Medimagazin logo

Termal suların faydaları nelerdir? Türkiye’deki termal sular

Yer altındaki kaynaklardan yüzeye çıkan ve genellikle yüksek sıcaklıklarda bulunan termal sular sağlık sorunlarına iyi gelmesiyle bilinmektedir. Peki Termal suların faydaları nelerdir? Türkiye nerelerde termal su bulunuyor?
Termal suların faydaları nelerdir? Türkiye’deki termal sular
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Termal su, yer altındaki kaynaklardan doğal olarak yüzeye çıkan ve genellikle yüksek sıcaklıklarda bulunan su türüdür. Termal suların yüksek sıcaklığı, yer altındaki jeotermal kaynaklardan gelen sıcak magma veya yer altın kaynaklarının ısıtmış olduğu suyun yüzeye çıkması sonucunda oluşur. Termal suların bir diğer adı ise kaplıcadır. Termal veya kaplıca sularının faydaları arasında:

1)      Romatizmal hastalıkları hafifletir

2)      Kasların rahatlamasını sağlar

3)      Dolaşımı iyileştirir

4)      Cilt sağlığını destekler

5)      Stres ve kaygıyı azaltır

6)      Solunum yollarına iyi gelir

7)      İltihapları azaltır

8)      Sindirim sistemine katkı sağlar

Bu faydalar kişiden kişiye değişebilir ve hangi tip termal suyun hangi sağlık sorunlarına yardımcı olabileceği konusunda doktor tavsiyeleri önemlidir. Ayrıca, kaplıcalarda hijyen kurallarına dikkat edilmelidir. Çünkü su kaynakları bakteri veya diğer kontaminantlar içerebilir. Bu nedenle termal tesisler özel denetimlerden geçmektedir. Gideceğiniz termal oteller sağlığınız için özenle seçilmelidir.

Türkiye’deki Kaplıcalar

Türkiye, kaplıcalar açısından oldukça zengin bir ülke ve birçok farklı bölgede termal kaynaklara sahiptir.

İşte Türkiye’nin bazı ünlü kaplıca bölgeleri:

1)      Pamukkale/Denizli: Pamukkale, beyaz traverten terasları ve sıcak su kaynaklarıyla ünlüdür. Hierapolis Antik Kenti ile birleştiği bu bölge, turistler için popüler bir kaplıca ve tarihi alanıdır.

2)      Bursa: Bursa çevresindeki çeşitli bölgelerde termal kaplıcalar bulunur. Çekirge, Çelik Palas ve Oylat gibi yerler, Bursa’nın ünlü kaplıca merkezlerindendir. Bursa termal oteller oldukça hijyene önem veren, misafirlerinin konforlu ve sağlıklı bir konaklama deneyimi yaşamasını sağlayan işletmelerdir.

3)      Afyonkarahisar: Afyonkarahisar, Türkiye’nin kaplıca başkenti olarak bilinir. Burada termal suların yanı sıra Afyon Kalesi gibi tarihi ve turistik yerler de vardır.

4)      Yalova: İstanbul’a yakın olması nedeniyle sıklıkla tercih edilen Yalova, termal tesisler açısından oldukça zengindir.

5)      İzmir: Yaz aylarında ünlü tatil ilçelerinin yanı sıra dört mevsim konaklayarak termal suların şifalı etkilerinden de faydalanabileceğiniz oteller mevcuttur. Çeşme, Ilıca, Balçova İzmir’in en popüler termal bölgeleridir.

6)      Ankara: İç Anadolu Bölgesi’nin en popüler kaplıcaları Ankara’da bulunan Kızılcahamam kaplıcalarıdır.

7)      Kütahya: Simav, Merkez, Yoncalı gibi Kütahya ilçeleri termal suların bulunduğu bölgelerdir. Bu bölgelerde misafirlerinden tam puan almayı başarmış işletmeler bulunmaktadır.

Siz de termal suların sağlıklı etkilerinden faydalanmak için ülkemizdeki en popüler kaplıca bölgelerinde konaklayabilirsiniz.

turkiyedeki kaplicalar
termal su
kaplica
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir