Medimagazin logo

Özel sektöre kadro yok

<p> Tam Gün Yasası dolayısıyla özel sektörde yeni bir açılım yapılmayacağını belirten Sağlık Bakanlığı, sektörün kadro talebinin karşılanmayacağı mesajını verdi. Birden fazla özel hastanede çalışabilmenin yolunu açan Tam Gün Yasası&rsquo;nın uygulanabilmesi, Bakanlığın yayınlayacağı yönetmeliklere bağlı. Temmuz ayına kadar hazırlanması gereken yönetmelik, özel sağlık sektörünün kadro sıkıntısını azaltacak</p>
Özel sektöre kadro yok
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Tam Gün Yasası dolayısıyla özel sektörde yeni bir açılım yapılmayacağını belirten Sağlık Bakanlığı, sektörün kadro talebinin karşılanmayacağı mesajını verdi. Birden fazla özel hastanede çalışabilmenin yolunu açan Tam Gün Yasası’nın uygulanabilmesi, Bakanlığın yayınlayacağı yönetmeliklere bağlı. Temmuz ayına kadar hazırlanması gereken yönetmelik, özel sağlık sektörünün kadro sıkıntısını azaltacak

Sağlık Bakanlığı, Tam Gün Yasası ile özel sektörde yarı zamanlı çalışan hekimler için kadro açmaya sıcak bakmıyor. Öte yandan Tam Gün Yasası, özel bir hastanede çalışan hekimin bir diğer özel hastanede çalışabilmesinin yolunu açıyor. Fakat, bunun yürürlüğe girmesi Bakanlığın Yasa kapsamında hazırlayacağı yönetmeliklere bağlı.
Yasa’nın bazı hükümleri üniversite hastanelerinde 1 yıl, Bakanlık hastanelerinde 6 ay sonra hayata geçecek. Bu süre dolmadan Bakanlığın yayınlayacağı yönetmelikler de, birden fazla özel hastanede çalışabilecek hekimler için hayati öneme sahip.

Özel hastanelerde “part-time” çalışan hekimlerin çoğunun özel muayenehaneden değil, devlet hastanesinden geldiğine dikkat çeken İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, “Tam Gün Yasası’nın yönetmelikleri hazırlandığında, bir özel hastanede çalışan hekim başka bir veya birden fazla özel hastanede çalışabilir hale gelecek. Yasa, buna izin veriyor. Özel hastanede bir açık doğacaksa, başka bir özel hastaneden bu açık pekalâ kapatılabilir hale gelecek. Özel hastane çok mağdur olmayacak. Eğer yönetmelik vaktinde çıkarsa bu şans olabilir. Fakat belirtilen 6 ay dolmadan yönetmelik çıkmazsa eğer, bu mümkün olamayacak” diye konuştu.

Önce kamu ihtiyacı karşılanacak
Yasa’da, hangi hekimin kaç yerde çalışabileceğinin yönetmelikle belirleneceğinin ifade edildiğini vurgulayan Aydın, “Yönetmeliğin acilen çıkması gerekiyor. Özel Hastaneler Yönetmeliği’nde üç yerde çalışmak serbest, ama Tam Gün’de bunun uygulanabilmesi yönetmelik gerektiriyor. Bu nedenle hekimin üç ayrı yerde çalışabilmesi durumu şu anda hükümsüz. Çünkü bu Özel Hastaneler Yönetmeliği’nde. Şu anda yetki Bakanlıkta ve Bakanlık bunun yönetmeliğini 6 ay dolmadan çıkartmak zorunda” diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan da, “Bütün yönetmeliklerde ayrı ayrı noktalar var. Mesela, kişi karaciğer nakli sorumlusuysa, o merkezde tam gün çalışmasını istiyoruz. Ama bir iç hastalıkları uzmanı üç ayrı merkezde çalışabilir. Fakat özel sektör için çok farklı bir açılımın olmasını beklemiyoruz. Eğer bir branş uzmanı bölgede çoksa adil şekilde paylaşıyoruz, yoksa adil şekilde paylaşmıyoruz. Tüm İstanbul’da üç çocuk endokrin uzmanı varsa mesela, bunları özel sektör istiyorsa ‘Kusura bakmayın’ diyoruz” dedi.

<b>özel
sektöre
kadro
yok</b>
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir