Medimagazin logo

Emsey Hospital Kök Hücre Merkezi açıldı

Emsey Hospital bünyesinde kurulan Kemik İliği Kök Hücre Merkezi açıldı.
Emsey Hospital Kök Hücre Merkezi açıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Ortaköy'de düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Hastane Başhekimi Prof. Dr. Hayreddin Yekeler, Türkiye'de kök hücre nakli konusunda önemli bir açık olduğunu savundu.

Bu amaca yönelik 13 yataklı bir merkez kurduklarını anlatan Yekeler, odaların tek kişilik ve ameliyathane hijyenine sahip olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Yekeler, şöyle konuştu:

"Bu alanda yapılacak çalışmalar hem hastanemizi hem de ülkemizi ön plana çıkaracaktır. Türkiye'de sağlık alanında birçok gelişmeler oldu ve Türkiye bölgesinde sağlık alanında bir cazibe merkezi haline geldi. Önceden varlıklı insanlar hastalandığında ABD'ye veya Avrupa'ya giderdi. Şimdi ise bu akış tersine oldu, oralardan birçok hasta ülkemize tedavi için geliyor."

Özel alanlarda yapılacak çalışmaların sağlık turizmine de katkı sağlayacağını kaydeden Yekeler, özellikle Afrika ve Ortadoğu'dan önemli sayıda hastanın tedavi için Türkiye'yi tercih ettiğini söyledi.

Toplantıda konuşan Hastanenin Hematoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr. Ayşen Timurağaoğlu ise "kemik iliği" ve "kök hücre" kavramlarıyla ilgili şu bilgiyi verdi:

"Günümüzde buradan farklı anlamlar çıkabiliyor. Çünkü kök hücreler toplanıyor, felçli hastalarda omuriliğe veriliyor mesela. Bizim burada kastettiğimiz bu tür bir şey değil. Bizim bahsettiğimiz kemik iliği kök hücre nakli."

Kemik iliğinden kök hücre alınmasının yanı sıra, dolaşan kandan "toplama yöntemi"yle de kök hücre alındığını aktaran Timurağaoğlu, "Kişiye 5 günlük bir aşı veriyoruz. Daha sonra kök hücreleri damar yoluyla topluyoruz, hastaya da aynı yolla naklediyoruz" ifadelerini kullandı.

Hematoloji bölümü hekimlerinden Doç. Dr. Alev Akyol Erikçi de bugüne kadar dünyada 500 bin ilik nakli yapıldığını belirtti.

Erikçi, Türkiye'nin uzun süre yıllık 300 nakil seviyesinde kaldığını ancak 2011'de 2 bin 100 sayısına ulaşıldığını anlatarak, oranının Avrupa seviyelerine çıkarılabilmesi için yılda yaklaşık 4 bin nakil yapılması gerektiğini söyledi.

emsey
hospital
kök
hücre
merkezi
açıldı
Yorum (3)
Frankie Bellevan
acaba ülkemizde kaç hematolog var? 150'mi,200'mü? ve acaba ülkemizde değerleri yeterince biliniyor mu? hiç zannetmiyorum.
0
Cevapla
mustafa yılmaz
iç hastalıklaarı uzmanı olarak hematolog olsam bana bır faydası olacakmı?? sıstem oyle hale sokulmuskı hematolog olmak suc halıne gelmıs bır hematolog bır ıc hastalıkları ıle karsılastırıldıgında avantajı nednır.. yan dal yapmanın suc oldugu bır ulkede yasıyoruz.. hematolojı deregı burs vererek durumu kurtarmaya calıssada yetmıyor. asıstan yan dalcı hematolog unıversıtede ke kadar alıyor bılen varmı 3 yıl o parayla oku sonra mecburı hızme eee sonra ne olacak cıvcıv cıkacak kus cıkacak...5 yıl sonra sıstem boyle gıderse hematologları mumla arayacagız..dusunun esınınz cocugunuz aml m3 tanı koyacak hematolog yok yazık bu ulkeye okumanın branslasmanın bu kadar degersızlestıgı bır ulkeye yazık.. ben hematolog olurdum ama yukardakı sonucları alt alta koydum yandal bıle okumaktan vaz gectım...
0
Cevapla
performanskurbanı
üniversite hastaneleri bünyesinde yandal yapan uzman hekimlerin kadrosunu uzman olarak göstermemekte, ne için, üç kuruş para fazla vermemek için idarede görev alan doktorlar bu uzman yandalcıları harcamakta, bir pratsıyenın 7 bın 8 bın aldıgı bu ülkede yandal araşt. görevlisi uzman toplamda 3-3,5 bın lıra alıyor, performansımızla hastaneye yüzbinler kazandırırken, hastane yüz lira fazla vermek istemiyor, yazıklar olsun böyle sisteme, böyle adalete...
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir