Medimagazin logo

Çalışanların mali ve özlük hakları riske atılmamalı

Kamu hastanelerini yap-kirala-devret modeli ile yapılmasını da düzenleyen yasa tasarısı TBMM Plan Bütçe Komisyonunda görüşüldü. Sağlık-Sen adına Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Örnek komisyon toplantısına katılarak görüşlerini ifade etti. Komisyon toplantısına Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Sağlık Bakanlığı Bürokratları da katıldı.
Çalışanların mali ve özlük hakları riske atılmamalı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na yeni görevinde başarılar dileyen Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Örnek görev değişikliğinin sağlık çalışanlarına ve camiasına hayırlar getirmesini temenni etti.

2002 yılından beri sağlıkta dönüşüm sürecinin başlaması ile birlikte ülkemizin sağlık alanında önemli mesafeler katettiğini belirten Mustafa Örnek, bu süreçte sağlık hizmetlerine erişimin kolaylaştığını ve sağlık hizmetlerinde talebin 5 kat arttığını ifade etti. Buna karşın sağlık çalışanlarının sayısındaki artışın ise yüzde 50 civarında olduğunu kaydeden Örnek, sağlıkta dönüşüm sürecinde sağlık çalışanlarının ihmal edilen taraf olduğunu söyledi.

Sağlık çalışanlarının yetkili sendikası olarak Bakan Müezzinoğlu’ndan çalışanların mali ve özlük haklarında iyileşme beklediklerini ifade eden Örnek, sağlıkta dönüşüm sürecinde unutulduklarını ve ihmal edildiklerini düşünen sağlık çalışanlarının da beklentilerinin bu yönde olduğunu belirtti.

Kamu-Özel İşbirliği Yasa Tasarısı hakkında da görüşlerini belirten Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Örnek, kamuda hizmetin bugüne kadar kamu-özel işbirliği içerisinde sunulduğunu, burada değişen tek şeyin finansman modeli olduğunu söyledi. Büyük sağlık tesislerinin yüksek maliyetlerini yıllara bölerek mali yükü hafifletmek hedefleniyorsa bunu anlayabileceklerini ifade eden Örnek “Özellikle taslağın 1. maddesinin 2-E bendindeki ‘Hizmet Bedeli’ tanımındaki sağlık hizmetinin de bu kapsamda ihale konusu yapılabileceği konusu bizim için önemli. Sağlık kurumlarında 4/a, 4/b, 4/c, 4924, vekil ebe-hemşire, taşeron, hizmet alımı gibi istihdam modellerine yeni bir model daha ekleneceği anlaşılıyor. Bu bizim için olumsuz bir durum. Sağlık çalışanlarının mevcut mali ve özlük haklarını riske atacak her türlü uygulamanın karşısında olacağımızın bilinmesini isteriz” dedi.

çalışanların
mali
ve
özlük
hakları
riske
atılmamalı
Yorum (4)
canan can
çok komik "çalışanların mali hakları riske atılmamalı" sözüne özellikle bunu söyleyen sağlık sensendikası ise gülerim.yaklaşık 6.00o olduğu söylenen 663 sayılı KHK ile bir gecede araştırmacı olanların "MALİ HAKLARI" ALINMADIMI.bu hakları alınırken birilerinin yandaşlarına arkadaşlarına kadro ve koltuk çıktı diye üzüldünüzmü.o yıllarca emek vermiş gecelerini gündüzlerini verdikleri işyerlerinde üvey evlat haline getirdiklerinde tekrar görevlendirmede onlara öncelik verilmesi hakkında ne yaptınız.bu insanların elinden alınan makamları koltukları ve çocuklarının eşlerinin rızıklarını alınırken ne yaptınız.hikaye kısmını geçelim.yaptıklarınız ortada.Sağlık bakanı çalışanına kibirle bakarkıyor onları köleleştiryor haklarını gasb ederken BAKANLIĞIN ebedi olduğunu sanıyordu allah cocuklarından cıkarsın.Onada ona canak tutanlarada.içimiz yanarken cocuklarımızın rızkına el atılırken tüm planlarımız alt üst edilirken siz nerdeydiniz onalralamı?bu oyunu oynayanlardan gün geldiğinde yaşarken olmasada ahirette allahın huzurunda hakkımı alacagım..BU YAZI 663 SAYILI KANUNLA ARAŞTIRMACI OLARAK ZORLA ATANDIĞIM İÇİN YAZILMIŞTIR.Hak adalet Haaklının olmalıdır.Hak adalet eger güçlüye teslim ediliyor ve alkış tutuluyorsa haksızlık yapanla alkış yapanda aynı vebaldedir.sayın sendikacı kardeşlerim.inşaallah kırılmadınız kızmadınız.sizlerde günü geldiğinde tekrar içimize (çok yakında) döneceksiniz.sanmayın ki sonsuza kadar devam eder.saygılar ve sevgilerimle.
0
Cevapla
fatih
..haklar riske atılmamalı..?? sistemin özü öyle kurgulanmış zaten, bu sözün hiç bir geçerliliğ yok ki?
0
Cevapla
Ayla Soylu
663 sayılı KHK'meyle mağdur edilen arkadaşardan biriyim.Özlük haklarımızı elimizden alan,canla başla deprem geçirmiş bir ilin, Sakarya'nın bir kamu hastanesinde,yıkılıp dökülen bir hastaneyi tekrar halkın hizmetine sunan bizlerin emeklerini hiçe sayarak saçma sapan bir kadroya atayıp atıl duruma getiren,yerimize idareciliğin İ'sinden anlamayan çapsız yandaşlarını getirerek sözleşmeli yönetici yapan ey recep akdağ sana ben ve evlatlarım hakkımızı helal etmiyoruz.Yüce Rabbimden diliyorumki ben ve benim durumuma düşürdüğün meslekdaşlarımdan helallik alamadan canını teslim edeme.Sayın yeni Bakanım umarım bizim düştüğümüz bu durumu Hz.Ömer adaletiyle düzeltirsiniz.
0
Cevapla
ayşe
Yazıklar olsun benim haklarımı gasp edene ettirene sebeb olana!. hakkımı helal etmiyorum. ne kariyer kaldı ne liyakat. bakanlık hem görevde yükselme sınavı açıyor, hem sınavla atama yapıp arkasından 663 khk ile her şeyi silip süpürüyor. ne eğitimin ne tecrübenin önemi kalmadı. her şey ayaklar altına düştü. hatta güven bile bırakmadılar. Hak hukuk nedir unutturdular bizlere. Yazıklar olsun. hem de çok yazık
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir