Medimagazin logo

Ünlü kalp sağlığı uzmanları kalp cerrahisinde ileri teknolojileri paylaşacak

Kalp ve damar cerrahisi konusunda önemli uzmanların bir araya geldiği “Minimal İnvaziv ve Robotik Kalp Cerrahisi’nde İleri Teknikler” sempozyumu 16 Eylül'de Ankara'da gerçekleştirilecek
Ünlü kalp sağlığı uzmanları kalp cerrahisinde ileri teknolojileri paylaşacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kalp hastalıkları dünyada ve ülkemizde en yaygın sağlık sorunlarının başında geliyor. Gelişen teknoloji ile birlikte kalp sağlığı konusunda önemli adımlar atılıyor ve tedavide devrim niteliğindeki yenilikler hastaların konforunu artırıyor. Ulusal ve uluslararası düzeyde düzenlenen bilimsel toplantılar, araştırmacıların en son bulgularını paylaşmalarına ve yeni tedavi yöntemlerini tartışmalarına olanak tanıyor.

Bu yılki toplantıda 3 canlı ameliyat planlanıyor. Bu kapsamda 2 hastaya total endoskopik koroner bypass ve 1 hastaya total endoskopik aort kapak değişimi yapılacak. Bu sayede katılımcılar canlı ameliyathane bağlantısıyla katkı ve sorularını iletebilecekler.

Memorial Sağlık Grubu, kalp ve damar cerrahisi konusunda önemli uzmanları CARDIAC MEMORIAL’23 sempozyumunda tekrar bir araya getiriyor. 16 Eylül 2023 tarihinde The Ankara Hotel’de gerçekleştirilecek olan “Minimal İnvaziv ve Robotik Kalp Cerrahisi’nde İleri Teknikler” sempozyumu bu yıl da yurtdışı ve yurtiçinden deneyimli uzmanları buluşturacak.

Memorial Ankara Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Serkan Durdu ve Prof. Dr. Mehmet Çakıcı’nın katkılarıyla düzenlenen organizasyonda, kalp cerrahisinde minimal invaziv yöntemler ile ilgili modern uygulamalar ve yenilikler paylaşılacak. Sempozyumun açılış konuşmasını ise dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez yapacak.

Sempozyumda Aort kapak ve Mitral kapak hastalıkları, Minimal invaziv cerrahi, robotik kalp cerrahisi ve Koroner bypass cerrahileri ele alınacak. Cerrahinin ulaştığı en ileri seviye olarak nitelenen robotik kalp cerrahisindeki önemli gelişmeler aktarılacak ve yenilikler paylaşılacak.

Sempozyumun Minimal invaziv cerrahiye başlamak isteyen genç kalp-damar cerrahları için de yol gösterici olması hedefleniyor. 

minimal invaziv ve robotik kalp cerrahisi
kalp ve damar cerrahisi
ankara
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir