Medimagazin logo

Memorial, Alman Hastanesi’ni alıyor

Son dönemde personel maaş ödemelerindeki sıkıntılar ve istifalarla gündeme gelen, bünyesinde Alman Hastanesi’ni de bulunduran Universal Grubu’nun yüzde 51’ine Memorial talip oldu. Universal Genel Müdürü Esat Erkuş, satışın 13 Şubat’ta kesinleşeceğini söyledi.
Kaynak: HÜRRİYET
Memorial, Alman Hastanesi’ni alıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


SAĞLIK sektöründeki birleşme ve satın almalara bir yenisi daha eklenmek üzere. Memorial Hastaneleri, içerisinde Alman Hastaneleri’nin de yer aldığı Türkiye’nin en büyük gruplarından Universal Hastaneler Grubu’na talip oldu. Anlaşma gerçekleşirse Memorial, Universal’in yüzde 51 hissesine sahip olacak. Böylece toplamda 20 hastane ve 3 tıp merkezi ile ortaya yeni bir sağlık devi çıkacak.

Universal Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Esat Erkuş’un verdiği bilgiye göre Memorial Hastaneleri Universal’a talip oldu. Yaklaşık 4 aydır görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Erkuş, “Memorial yüzde 51 hisseyi istiyor. 13 Şubat’ta olağanüstü Genel Kurulumuz var. Burada satışın olup olmayacağı yönde bir karar alacağız” dedi.

ÜÇ ORTAKLI YAPI

Universal’da aralarında ADM Capital, PGGM ve bir Dünya Bankası kuruluşu olan IFC’nin oluşturduğu yabancı ortaklı bir konsorsiyumun yüzde 26’lık payı bulunduğuna dikkat çeken Erkuş, “Yabancı ortaklar bu paylarını satmak istemiyor. Eğer satış gerçekleşirse üç ortaklı bir yapı oluşacak” diye konuştu. Erkuş, satışın gerçekleşmesi halinde Türkiye’nin en büyük sağlık grubunun ortaya çıkacağına dikkat çekti.


/_np/7311/18927311.jpgSon dönemde grupta yaşanan maaş gecikmesi ve ayrılan yöneticilerle ilgili iddiaları da değerlendiren Erkuş, yıl sonunda personel maaşlarında iki aylık bir gecikmenin olduğunu kabul etti. Personelin halen içeride iki maaşa yakın alacağı olduğunu kaydeden Erkuş, bunun sağlık sektöründe normal olduğunu ve gecikmenin başka ödemelerin öne çekilmesi ile sermaye artırımının Şubat ayına kalmasından kaynaklandığını belirtti.

Gruptaki dört genel müdür yardımcısından üçünün ayrıldığını kaydeden Erkuş, şöyle konuştu: “Kendileri eski yönetimle birlikte gelmişlerdi. Ancak biz yönetim kadrosunda bazı değişiklikler yapma kararı aldık ve yeni isimlerle anlaştık. Ayrıca bazı doktorlar ve yöneticilerle de yollarımız ayrıldı.”

‘SIKINTI SEKTÖRDE’

Son yıllarda doktor maaşları, ilaç fiyatları, kiralar ve genel giderlerin artmasına karşın SGK’nın ödediği ücretlerin artmadığını kaydeden Esat Erkuş, “SGK fiyatları ile yaşamaya çalışıyoruz. Üstelik ödemelerdeki gecikmeler de cabası. Herşeyin fiyatı artıyor ama benim devletten aldığım fiyat artmıyor. Eğer bu fiyatlarda iyileştirme yapılmazsa sağlık sektöründeki sıkıntılar artacaktır” dedi.

"GÖRÜŞÜYORUZ AMA İHTİMAL ZAYIF"

Memorial Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Aydın da Universal ile yaptıkları görüşmeleri doğrularken, ‘görüşüyoruz ama bazı şartlarımız var. Şimdilik anlaşma ihtimali biraz daha uzak görünüyor” ifadesini kullandı. Universal’in yaşadığı sıkıntılar nedeniyle karışık bir yer olduğunu belirten Aydın, “yılların getirdiği bazı karışıklıklar var. Ne ile karşılaşacağımızı tam olarak bilemiyoruz. Biz prensip olarak hep çoğunluk hisseyi almak isteriz ve işimize kimseyi karıştırmayız. Bizim de yoğurt yiyişimiz budur” dedi.

memorial
alman
hastanesi’ni
alıyor
Yorum (6)
mağdur dr
universal hastaneler grubunda maaş ödemeleri konusunda çok ciddi sıkıntılar var. ben hala eylül maaşımı alamadım(mahkeme süreci devam ediyor). halaçalışan arkadaşlarım var ve 3 aydır maaş alamıyorlar. o yüzden bu hastaneler grubundan uzak durun.
0
Cevapla
hasan efe
diğer özel sağlık sektörleri çok mu farklı? çalışanların paraları gasp edilmektedir. iflas eden sağlık kuruluşlarından paralarımızı bir daha alamamaktayız. özel sağlık kuruluşlarının iflasını çekmek kaderimiz haline geldi. oysa ki, ortada bir iflas varsa o da doktorun kendi iflası olmalı, yani bu kapitalist kurumların iflaslarına bizi niye ortak ediyorlar; doktor serbest olmalı ve kendi iflasını kendisi çekmelidir. iflas eden bu kurumlar yüzünden şehir şehir, hastane hastane gezmek zorunda mıdır bir serbest meslek erbabı. bu sistem bireyselleştirilmeli, doktor serbest çalışmalı, iflas edecekse, kar edecekse de tüm sonuçlar sadece kendisini bağlamalı; bu hastanelerin iflas kurbanları olmaktan ancak böyle kurtuluruz. çünkü bu iflasların çoğu 'doktor dışı nedenlerden' olmaktadır, ama doktorun emeğinden karşılanmakta bu zararlar. sayın iktidar sahipleri ise bu konuda, özel sektörün avucuna düşmüş hekimi korumak gibi bir niyeti de yok zaten. korumayı düşünüyorlarsa bir çok yöntem mevcuttur. Bir tanesi; SGK,özel hastanelere aylık ödemelerini yaparken öncelikle o kurumda çalışan personelin maaşı veya hakkedişlerini kestikten sonra geri kalanı ilgili kuruma göndermeli, aksi taktirde SGK' dan gelen paranın dağıtımı patronların insafına kalmaktadır. Kısaca, SGK özel sağlık kuruluşlarında çalışan personelin alacağını, ilgili özel sağlık kuruluşunun alacağından, personelinin maaşını ödemek kaydıyla kesinti yaparak, personel sosyal koruma altına alınmalıdır.
0
Cevapla
misafir
Bu grubun politikası budur...Üç ay değil, Üç yıldır dört aylık maaşımı alamadıgım için hukuki yollara başvurmak durumunda kaldım.. Hala ödememkte direniyor kurum...Allah o kurumların herhangi birinde çalışan arkadaşlara kolaylık versin..
0
Cevapla
bir personel
memorial vazgeçti. sermaya artırılmadı. universal çöküşe geçti. sadece okuldan yeni mezun olmuş veya uzmanlığını yeni almış tecrübesiz doktorlar universale başvuruyor. aksi durum da söz konusu değil artık. diğer personelin durumu daha kötü. ocak 2013ten beri maaşını alamayan personellerin evlerine hacizler gelmeye başladı. yönetim ise hala bir süreç devam ediyor diyerek insanları kandırmaya çalışıyor. bu saatten sonra değil satış ya da yeni ortaklık, iflas bile içinden çıkılmaz bir hal almış durumda. Universal içinde yakında intiharlar, saldırı suçları başlarsa şaşırmayın.
0
Cevapla
fzt
Tam 4.5 aylik maasim iceride. Paramizi almak icin dilencilik yaptiyorlar bize..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir