Medimagazin logo

Ambulans Rallisi'nde ekipler can kurtarmak için yarıştı

Kaza ve olaylarda yaralanmaya müdahale etmek için sürekli koşturan 112 ekipleri, bu defa rutinin dışına çıktı.
Ambulans Rallisi'nde ekipler can kurtarmak için yarıştı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

KAYSERİ-Bakanlık tarafından her yıl düzenlenen 'Ambulans Rallisi'ne katılan sağlık görevlileri, günde onlarca kez yaptıkları işleri bu defa hakem ve gözlemcilere sergiledi.

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü'nce Kadir Has Stadyumu yanında yapılan Ambulans Rallisi'nde, 11 ekip en kısa sürede hayat kurtarabilmek için meslektaşlarıyla yarıştı. Ralli için uluslararası standartlara uygun olarak 4 etap hazırlandı. Rallinin inandırıcı olması için ise konu mankeni olarak Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri ile Acil Tıp Teknikerleri (ATT) kullanıldı. Konu mankenlerinin gerçek yaralıya benzemesi için ise makyaj yapıldı.

Ambulans Rallisi'nin ilk etabında, sağlık ekipleri patlamanın meydana geldiği stadyumdaki yaralılara müdahale etti. Kontrolden geçirilen yaralılar sağlık durumlarına göre ayrıldıktan sonra, hayati tehlike sıralamasına göre ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

Stadyumdaki yaralılara başarıyla müdahale edip hastanelere gönderen görevliler, trafik kazası yapmış olan bir otomobilde sıkışan kazazedelere yöneldi. Bilinci kapalı olan sürücü ile kendisi ölen ancak karnındaki bebeği yaşayan hamile kadına müdahale eden ekipler, yaralıları en kısa sürede sıkıştıkları yerden kurtarmaya çalıştı. Kurtarılan yaralıların hayatta kalmalarını sağlamak ve hastaneye sevk edebilmek için çaba harcayan 112 görevlileri, tatbikat olmasına rağmen gerçeğini aratmayacak heyecan ve çaba gösterdi.

Yaralılara müdahale etaplarını başarıyla geçen sağlık ekipleri, daha sonra zor arazi şartlarında ilerlemeyi amaçlayan koşu ve araç kullanma parkurlarında yarıştı. Kayseri'deki ambulans rallisini başarıyla geçen ekip, Türkiye finallerine katılmaya hak kazanacak.

ambulans
rallisi'nde
ekipler
can
kurtarmak
için
yarıştı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir