Medimagazin logo

Cerrahi Hastanesi, 60 milyon dolara Mineks International'e satıldı

Toplam yatırımı 80 milyon doları bulacak olan, kalp ve damar hastalıkları alanında butik hizmet verecek Hastane, Körfez ülkelerindeki hastaları Türkiye'ye çekmeyi hedefliyor
Cerrahi Hastanesi, 60 milyon dolara Mineks International'e satıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İSTANBUL- Sermaye yatırım danışmanlık şirketlerinden Mineks Intenational, İstanbul Cerrahi Hastanesi'ni 60 milyon dolara satın aldı.
    

Mineks International ve Mineks Uluslararası Sermaye ve Yatırım Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Göktuna, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, 1976'da kurulan ve bugüne kadar Türkiye'ye yaklaşık 10 milyar dolar yatırım kazandıran şirketin tamamen Türk sermayeli olduğunu, ağırlıklı olarak enerji, sağlık, tarım ve telekomünikasyon sektöründe faaliyet gösterdiğini, emlak sektörüne de girmeyi planladıklarını kaydetti.
    

Sağlık sektörüne yaptıkları yatırımı Prof. Dr. Melih Us ile ortak yapıda gerçekleştirdiklerini ve 60 milyon dolara satın aldıkları Cerrahi Hastanesi'nin yüzde 80'inin Mineks, yüzde 20'sinin Melih Us'a ait olduğunu belirten Göktuna, kendi paylarının bir bölümünü Körfez sermayesinden gelen gruplara devretmeyi planladıklarını söyledi.
    

Türkiye sağlık sektörünü bulunduğu platformdan daha değişik ve üst platforma taşımayı, en iyi doktorlar ve ekipmanlarla butik sağlık hizmeti vermeyi amaçladıklarını vurgulayan Göktuna, ''Büyük hastane sayılarına oynamıyoruz. Tamamen küçük, çok teknik ve dünya standartlarında herhangi bir hastane ile boy ölçüşecek kalitede bir hastane'' dedi.
    
     -''Ortadoğu ülkeleri hedef pazar''-
    
     Türkiye'de oluşturdukları bilgi birikimini Ortadoğu ülkelerine taşımak istediklerini ifade eden Göktuna, tedavi için bu ülkelerden Amerika ve Avrupa'ya giden hastaların bir kısmını Türkiye'ye çevirmek ve burada da aynı kalitede hizmet sunmak istediklerini söyledi.
     Göktuna, ellerindeki teknolojiyi Arap ülkelerine taşımak, oralardaki kliniklerle entegrasyon sağlamak ve kendilerini kabul ettirmek, Türk tıbbının o ülkelerde yer edinmesini sağlamak istediklerini vurgulayarak, ''BAE, Suudi Arabistan, Katar, Amman ve Irak pazarlarına girmeyi düşünüyoruz. Libya'da faaliyet göstereceğiz. Erbil'de şu anda bir hastane ile işbirliğimiz var. Hedef bu grubu halka açmak ve o şekilde büyümek'' diye konuştu.
    
     -''Erbil'de hastane işleteceğiz''-
    
Hastanede yatak kapasitesinin yüzde 30'unu yurt dışından gelen hastalara ayırmak istediklerini belirten Göktuna, Amerika ve İngiltere'nin yaptığı gibi Körfez ülkelerindeki çeşitli hastanelere ekip göndererek, oradaki hastaları inceleyip kritik hastaları buradaki hastaneye getirmeyi düşündüklerini kaydetti.
    

Cerrahi Hastanesi için 10 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını, 10 milyon dolarlık daha yatırım yapacaklarını ifade eden Göktuna, böylece toplam yatırımın 80 milyon doları bulacağını bildirdi.
    

Erbil'deki hastanede işletmeci olacaklarını, Abu Dabi ve diğer Arap ülkelerinden de mevcut kurulu bir hastaneyi işletmek üzere benzer teklifler geldiğini belirtti.
    

Tarım ve enerjide yatırım ve atılımlar yapacaklarını, gaz, elektrik dağıtım ve üretim konularında çalışmaları olacağını, altyapı yatırımlarına da baktıklarını kaydeden Göktuna, sadece yatırımları Türkiye'ye getirmek değil, Türk şirketlerini alıp bu pazarlara götürerek büyümek gibi bir hedeflerinin olduğunu söyledi.
    
     -''Hedef, Türk Cumhuriyetleri ve Körfez'deki hastaları çekmek''-
    
    

Prof. Dr. Melih Us da Türkiye'nin son 3-4 yıldır sağlık alanında yabancı yatırımcıların ilgi odağı olduğunu, 20 yıl önce Türkiye'deki A plus hastaların çoğu Amerika ve Avrupa'ya giderken, şu anda çok ekstrem bir durum ve özel bir hekim dışında artık gidilmediğini, bunun da hekim kalitesindeki artış, yardımcı sağlık personelinin kalitesi ve sistemin çok daha sağlıklı olmasından kaynaklandığını vurguladı.
    

Şu anda İngiltere'de yılda 18 bin, Türkiye'de 55 bin bypass ameliyatı yapıldığını, İngiltere'de 22 bin, Türkiye'de 70 bin stent takıldığını, Türkiye'nin fiyat bazında Avrupa'dan üçte bir seviyesinde daha ucuz olmasından dolayı daha avantajlı konumda bulunduğunu anlatan Us, ''Hedefimiz Türk Cumhuriyetleri ve Körfez bölgesinde Avrupa ve Amerika'ya giden hastaları Türkiye'ye çekmek ve en iyi hizmeti sunmak'' dedi.
    

Hastanenin 60 yatak kapasitesi bulunduğunu kaydeden Us, ayda 18 bin hastaya baktıklarını, 500 ameliyat gerçekleştirdiklerini ve bu sayıyı 750 ameliyata çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Us, hastalarının yüzde 25'inin yurt dışından geldiğini, bunların yüzde 20'sini Türk Cumhuriyetleri ve Arap ülkeleri, yüzde 5'inin de Batıdan gelen hastalardan oluştuğunu belirtti.

cerrahi
hastanesi
60
milyon
dolara
mineks
international'e
satıldı
Yorum (2)
ceren uyanık
İşte gerçekleri artık görün Dr ları neden bu kadar sıkıştırıyorlar. Özel sektöre ucuz hekim yetiştirmek için. Biribirlerine düşürülen, tabipler odasına kızıp sırtını dönen sayın dr kardeşlerim uyanın eğer şimdi uyanmassanız geç kalmış olacaksınız.
0
Cevapla
Ethem Erginöz
Kullanılan terimlere baktığınızda oluşan algı bir sağlık hizmeti değil de herhangi bir ticari hizmet verildiğidir. İktisattaki Ricardocu mukayeseli üstünlük teorisi alt yapısında rekabet anlayışı vardır. Yani Türk hekimleri kendilerinden çok kazanan yabancı hekimlerin gelirine yaklaşmak yerine giderek yabancı hekimlerinde türk hekimleri gibi az kazanmaları yönünde kullanılacaktır. Ayrıca Türkiye'de yabancılar için yapılan her müdahale Türk halkına yapılacak müdahaleyi de olumsuz etkileyecektir. Yabancılardan çok kazanan bir sistem yerlinin yüzüne bile bakmaz. İşte yıllardır TTB'nin piyasalaşma derken neye işaret ettiğini şimdi daha iyi anlıyoruz. Hepimize geçmiş olsun
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir