Medimagazin logo

Hasta kabul etmeyen özel hastaneye dava

Halk otobüsünden inerken şoförün aniden gaza basmasıyla yerde sürüklenen ve kaldırıldığı hastanede yaşanan bir dizi ihmal nedeniyle hayatını kaybeden Suna Düzyol’un (65) ailesi, “Yatak yok” gerekçesiyle hasta kabul etmeyen 5 özel hastane hakkında Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı
Kaynak: MİLLİYET
Hasta kabul etmeyen özel hastaneye dava
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dava dilekçesinde özel hastanelerin sağlık hizmeti sunarken gerekli dikkat ve özeni göstermediği, insan hayatını önemsemediği, insanlara sağlık vermesi gerekirken acı ve ölüm verdiği belirtilerek “caydırıcı” bir etki bırakmak için 350 bin lira maddi ve manevi tazminat talep edildi.


İstanbul 13. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan davanın dilekçesinde söz konusu hastanelerin, trafik kazası sonrası boş yatakları ve gerekli teçhizatları olduğu halde boş yataklarını olmadığını söyleyerek gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu anlatıldı. Dilekçede, “Başvurulan bütün özel hastaneler hasta yatağı olmaması nedeni ile reddetmişlerdir. Geç müdahale edildiği için hayatını kaybetmiştir. Trafik kazası gibi acil müdahale gerektiren ve hayati önem taşıyan bu durum karşısında hastaneler sorumluluklarını yerine getirmemişlerdir. Saydığımız yükümlülükleri yerine getirmeyen hastaneler görevi ihmal etmişlerdir” ifadelerine yer verildi. “Suna Düzyol’un hastanelerce geri çevrilmeleri, acil müdahalenin yapılmaması, saatlerce hastane aranması ve büyük zaman kayıpların olması akabinde de hayatını kaybetmesi, müvekkillerde büyük bir acı yaşatmıştır. Müvekkillerin uğradığı manevi zararlardan davalılar sorumludur” denilen dilekçede adı geçen 5 hastaneden 350 bin lira maddi ve manevi tazminat talep edildi.

hasta
kabul
etmeyen
özel
hastaneye
dava
Yorum (6)
drburcu
yahu hayırsever vatandaşın biri de şu mahkemeleri şikayet etse...davalar 1 yıldan önce sonuçlanmıyor. tüm mahkemelere 350 bin lira maddi ve manevi tazminat talep etseler. YEMEZ DE Mİ??? ne de olsa sağlık sektörü ortada...umarım davayı kaybeder de talep ettiği parayı kendi özel hastanelere öder.
0
Cevapla
dr
özel sektörde bu olcak ancak bu durum şu şekilde aşılır siz sigorta sisteminide özelle açarsanız anlaşmadan doalayı bu olaylar olmaz
0
Cevapla
dr o a
bu hasta yakınları acaba otobusten inen yakınlarını o daha inmeden tekrar gaza basıp ağır yaralayan otobüs firması ve şofor hakkındada 350 bin törkiş liralık tazminat açmışlarmı acaba be devirde doktor ve hastane lafı duyan bazılarının pavlovun köpeği gibi ağzının suyu akmaya başladı nasrettin hoca boşa dememiş hırsızın hiç mi suçu yok diye
1
Cevapla
e.t
bilenler bilir; eğer tarfik kazası ile özel hastaneye başvuran SGK lı hastanın tüm ücretleri bildiğimiz SUT ücretleri üzerinden ödenmekte olup, ayrıca herhangi bir fark ücreti talebedemez.yani evrakta ve kaza tutanağıda noktası virgülüne bir eksik yoksa sgk paketi ne ise onu öder hastane %90 fark ını alamaz dolayısıyla özel hastane giderlerini karşılaması riske giren bu türden vakalardan çekinir burada yanlışın iki tarafı var bir hastane acil vakada bu kaygıdan uzak kalmalı ama sürdürülebilirliğinde sağlanması için sgk yükümlülüğünden kaçmayıp %90 farkını ödemelidir özel hastane sgk gibi prim toplayan değil güvencenin gereği olarak acil olmadan kaynaklı riski tekbaşına hastanelere yüklememelidir.
0
Cevapla
hasan ekim
Ne olursa olsun acile gelen vatandaşa hiç olmazsa pansuman yapıp kanaması önlendikten ve ilk tedavisi yapıldıktan sonra gerekirse ambulansla bir kamu hastanesine göndermek gerekir. İnsanlık bunu gerektirir. Ama para pul vs düşünülürse tabiatıyla bu tip olaylar kaçınılmazdır.Geçmişte böyle bir muamele de şimdiki başbakana yapıldığı için hekim olarak tüm haklarımızı kaybettik, muayenehane açma hakkımız fiilen yok edildi. Hastane sahipleri belki kazanç getirmediği için bu tip hastalara olumsuz bakabilir, ama hekim arkadaşlarımın gerekeni yapacağına inanıyorum. Bürokraside yasal düzenlemeleri kısa sürede yapmalı. Bu tip hastalar yaralılar gecikmeden tedavi olmalı. İşin bir tarafıda bazen ağır yaralanma nedeniyle ölüm kaçınılmaz oluyor. 5. kattan atlayarak intihar eden bir emniyet görevlisini entübe ederek yoğun bakıma yatırdık ama 4. ay sonra başka bir merkezde eks olunca yakınları tazminat almak için bizi mahkemeye verdi, işimizi gücümüzü bıraktık mahkemelerle uğraştık, bu ağır yaralıyı da hiçbir özel hastane kabul etmemişti, sıkıntısı da bizi buldu.Ama malesef nedeni de bir hekimin entübe eden hekimleri suçlamasıydı. İnsanlarımızın bazen ölümün kaçınılmaz olduğunu bilmesi de gerekir, uğraşlara rağmen hastamızı kaybedebiliriz, işte tüm bu olumsuzlukların giderilmesi için de tüm vatandaşlarımızın eğitimi de gereklidir. Zaten eğitimli insan tüm insanlar gibi değerlidir ve başkalarına da değer verir.Zaten öneli olanda başkalarına da değer vermektir.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir