasta yakınları tarafından darbedilen 2 sağlık çalışanı şikayetçi oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Diyarbakır’da baş ve bel ağrısı şikayetiyle 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunan S.T.’nin Yenişehir ilçesi Gürdoğan Mahallesi’ndeki adresine sağlık ekibi yönlendirildi. 

Sağlık çalışanları Gamze U. ve Emine E.A., evin önünde ilk müdahaleyi yaptığı S.T.’ye damar yolu açıp, serum takmak istedi. Ancak bu sırada S.T.’nin yakınları, damar yolunu bulmakta zorluk çektiğini öne sürdükleri Gamze U.’ya tepki gösterip, sözlü ve fiziki saldırıda bulundu. 

Emine E. A. da hasta yakınlarının saldırısına maruz kaldı. Vatandaşların araya girmesiyle sağlık çalışanları ambulansa binerek, kapıları kilitledi. Sağlık çalışanları o anları cep telefonuyla kayda aldı. Bölgeden uzaklaştıktan sonra darp raporu alan Gamze U. ve Emine E.A. polis merkezine giderek S.T. ve yakınlarından şikayetçi oldu. 

‘Meslektaşlarımız yalnız değildir’

Olayın ardından konuşan Genç Sağlık Sendikası İl Başkanı Faysal Yiğit, “Bugün maalesef üzücü bir olay yaşandı. Meslektaşlarımız baş ve bel ağrısı şikayetiyle vakaya gidiyor ve orada darp ediliyor. Darp konusundaki mücadelemizi başlatacağız. Hiçbir meslektaşımız yalnız değildir. Biz mahkeme sürecini başlatıyoruz. Devlet büyüklerimizden artık benzer bir olay olmaması adına bu konuyla ilgili çalışmaların hızlandırılmasını istiyoruz. Meslektaşlarımız darp raporu alıp, şikayetçi oldular” dedi. 

saglik calisani
diyarbakir
darp
serum
saglikta siddet
Yorum (4)
Dr. Emekli
bizden geçti .genç hekimler için en iyi seçenek yurt dışı. ülkemizi merak etmeyin aşırı derecede asistan alındı. açık olmaz .diyeceğim gitmek isteyenin vicdan yapacağı durum yok. zaten sevk zincirine uyulsa hekim sayımız gelişmekte olan bir ülke için fazla sayılır. değer verilen yere gidin.
12
Cevapla
HALİT YAŞAR
toplumu oy verecekler di̇ye sinirsiz ve sorumsuzca şimartmanin bedeli̇ni̇ her zaman olduğu gi̇bi̇ yi̇ne sağlik çalişanlari ödüyor ey si̇yasi̇ler eseri̇ni̇zle ne kadar övünseni̇z azdir..
10
Cevapla
yetti artık
yaptırım şart.yapanın yanına kar kalmayacak.sağlık personeline elini kaldırmayı aklına bile düşürmeyecek ölçü ve şiddette yasalar şaaaarrrttt !!!!!!!!!
7
Cevapla
zırai mücadele
zırai mücadeleden örnek verecek olursaaak: tek tek sinek,haşare ayıklamakla uğraşacağımıza b a t a k l ı ğ ı n kurutulması lazım. kim mi kurutacak bataklığı ? zırai mücadele ekibi !
8
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir