Medimagazin logo

AK Parti Grup Başkanvekili: Hemşireler için 3600 ek gösterge temmuzda yasalaşacak

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu hemşirelerin de içinde yer aldığı 3600 ek göstergeye dönük düzenlemenin temmuz ayına kadar yasalaşacağını söyledi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
AK Parti Grup Başkanvekili: Hemşireler için 3600 ek gösterge temmuzda yasalaşacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN -  AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında mesleğini büyük bir özveriyle yerine getiren hemşirelerin hemşireler gününü kutladı. Akbaşoğlu, "Özellikle pandemi sürecinde canı pahasına özel yaşamından ve ailesinden feragat ederek sorumluluğunu en güzel şekilde yerine getiren hemşire kardeşlerimin de 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü'nü canı gönülden kutluyor, tüm sağlık çalışanlarımıza bu gayretli ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi ifade ediyorum." sözlerini kullandı.

Öğretmenler ile başlayan 3600 ek göstergeye ilişkin düzenlemenin hemşireler için de en geç temmuz ayına kadar hayata geçirileceğini belirterek hemşirelerin de içinde yer aldığı 3600 ek göstergeye dönük düzenlemenin temmuz ayına kadar yasalaşacağı müjdesini verdi.

 AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"Daha önce ne söz verdiysek bunları bir bir yerine getirdik. Beş adım atacağız demiştik, bütçe görüşmelerimiz esnasında. Asgari ücreti halledeceğiz dedik; yüzde 50,5 zam verdik. İkinci olarak memur ve emeklilerimizle ilgili düzenlemeyi yapacağız dedik; 1 Ocakta altı aylık düzenlemeyi yaptık, temmuz itibarıyla ikinci altı aylık düzenlemeyi bütün çalışanlarımız, memur ve emeklilerimizle ilgili yapacağız, alım güçlerini artıracağız. Üçüncü olarak 3600 ek göstergeyi inşallah yasalaştıracağız dedik; temmuz ayına kadar bunu yasalaştıracağız. Dördüncü adım olarak da bütün sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini inşallah temin edeceğiz dedik; bunu da inşallah yasalaştıracağımıza bütün milletimiz şahit olacak. Ve beşinci adım olarak da EYT'li kardeşlerimizin mutlaka durumunu ele alarak bununla ilgili düzenlemeyi de bütün kamuoyumuzla inşallah paylaşacağımızı bir sıralama ve süreç yönetimi olarak ifade etmiştik. Şimdi, inşallah 3600'le ilgili gündemimiz temmuza kadar nihayetlenmiş olacak. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”

 

hemsire
emin akbasoglu
tbmm genel kurul
3600 ek gosterge
Yorum (3)
5510 5434 ayrımı
ek gösterge neye yarıyor emekli maaşına.peki 2008 sonrası memur olmuşsanız veya 4b den kadroya geçmişseniz (tüm meslekler için geçerli) 5510 na tabisiniz ve sizin için ek göstergenin hiç bir anlamı yok.emekli maaşınız prime esas kazancınıza göre hesaplanacak.çalışan hemşirelerin 2/3 si 5510 na tabi.
6
Cevapla
uzman doktor
doktorlara sadece emekliye yansıyacak birdüzeltme yapıldı hemşire arkadaşlar gösteri yaptılar birlikte çalıştıkları doktorlara tavır aldılarsonrada başardılar hükümet geri çekti.şimdi biz ne yapalım ?doktor ile hemşire arasında maaş farkı kalmadı. dr lar başvurun dr yerine hemşire olarak çalışın
38
Cevapla
T.H.
hemşi̇re =heki̇m oldu.hayirli olsun
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir