Medimagazin logo

"10 yıl içinde 100 bin hemşireye ihtiyaç var"

Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) hasta memnuniyet anketine göre, ''Sağlık hizmetlerinden memnunum'' diyenlerin oranının yüzde 66.5 olduğunu söyledi.
"10 yıl içinde 100 bin hemşireye ihtiyaç var"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ERZURUM-Vançelik, Palandöken ilçesindeki Yıldızkent Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen, ''Eğitici Hemşirelik Programı''nda yaptığı konuşmada, Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında, hasta memnuniyet oranının giderek arttığını söyledi.


     2003 yılında uygulamaya konulan ''Sağlıkta Dönüşüm Programı'' sayesinde önemli gelişmelerin yaşandığını anlatan Doç. Dr. Vançelik, şöyle konuştu:
     ''2002 yılında TÜİK tarafından yapılan hasta memnuniyet anketine göre, sağlık hizmetlerinden memnun olan kişilerin oranı yüzde 39.5 idi. Aynı çalışma TÜİK tarafından tekrarlandı. 'Sağlık hizmetlerinden memnunum' diyen vatandaş oranı yüzde 66.5'e çıktı. Kamu sektöründe sağlık dışında eğitim, güvenlik ve diğer kamu hizmetlerine baktığımızda bu artışı sağlayan hiçbir sektör yok. Bu dönemde ciddi fiziki altyapılar gerçekleşti. Sağlık Bakanlığımız, Türk insanının hak ettiği 'nitelikli yatak' adını verdiğimiz, içerisinde banyosu, tuvaleti, televizyonu ve buzdolabının bulunduğu odalardan müteşekkil hastaneler ve sağlık tesislerini oluşturdu. Yatırımlarla birlikte elde edilen bu başarıda hasta memnuniyetini artıran temel faktör, tabii ki sağlık çalışanlarına aittir.''
    
''10 yıl içerisinde 100 bin hemşireye daha ihtiyacımız var''
    
     Türkiye'nin 10 yıl içerisinde 100 bin hemşireye daha ihtiyacı bulunduğunu belirten Doç. Dr. Vançelik, şöyle konuştu:

 

     ''Ülkemizde 102 bin 500 hemşire var. Bunun 72 bin 288'i Sağlık Bakanlığına bağlı kadrolarda çalışmakta. Türkiye'de 100 bin kişiye düşen hemşire sayısı 141'dir. AB ülkelerinde bu oran 745'tir. Yani bizim hemşire arkadaşlarımız AB ülkelerinde çalışan hemşirelerden en az 3 veya 4 kat daha fazla çalışmaktadır. 10 yıl içerisinde 100 bin hemşireye daha ihtiyacımız var. Çünkü bilindiği üzere toplumumuz gelişmiş ülkelerde olduğu gibi giderek yaşlanmaktadır. Bugün Türk toplumunun yüzde 7'si, 65 yaş ve üzeri nüfustan oluşuyor.''


     Doç. Dr. Vançelik, sağlık çalışanlarına yönelik düzenlenen eğitim programlarını çok önemsediklerini ifade ederek, kentte görev yapan hemşirelere çalışmalarından dolayı minnettarlığını dile getirdi.


     Sağlık bakım hizmetlerindeki kaliteyi artırmak adına başhemşirelere yönelik düzenlenen, ''Eğitici Hemşirelik Programı'' 5 gün sürecek. 39 başhemşirenin katıldığı eğitim programında, Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyelerince, hemşirelik ve özgüven, iletişim becerileri, kayıt ve belgenin önemi gibi çeşitli konularda bilgiler aktarılacak.

"10
yıl
içinde
100
bin
hemşireye
ihtiyaç
var"
Yorum (1)
ahmet
atanan saglık calısanları tekrar atandıkdan sonra neye gerek var 10.bın eleman almaya?? biride cıkıp buna dur demiyor... adam her bakanlıgın actıgı atamaya rahatca gırebılıyor hastanede veya 112 ıstasyonlarında gorev yapmasına ragmen... o yuzden hıc demesınler acıgımız var dıye nasıl olsa atanan tekrar atanıyor... mezunlarda atanma umudu beklıyor yazık gercekten
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir